Ihmiset ja suhteet

Kesäsuhde tuo sinusta parhaat puolet esille – 10 syytä heittäytyä lomaromanssiin

Teksti:
Anna.fi

Takana rankka talvi ja akkusi kaipaavat latausta? Löhöilyä tehokkaampi piristyskeino on kevyt lomaromanssi. Listasimme 10 syytä, miksi kesäkollin ottaminen on juuri se irtiotto arjesta, jota tarvitset.

Kesäsuhde tuo sinusta parhaat puolet esille

1. Lomaromanssi kohottaa itsetuntoasi

Lomaromanssi syttyy salamannopeasti ja yltyy täyteen roihuunsa yhdessä illassa. Intohimoon ja jännitykseen perustuvaan suhteeseen kuuluvat olennaisesti myös ylenpalttiset rakkaudentunnustukset. Nauti mieheltä saamastasi huomiosta varauksetta. Mikään ei kohota mieltäsi paremmin kuin kehut ja kukkaset, jotka olet tietenkin kaikki ansainnut. Ankean talven aikana se vain joskus pääsee unohtumaan…

Lue myös: Osaatko olla onnellinen? Viisi ohjetta onnellisempaan elämään

2. Opit itsestäsi uusia asioita

Sinäkö lähtisit lavatansseihin tai uskaltautuisit moottoripyöräajelulle? Kesäloma on juuri oikea aika päästää irti säännöistäsi ja elää hieman villimmin. Heittäydy lomaromanssiin parkettien partaveitsen tai rantabulevardin komeimman Harrikan omistajan kanssa, ja anna miehen viedä sinut mukanaan uusiin seikkailuihin. Saatat löytää itsestäsi aivan uusia puolia, tai muistaa, kuka olitkaan ennen tympeää eksääsi tai hautautumista työhuolien alle.

Lue myös: Muutos on vaikeaa – oletko itse esteenä?

3. Saat olla seksikäs nainen

Yksinhuoltaja, uraohjus, tunnollinen tytär… Koska olet viimeksi katsonut peiliin ja ajatellut, että kas, siinäpä seksikäs nainen? Yksi lomaromanssin ihanuuksia on se, ettei kesäkolli tiedä elämäntarinaasi, eikä sinun pidä sitä hänelle vuodattaa. Saat olla juuri se ihminen, joka haluat olla, vailla arjen ongelmia ja vastuita. Vietä villi kesä viettelijänä, ja muisto siitä saa suusi hymyyn vielä marraskuun räntäsateessakin.

Näin löydät elämäsi treffit Tinderissä

4. Hyödyt hyrräävistä hormoneista

Rakastuneen kehossa alkaa myllerrys, jota voi verrata voimakkaaseen stressireaktioon. Erilaisten mielihyvähormonien ja välittäjäaineiden erittyminen lisääntyy, muun muassa serotoniini lisää empatiaa ja rohkeutta, dopamiini tuottaa mielihyvää ja oksitosiini kasvattaa kiintymystä. Myös stressihormoni kortisolin tuotanto lisääntyy ja se saa rakastuneen tuntemaan olonsa valppaaksi ja energiseksi. Ei siis ihme, että kuuma lomaromanssi saa sinut puhkumaan tarmoa vielä töihin palatessakin.

Lue myös: Onko mies kiinnostunut sinusta – Kehonkieli paljastaa sen jo ensitreffeillä

5. Tutustut uusiin ihmisiin

Oletko huomannut, että lomaminä on aika erilainen kuin arkiminäsi? Kun vaihdat vapaalle, houkuttelet huomaamatta ympärillesi hyvin erityyppisiä ihmisiä kuin arkena. Siksipä kesäkollisikin on todennäköisesti ennemmin huoleton hulivili kuin paperipinojen taakse hautautuva nörtti. Anna kesämiehesi johdattaa sinut uusiin ympyröihin tapaamaan tuttujaan. Saatat löytää roppakaupalla uusia ystäviä, joista ammennat voimaa ympäri vuoden.

6. Löydät tiesi uusiin paikkoihin

Lomailitpa kotimaassa tai ulkomailla, kesäkolli on täydellinen menolippusi uusiin maisemiin. Kuka osaisi paremmin esitellä mökkikuntasi salaisia mansikkapaikkoja kuin paikallinen komistus? Ulkomailla kesäkolli tietää johdatella sinut ohi turistirysien salaisille hiekkarannoille tai yksityisbileisiin – paikkoihin, joihin tuskin kukaan turistiopas osaisi sinua neuvoa.

7. Nautit upeasta seksistä

Ennen kuin alat vaatia valojen sammuttamista, muistuta itseäsi, ettet todennäköisesti näe tätä herraa tämän kesän jälkeen enää koskaan. Siispä unohda vatsamakkaroiden piilottelu ja keskity hauskanpitoon. Ole rohkea, intohimoinen, sensuelli, rietas ja villi. Kokeile kaikkea, mitä et ole ennen uskaltanut tai tohtinut. Mitä vapautuneempi pystyt olemaan sängyssä, sitä enemmän nautit – ja sitä onnellisempi ja rentoutuneempi olet kesän lopulla.

Lue myös: Seksiä uuden kumppanin kanssa

8. Olet arjen ulottumattomissa

Lomaromanssi on kuin rakkauskupla, jota siivousvuorot ja äitisi vierailu eivät pysty puhkaisemaan. Lyhyen suhteen aikana saatatte kokeilla viittäkymmentä eri seksiasentoa, mutta ette koskaan keskustele maksamattomista laskuista tai lasten koulunkäynnistä. Kesäkollin tarkoitus on viedä sinut hetkeksi arjen ulkopuolelle nauttimaan elämästä. Kaikesta muusta ehdit huolehtimaan myöhemmin.

Lue, miten opit saamaan orgasmeja

9. Lomasuhde ei kestä…

Koska lomaromanssi on nopea, kiihkeä, jännittävä ja usein täysin epärealistinen, se harvemmin jalostuu vakavaksi parisuhteeksi. Romanssin parasta ennen päivämäärä saa teidät heittäytymään suhteeseen täysillä ja häpeilemättä. Älä siis mokaa täydellistä lomaromanssia lähettelemällä kesäkollillesi jälkeenpäin kiusallisia Facebook-viestejä.

Lue myös: Eka kerta eron jälkeen – mainettaan parempi laastarisuhde

10. …mutta muisto romanssista lämmittää koko talven

Kumman muiston luulet saavan syyspimeillä hymyn huulillesi herkemmin: mökkitalkoot sukulaisten kanssa vai helteinen yö hiekkarannalla kera komean miehen…

Lähteet:
Daily Mail
Yourtango.com

Teksti: Anna Nummisto
Kuva: Colourbox

X