Ihmissuhteet

Huonon Äidin Viikoittaiset: Näin selviät hengissä kevätjuhlista

Huonon Äidin Viikoittaisissa on tällä kertaa ohjeet kevätjuhlissa onnistumiseen. Luvassa muutama ohje – ja yksi teini-ikäisten vanhempia koskeva käsky.
20.5.2016 Teksti: Huono Äiti Kuvat: 123rf

Kevätjuhlat alkavat olla ovella, ja Suvivirsi raikaa.

Kevätjuhlia ei pidä lähestyä osaamattomasti vaan pyrkiä mieluummin elämää säästävään kuin elämää tuhoavaan suoritukseen.

Elämää säästävä kevätjuhlasuoritus lähtee pukeutumisesta. Kevätjuhliin kannattaa aikuisille valita vaatetus, joka ei hiosta. Erittäin monen päiväkodin ja koulun johtajan intohimo kilpistyy kevätjuhlapäivän maratonsuorituksiin, joissa kahden tunnin istumasessio – esimerkiksi kovalla lattialla – on pientä esimakua.

Jos haluat tumma puku päällä istua kovalla lattialla pitäen lapsesi pienempiä sisaruksia sylissä, siitä vaan. Mutta sinua on nyt varoitettu.

Lapsen kevätjuhlavaatetus puolestaan tulee valita voikukankestävästä vaatesarjasta. Voikukankestävä vaatesarja on sellainen, josta saa pestyä pois kaikki ne voikukanjäljet, jotka ilmestyvät lapsesi juhla-asuun sillä välin, kun yrität solmia omat kengännauhasi. Valkoisen välttäminen on ihan kiva perusohje.

Tunteet kevätjuhlassa

Kevätjuhla tuo pintaan tunteiden Tonavan. Lapsen vanhempien silmien editse valuvat kevätjuhlassa kaikki ne virheet, joita olemme tehneet kuluneen vuoden aikana. Ei ole mikään ihme, että itkuhan siitä irtoaa. Me itkemme myös sitä, että lapset kasvavat, koska ovathan he söpöjä pienenä, mutta minkäs teet.

Kevätjuhlaitkua varten on pari sääntöä: ota mukaan nenäliinat, käytä vedenpitävää ripsiväriä ja vältä hysteeristä kevätjuhlaromahdusta. Ei ole mitään nolompaa kevätjuhlamuistoa kuin se, että meidän Masan äiti konttaa toipumaan juhlasalin ovien taakse katseiden saattelemana:

”Oliks toi teidän äiti!?!”

”Oli. Hei vähä noloo…”

Toki on olemassa jotain vielä nolompaa, ja se on teinin äidin kevätjuhlaromahdus. Jos olet teinin äiti, älä missään nimessä näytä mitään tunteita kevätjuhlassa. Parempi kun et mene koko juhlaan. Tämä on käsky.

Lahjat kevätjuhlassa

Opettajille on tapana järjestää lahjoja. On varmasti kätevää ajatella, että joku kiva muki tai tuikkukippo on kiva lahja opettajalle, mutta ei se niin mene.

Olkaa nyt hyvät ihmiset sen verran viitseliäitä, että keräätte porukalla opelle yhteisen potin, jonka opettaja saa käyttää ihan kuinka haluaa. Vaikka ne muumimukit on meidän kaikkien mielestä tosi ihkuja, aika harva tarvitsee 30 uutta muumimukia joka vuosi 20 vuoden ajan, vai mitäs tuumit, jos menet hetkeksi iitteesi.

Lisää Huonon Äidin Viikoittaisia:

Lapset mummolaan joka viikonlopuksi!

Oletko kesäkolli tai haluatko sellaisen? Huomioi nämä!

Valitse kaikki horoskooppimerkin mukaan

Huonon Äidin löydät TÄÄLTÄ.