Ihmissuhteet

10 syytä miksi olet erityisen onnekas, jos sinulla on pikkusisko

Usein pidetään itsestäänselvyytenä, että isosiskot opettavat ja näyttävät mallia pikkusiskoille. Mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi, mitä kaikkea pikkusiskosi on tuonut elämääsi ja sinulle opettanut? Todennäköisesti olisit hyvin erilainen ihminen ilman häntä.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Usein pidetään itsestäänselvyytenä, että isosiskot opettavat ja näyttävät mallia pikkusiskoille. Mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi, mitä kaikkea pikkusiskosi on tuonut elämääsi ja sinulle opettanut? Todennäköisesti olisit hyvin erilainen ihminen ilman häntä.

Elämä pikkusiskon kanssa ei ole aina pelkkää ruusuilla tanssimista. Silti pikkusisko on luultavasti lähes jokaiselle isosiskolle yksi elämän suurimmista lahjoista.

Listasimme 10 asiaa, joiden takia isosiskot saavat olla kiitollisia pikkusiskoilleen.

1. Pikkusiskosi sai johtajan vaistosi esille

Pikkusiskosi houkutteli johtajan ja heikompien suojelijan sinussa esiin. Hänen peräänsä katsoessa opit, millaista on olla vastuussa itsensä lisäksi myös toisista.

2. Hän on tehnyt sinusta myötätuntoisemman

Pikkusisko toi heti perheeseen saapuessaan mukanaan aimoannoksen rakkautta ja hellyyttä. Siksi halusit jo pienenä osoittaa samaa myös häntä kohtaan. Kun pihalla juostessa siskosi kaatui, rauhoittelit häntä ja toivoit, että voisit ottaa hänen kipunsa pois.

3. Sinulla on ikuinen ihailija

Jos sinulla on pikkusisko, sinulla on ikuinen kannustaja. Pikkusiskosi katsoi sinua heti pienestä asti ihaillen, ja vielä tänäkin päivänä haluat olla ihminen, josta pikkusiskosi voi olla ylpeä.

4. Hän on opettanut sinulle nöyryyttä ja anteeksiantoa

Vaikka olisit ollut lapsena kuinka itsepäinen, sinun on varmasti useampia kertoja täytynyt nöyrtyä ja myöntää pikkusiskollesi, että olit väärässä. Pikkusiskosi kanssa riidellessä olet oppinut sekä pyytämään että antamaan anteeksi – ja huomannut, että iästä viis, kaikki mokaavat joskus.

5. Opit jakamaan asioita

Luultavasti jouduit jakamaan pikkusiskosi kanssa monia asioita ja tavaroita. Se saattoi silloin ärsyttää, mutta opetti sinulle paljon reiluudesta, anteliaisuudesta ja tasavertaisuudesta.

6. Hänen kanssaan olet oppinut kärsivällisemmäksi

Kärsivällisyytesi kehittyi kuin huomaamatta, kun opetit pikkusiskollesi uutta peliä, autoit häntä läksyissä tai suunnittelit hänen kanssaan tanssiesityksen sukulaisten juhliin. Häntä opettaessa ymmärsit, että ihmiset oppivat asioita eri tahtiin ja ovat lahjakkaita erilaisissa asioissa.

7. Hänen ansiostaan olet loistava neuvoja

Pikkusiskosi on kääntynyt puoleesi asiassa jos toisessa, minkä takia olet luultavasti tänäkin päivänä loistava neuvomaan ja miettimään erilaisia toimintamalleja. Olet osannut kertoa pikkusiskollesi myös, mitä ei kannata tehdä, sillä esimerkiksi nuoruudessa olet saattanut ottaa harha-askeleen jos toisenkin ennen häntä.

8. Hän pitää sinut nuorekkaana

Pikkusiskon seurassa saa hassutella ja olla juuri niin höpsö ja nuori kuin millaiseksi itsensä tuntee. Hänen seurassaan sinun ei edes murrosiän pahimmissa kriiseissä tarvinnut esittää aikuisempaa kuin olit. Vielä tänäkin päivänä hän tuo elämääsi nuorekkaita tuulahduksia.

9. Sinua tarvitaan aina

Jokainen meistä haluaa tuntea olevansa tarvittu. Pikkusiskosi on tarvinnut sinua tuekseen ja avukseen jo pienestä pitäen, eikä aika muuta tätä asiaa.

10. Hän rakastaa sinua varauksetta

Sait olla pikkusiskosi ensimmäinen ystävä, eikä sitä sidettä katkaise pitkät välimatkat tai isommatkaan erimielisyydet. Vaikka pikkusiskosi ei aina pitäisi käyttäytymisestäsi tai valinnoistasi, voit aina luottaa siihen, että hän rakastaa sinua varauksetta.

Lähteet: Elite Daily, The Odyssey Online, You Queen, Your Tango

Lue myös:

10 syytä miksi olet erityisen onnekas, jos sinulla on isosisko

Nämä merkit paljastavat, että sinut on kasvattanut vahva nainen

Muotisiskot – Äänestä suosikkiasi tyylikkäistä siskoksista!

X