Ihmissuhteet

Kuinka usein suihkussa pitäisi käydä? Tällaista hygieniaa naiset vaativat kumppaniltaan

Onko naisille tärkeintä, että kumppanilla on puhtaat hampaat, hiukset vai hajuttomat kainalot? Entä pitääkö suihkussa käydä aina ennen seksiä? Kysyimme lukijoilta.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Istock

Annan kyselyn perusteella suomalaiset edellyttävät kumppaniltaan erityisesti hyvää suuhygieniaa.

Onko naisille tärkeintä, että kumppanilla on puhtaat hampaat, hiukset vai hajuttomat kainalot? Entä pitääkö suihkussa käydä aina ennen seksiä? Kysyimme lukijoilta.

Ymmärrettävästi suurin osa ihmisistä arvostaa sitä, että oma kumppani pitää omasta hygieniastaan huolta.

Annan lukijapanelisteista 99,5 prosenttia pitää kumppanin hyvää hygieniatasoa tärkeänä.

Mutta mitä hyvä hygienia oikeastaan pitää sisällään? Kysyimme lukijapaneelilta, millaista hygieniatasoa kumppanilta voi vaatia.

Kesäkuussa 2018 toteutettuun kyselyyn vastasi 432 henkilöä, joista 99,3 prosenttia oli naisia. Iältään vastaajat olivat 16–77-vuotiaita.

Top 3: puhtaat hampaat, pesty tukka ja raikkaat kainalot

Hampaiden pesu aamuin illoin nousi ylivoimaisesti tärkeimmäksi hygieniavaatimukseksi. Lähes 95 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että omalta kumppanilta voi vaatia päivittäistä hampaidenpesua.

Toiseksi tärkeimpänä asiana pidettiin puhtaita hiuksia. Raikas tukka oli 80 prosentin mielestä asia, jota kumppanilta voi edellyttää.

Deodorantin käyttöä piti olennaisena osana hyvää hygieniaa 72 prosenttia vastaajista. Erityisen tärkeää se oli alle 40-vuotiaiden vastaajien mielestä. Heistä 86 prosenttia oli sitä mieltä, että deodorantin käyttö on asia, jota kumppanilta saa vaatia.

Myös kehon puhtaudesta on huolehdittava. 67 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että suihkussa on syytä käydä päivittäin.

Lisäksi 42 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että kumppanilta voi vaatia suihkussa käyntiä aina ennen intiimiä kanssakäymistä. Tärkeintä suihkuttelu ennen petipuuhia oli 55–69-vuotiaille vastaajille (48 prosenttia piti asiaa olennaisena), kun taas alle 40-vuotiaista huomattavasti harvempi (28 prosenttia vastaajista) vaatii kumppaniltaan suihkussa käyntiä ennen seksiä.

X