Ihmissuhteet

Miksi menestyneen naisen on niin vaikea löytää kumppania? Deittiguru listaa 3 syytä

Menestys työelämässä ei takaa onnea rakkaudessa. Kysyimme amerikkalaiselta deittiguru Ali Binazirilta, miksi menestyneen naisen voi olla vaikea löytää rakkautta.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Elämänkumppania etsiessä on osattava irrottautua pomon roolista.

Menestys työelämässä ei takaa onnea rakkaudessa. Kysyimme amerikkalaiselta deittiguru Ali Binazirilta, miksi menestyneen naisen voi olla vaikea löytää rakkautta.

Huippusuositun Tao of Dating -deittikirjan kirjoittanut amerikkalainen lääkäri Ali Binazir on pannut merkille, että työelämässä menestyneille naisille rakkauden löytäminen ei ole aina yhtä helppoa kuin uran luominen.

– En ole menestyvä nainen, mutta olen viettänyt paljon aikaa menestyneiden naisten seurassa ja huomannut, millaisia vaikeuksia heillä on kumppanin löytämisessä, Binazir kertoo.

Tämän takia menestyneellä naisella voi Binazirin mukaan olla ongelmia elämänkumppanin löytämisessä:

1. Menestys voi kaventaa kumppaniehdokkaiden joukkoa

Nykypäivänä kuulostaa erikoiselta, että joku kavahtaa menestynyttä, koulutettua ja älykästä naista. Näin voi kuitenkin Binazirin mukaan käydä deittimaailmassa. Useimpien miesten ego ei kestä naisystävää, joka on heitä menestyneempi, koulutetumpi ja älykkäämpi.

Toisaalta menestynyt nainen voi vaatia tulevalta kumppaniltaan jopa suurempaa menestystä kuin hän itse on saavuttanut. Jos on valmis tapailemaan esimerkiksi vain toimitusjohtajia, mahdollisten kumppaniehdokkaisen joukko on luonnollisesti hyvin kapea. On hyvä muistaa, että titteli ei ole kaikki kaikessa.

– Erilaisten kumppaniehdokkaiden tapaaminen on loistava tilaisuus oppia paljon itsestä ja ympäröivästä maailmasta, Binazir muistuttaa.

Menestynyt nainen voi olla uhka
Menestynyttä, koulutettua ja älykästä naista saatetaan kavahtaa deittimaailmassa.

2. Kumppanin etsimiseen ei panosteta samoin kuin uraan

Moni uranainen on sijoittanut työn ykkössijalle elämässään. Rakkauden löytämiseen panostaminen sen sijaan on saattanut jäädä hyvin vähälle.

– Nainen on menestynyt ja koulutettu, koska menestys on ollut hänen prioriteettilistansa kärjessä. Hän on hakenut ja päässyt oikeisiin kouluihin sekä tehnyt ahkerasti töitä edetäkseen työelämässä, sanoo Binazir.

Jos menestynyt nainen haluaa todella löytää kumppanin, hänen olisi Binazirin mukaan tehtävä kumppanin löytämisestä samanlainen prioriteetti kuin menestymisestä.

– On oltava yhtä sitoutunut ja omistautunut asialle yhtä paljon aikaa kuin menestyksen tavoittelulle. Se tarkoittaa, että on lähdettävä ulos kaksi–kolme kertaa viikossa ja tavattava mahdollisia kumppaniehdokkaita. Esimerkiksi ystävien kautta voi tavata mahtavia, koulutettuja ja lukeneita miehiä. On oltava itse aktiivinen ja nähtävä vaivaa. On myös oltava valmis ottamaan riskejä, sillä aina kaikki ei mene suunnitelmien mukaan.

3. Pomon rooli jää helposti päälle

Menestynyt nainen saattaa olla tottunut ohjeistamaan ja antamaan neuvoja työssään. Pomon rooli saattaa jäädä kuin huomaamatta päälle myös ihmissuhteissa.

– Toimitusjohtajamoodissa saattaa sortua esimerkiksi käskyttämään kumppaniaan. Siksi kyseinen moodi on tärkeää kytkeä tietoisesti pois päältä työajan ulkopuolella, Binazir sanoo.

Ali Binazir esiintyy Helsingissä Magnesia Festival -tapahtumassa 4.–5. elokuuta 2018.

X