Ihmissuhteet

5 merkkiä, joiden avulla erotat oikean rakkauden ihastumisen alkuhuumasta

Himoon perustuvassa suhteessa on kyse seksuaalisesta vetovoimasta, ei todellisesta rakkaudesta. Kuitenkin usein myös romanttiseksi rakkaudeksi kehittyvän suhteen alkuaika on yhtä huumaa ja hekumaa. Listasimme, millaisista merkeistä voit päätellä, että suhde on etenemässä hekumasta ja himosta kohti kestävää, oikeaa rakkautta.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Tosirakkaudessa kumppanissa viehättää hänen todellinen minänsä, ei pelkkä mielikuva hänestä.

Himoon perustuvassa suhteessa on kyse seksuaalisesta vetovoimasta, ei todellisesta rakkaudesta. Kuitenkin usein myös romanttiseksi rakkaudeksi kehittyvän suhteen alkuaika on yhtä huumaa ja hekumaa. Listasimme, millaisista merkeistä voit päätellä, että suhde on etenemässä hekumasta ja himosta kohti kestävää, oikeaa rakkautta.

Hetken huumassa sukupuolihormonit hyrräävät ja toinen näyttäytyy täydellisenä. Matka himosta ja hekumasta voi johtaa suhteen kuihtumiseen nopeallakin aikavälillä – tai hyvässä tapauksessa kehittyä tosirakkaudeksi.

Nämä merkit kertovat siitä, että suhde on muuttumassa rakkaudeksi:

1. Katseenne eksyvät jatkuvasti toistenne kasvoihin ja silmiin

Ei turhaan sanota, että silmät ovat sielun peili. Tutkimusten mukaan rakastuneen ihmisen huomio kiinnittyy kumppanin kasvoihin ja silmiin. Himoon perustuvassa suhteessa katse sen sijaan kiinnittyy usein toisen vartaloon.

2. Arvostatte laatuajan viettämistä parina

Pelkkään himoon perustuvassa suhteessa ollaan rakastavaisia mutta ei ystäviä. Rakkaudessa sen sijaan kumppanin kanssa halutaan jakaa muutakin kuin petipuuhat. Siksi alatte arvostaa yhdessä vietettyä aikaa myös sängyn ja kodin ulkopuolella. Rakastuessa haluaa tutustua kumppanin perheeseen ja ystäviin sekä esitellä kumppanin omalle perheelle ja ystäville.

3. Haluatte käydä syvällisiä, aitoja keskusteluja ja kuunnella toisianne

Jos suhde perustuu pelkkään himoon, toisessa rakastuu mielikuvaan hänestä. Jos suhteessa taas on muutakin kuin himoa, haluat käydä myös syvällisiä, aitoja keskusteluja ja todella kuunnella kumppaniasi. Näiden keskustelujen kautta opit tuntemaan hänet ja rakastut hänen todelliseen minäänsä. Vaikeita asioitakaan ei tarvitse vältellä, sillä kumpikin luottaa toiseen. Tunnette vahvaa tunnetason yhteyttä ja kummallekin tulee tunne, että on riittävä omana itsenään, vaikka kumpikaan teistä ei ole täydellinen.

4. Kumpikin haluaa tehdä toisen onnelliseksi – mutta ei hinnalla millä tahansa

Rakkaudessa kumppanin onni on myös oma onni. Suhteessa on oltava valmis tekemään kompromisseja ja myös uhrauksia toisen onnen puolesta. On kuitenkin tärkeää, että kumpikin suostuu samaan. Merkki rakkaudesta on myös, että kumpikin uskaltaa tilanteen vaatiessa ottaa omaa tilaa ja aikaa. Oman ajan ottaminen ei murenna rakkaussuhdetta vaan parhaassa tapauksessa jopa lujittaa sitä.

5. Huomaatte ikävöivänne toisianne

Jos suhde perustuu himolle, toisen ollessa poissa alkaa kaivata fyysistä läheisyyttä – ei siis varsinaisesti omaa kumppania. Jos taas kyse on aidosta rakkaudesta, ikävöit juuri kumppaniasi, hänen läsnäoloaan, hänen kanssaan keskustelemista ja myös hänen kosketustaan. Kun rakkaus on todellista, ikävöit luultavasti eniten pieniä yhteisiä arkisia asioita.

Lähteet: mindbodygreen, Power of Positivity, Psychology Today, TheTalko

X