Krista iloitsee leikkauksen onnistumisesta. Häntä ei pelottanut se etukäteen.
Krista iloitsee leikkauksen onnistumisesta. Häntä ei pelottanut se etukäteen.
Ihmissuhteet

Krista Keltanen luovutti tyttärelleen munuaisensa: ”Olin kiitollinen, että pystyin pitämään hänet vielä hengissä”

Kun Krista Keltasen Alisa-tytär tarvitsi uuden munuaisen, Krista päätti luovuttaa tälle omansa. Vaikkei hän pelännyt itsensä puolesta, keho reagoi tapahtumiin myöhemmin.
Teksti: Anneli Juutilainen Kuvat: Sampo Korhonen ja Krista Keltasen kotialbumi

Suunnaton kiitollisuus. Tunne valtasi helsinkiläisen valokuvaaja Krista Keltasen, 46, mielen syyskuun 15. päivän aamuna. Silloin hän makasi Meilahden sairaalan viileässä leikkaushuoneessa pelkässä leikkauspaidassa.

Ympärillä hääri ihmisiä, jotka valmistelivat häntä leikkaukseen. Operaatioon, jossa Kristan toinen munuainen irrotettaisiin hänen kehostaan ja vietäisiin elinsiirtona hänen 13-vuotiaalle tyttärelleen Alisalle. Tyttö odotti omaa leikkaustaan viereisessä Uudessa lastensairaalassa.

Krista nukutettiin, ja toinen munuainen irrotettiin. Se laitettiin kylmään ja kuljetettiin leikkaussaliin, jossa Alisaa ryhdyttiin nukuttamaan.

Kun Krista havahtui heräämössä, hän nappasi ensimmäisenä puhelimen käteensä ja lähetti viestin puolisolleen Jannelle, Alisan isälle. Tämä vastasi Alisan olevan vielä leikkauksessa, mutta pääsevän pian heräämöön.

Tilaa Anna ja jatka lukemista

Tämä artikkeli on tilaajille varattua maksullista sisältöä.

Tilaa Anna Kirjaudu

X