Ihmissuhteet

10 lausetta, joita kukaan ei halua kuulla treffeillä

Ensimmäisillä treffeillä yllätys voi olla positiivinen tai treffikumppani voi osoittautua lurjukseksi. Jos kuulet nämä lauseet, kannattaa toisia deittejä miettiä kaksi kertaa.

Teksti:
Anna Nummisto
Kuvat:
Istock

Kaikkia ääneen sanottuja tyhmyyksiä ei voi laittaa ensitreffeilläkään jännityksen piikkiin.

Ensimmäisillä treffeillä yllätys voi olla positiivinen tai treffikumppani voi osoittautua lurjukseksi. Jos kuulet nämä lauseet, kannattaa toisia deittejä miettiä kaksi kertaa.

Uuden ihmisen tapaaminen jännittää ja joskus suusta saattaa lipsahtaa tahaton sammakkokin. Etenkin sokkotreffit saattavat olla mitä tahansa lottovoiton ja katastrofin väliltä.

Löysitpä deittikumppanisi netistä tai kesäfestareilta, on olemassa asioita, joita ekoilla treffeillä ei oteta puheeksi.  (Useimmista näistä kannattaa vaieta jopa iäksi.)

Jos deittikumppani laukoo yhdenkin näistä lauseista, kannattaa miettiä tarkkaan, haluatko tavata häntä enää uudestaan.

1. ”Et näytä yhtään samalta kuin kuvassa.”

Kiitos, et sinäkään. Tyyppi on ilmeisesti halunnut treffeille vain ulkoisten muotoseikkojen houkuttelemana. Ellei Facebook-kuvasi ole suttuista pikselimössöä, on mahdollista, ettei toista kiinnosta muu kuin saada sinut käsivarsikarkiksi.

2. ”Olet vanhempi kuin luulin.”

Suomeksi käännettynä: ”Kuvasi oli harhaanjohtava. Luulin, että olet kuuma puuma, mutta itseasiassa näytät ihan äidiltäni.” Ei jatkoon.

3. ”Olen eronnut, mutta asun silti eksäni kanssa.”

Hälytys! Näitä kavereita putkahtelee esiin aina silloin tällöin. Tyyppi saattaa selittää ihan tosissaan, että hänellä on ”erittäin toimiva järjestely” eksänsä kanssa. Joko hän on juuri eronnut, ja etsii laastarisuhdetta (juokse!), tai tyyppi on luuseri, joka ei osaa lähteä omilleen eksänsä helmoista (ja etsii nyt uutta elättäjää).

Pahimmassa tapauksessa mitään eroa ei ole edes tapahtunut ja treffikumppanisi on vain etsimässä salarakasta.

4. ”Vihaan eksääni. Kunpa voisin jotenkin kostaa hänelle…”

Viha on tunne siinä missä rakkauskin, joten jatkuvasti eksästään jauhava tyyppi on edelleen tunnekoukussa. Tosissaan kostotoimenpiteitä kaavaileva mies on vaarallinen. Ethän halua päätyä seuraavaksi nimeksi hänen sairaalle kostolistalleen?

5. ”Hups! Unohdin lompakkoni.”

Joopa joo. Mikäli tyyppi ei juossut treffeille suoraan Lääkärit ilman rajoja -helikopterista, jossa hän riisui takkinsa antaakseen sen merestä pelastetulle pakolaislapselle, tämä selitys ei mene läpi.

6. ”Oletko varma, että haluat jälkiruokaa?”

Ai mitä meinaat? Että vyötärölleni on kertynyt enemmän muistoja syödyistä suklaakakuista, kuin sinun naisihanteeseesi sopisi?

7. ”Muistutat ihan edesmennyttä kissaani/koiraani/marsuani…”

Söpöt hellittelynimet ovat kivoja – sitten suhteen hieman myöhemmässä vaiheessa. Ensitreffeillä kukaan täysjärkinen ei kuitenkaan ala vertailemaan edesmennyttä lemmikkiään potentiaaliseen kumppaniinsa. Ellei näiden kahden suhde sitten ole ollut todella mielenkiintoinen… Puistatus!

8. ”Olen harkinnut muuttavani takaisin vanhempieni luokse.”

Ihan vain hetkeksi ja täysin taloudellisista syistä? Tästä ilmoituksesta ropisee pisteitä vain, jos tyyppi on väliaikaisesti menossa auttamaan sairastuneita vanhempiaan. Muussa tapauksessa ei ole hyvä uutinen, että aikuinen ihminen pyörii äitinsä helmoissa. Kuvitteleeko tyyppi sitten jonkin ajan kuluttua muuttavansa sinun sohvallesi passattavaksi? Ei kiitos!

9. ”Varasin hotellihuoneen, varmuuden vuoksi.”

Hurmaavaa! Edessäsi istuu ihka aito pelimies. On ilmiselvää, minkä perässä tässä ollaan ja turha luulla, että treffikumppanisi vaivautuisi soittelemaan perääsi. Hyvä uutinen on, että hotellikeikasta kieltäytyminen ei häntä hetkauta. Meri kun on kaloja täynnä.

10. ”Huomasin Facebookista, että sinulla on ollut punainen tukka.”

Jep. Kymmenen vuotta sitten otetussa kuvassa, joka löytyy kaverisi Facebook-albumista. Deittisi on siis tonkinut ei paitsi sinun, vaan myös kaikkien läheistesi Facebook-profiilit, googlannut nimesi ja tsekannut LinkedInistä työhistoriasi.

Tosin, huomasithan sinäkin, että tyypillä on Instagramissa kuvia kivan näköisestä purjeveneestä. Pidät kuitenkin löytösi fiksusti omana tietonasi ja esität yllättynyttä, kun treffikumppanisi pyytää sinua paatilleen.

Lähteet: Huffington Post, Cosmopolitan

Lue myös:

Miten toimia ensitreffeillä? Katso Ensitreffit alttarilla -ohjelman terapeuttien vinkit!

Oletko liian nirso deittailija? Nämä 7 merkkiä paljastavat, millainen treffikumppani olet

Keski-ikäiset sinkut – Näin löydät elämäsi treffit Tinderissä

Nämä 7 kysymystä selvittävät, roikutko vielä eksässäsi

Nämä ovat 11 huonointa parisuhdeneuvoa seurustelevilta sinkuille

X