Ihmissuhteet

10 syytä, joiden vuoksi introvertti on mahtava puoliso

Jos olet parisuhteessa introvertin kanssa, olet luultavasti joskus lähtenyt juhliin yksin. Toisaalta olet löytänyt vierellesi kumppanin, jonka kanssa elämä on aivan ihanaa.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Istock

Introvertit rakastavat kahdenkeskisiä hetkiä.

Jos olet parisuhteessa introvertin kanssa, olet luultavasti joskus lähtenyt juhliin yksin. Toisaalta olet löytänyt vierellesi kumppanin, jonka kanssa elämä on aivan ihanaa.

Introvertit eivät ole suuna päänä kertomassa, mitä he kulloinkin ajattelevat. He eivät höpötä turhia, vaan pohtivat mieluummin asioita hiljaa mielessään.

Vaikka introvertin kumppanin mietteliäisyys voi joskus olla hermoja raastavaa, samaan aikaan tiedät, kuinka huolehtivaisen, hyväsydämisen ja mahtavan ihmisen olet löytänyt rinnallesi.

Listasimme 10 asiaa, jotka luultavasti tunnistat, jos rakastat introverttia.

1. Kumppanisi rakastaa sitä, kun saa olla kanssasi kahden

Kahdenkeskinen aika on introvertille tärkeää. Hänestä on ihanaa lähteä mökille vain sinun kanssasi – ilman ystäviä, sukulaisia tai jopa lapsia. Sinun kanssasi hän saa olla juuri sellainen kuin on.

2. Hänellä on luottoystävänsä

Mitä tulee ystävyyssuhteisiin, introvertit arvostavat enemmän laatua kuin määrää. Kumppanillasi on ehkä vähemmän ystäviä kuin sinulla, mutta hänen ystävyyssuhteensa ovat tiiviitä ja läheisiä. Hän arvostaa sitä, että oikeasti tuntee ystävänsä. Hän onkin saattanut kuulua samaan kaveriporukkaan lapsuudestaan saakka.

3. Hiljaisuus on kumppanillesi luontaista

Jos kumppanisi on pitkään hiljaa, se ei tarkoita sitä, että hän olisi harmistunut, surullinen tai tylsistynyt. Todennäköisesti hän vain haluaa nauttia hiljaisuudesta. Hän saattaa myös pyöritellä mielessään ajatuksia, joista hän kyllä kertoo, jos ne ovat kertomisen arvoisia.

4. Sinulla on vierelläsi hyvä kuuntelija

Kumppanisi kuuntelee mielellään juttujasi ja murheitasi. Hän myös keskittyy siihen, mitä sanot.

Introvertit asettuvat usein mieluummin kuuntelijan kuin kertojan rooliin. He eivät nauti huomion keskipisteenä olemisesta, vaan tarkkailevat mieluummin muita. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö heillä olisi mielipiteitä ja ajatuksia.

5. Introvertti kumppani ei suinkaan ole tylsä

Vaikka kumppanisi ei halua lähteä mukaasi joka ikisiin juhliin, se ei tarkoita sitä, etteikö hän pitäisi hauskanpidosta. Hän lähtee mieluummin ulos parhaiden ystäviensä kanssa kuin rupattelee puolitutuille.

Introvertit loistavat niiden ihmisen kanssa, joihin he voivat luottaa. Luonnollisesti myös sinä kuulut näiden ihmisten joukkoon. Kumppanisi rakastaa hassutella ja flirttailla kanssasi, eikä suhteestanne puutu leikkisyyttä.

6. Kultasi nauttii rauhallisista koti-illoista

Jos itse rakastat sosiaalisia tapahtumia, sinusta voi olla vaikea ymmärtää sitä, että kumppanisi haluaa mieluummin jäädä kotiin kuin lähteä mukaasi ystäväsi juhliin.

Vaikka introvertit usein pitävätkin ihmisten seurasta eivätkä välttämättä ole epäsosiaalisia persoonia, he kaipaavat myös hiljaisuutta, rauhaa ja tilaa ympärilleen. Mikään ei kiireisen viikon jälkeen kuulosta introvertista yhtä rentouttavalta kuin rauhallinen koti-ilta.

7. Hän on taipuvainen syvälliseen pohdiskeluun

Introverteille on tyypillistä pohtia asioita syvällisesti – joskus ehkä turhankin syvällisesti. Kumppanisi saattaa analysoida asioita, jotka eivät edes kaipaisi analyysia. Olet kuitenkin oppinut, että häntä on turha käskeä hellittämään ajatuksistaan, jos hän ei ole itse siihen vielä valmis.

Taipumus syvälliseen pohdiskeluun ei ole suhteenne kannalta kuitenkaan huono juttu, päin vastoin. Saatat päätyä keskustelemaan kumppanisi kanssa asioista, joista et ikinä juttelisi kenenkään muun kanssa.

8. Hän osaa olla myös yksin

Kun vietät iltaa ystäviesi kanssa ja kumppanisi on jäänyt yksin kotiin, saatat huolehtia siitä, miten siellä kotona oikein pärjätään. Olet todennäköisesti joskus lähetellyt kumppanillesi ”Onko kaikki hyvin?”-viestejä. Vaikka tarkoitat hyvää, viestisi voivat olla turhia ja lähinnä ärsyttää. Ne luultavasti myös keskeyttävät kumppanisi elokuvankatselun, kirjanluvun tai juoksulenkin.

9. Kumppanisi suunnittelee asiat etukäteen

Kumppanisi ei välttämättä hypi riemusta, jos ilmoitat hänelle kesken työpäivän, että olet sopinut teille illaksi menoa. Introvertti haluaa varautua tuleviin tapahtumiin etukäteen ja voi ahdistua yllättävistä käänteistä.

Jos itse rakastat spontaanisuutta, kumppanisi varauksellisuus saattaa joskus olla sinusta tylsää. Toisaalta yhteisiä suunnitelmia on myös hauska tehdä ja aikataulut helpottavat elämää. Kumppanisi piirteellä on siis hyvätkin puolensa.

10. Hän on todellinen löytö

Olet löytänyt vierellesi ihmisen, josta kannattaa pitää kiinni. Vaikka kumppanisi ei välttämättä yllätä sinua julkisilla rakkaudentunnustuksilla, hän todella rakastaa sinua. Introvertti ei päästä lähellensä ketä tahansa, joten voit olla varma, että hän haluaa elää elämäänsä juuri sinun kanssasi.

Lähteet: Introvert Dear, Huffington PostLifeHack

Lue myös:

Näytä tunteesi! 10 helppoa tapaa ilmaista rakkautta

Oletko introvertin ja ekstrovertin välimaastoon sijoittuva joustava ambivertti?

Temperamentti erottaa – Oletko introvertti vai ekstrovertti?

X