Ihmissuhteet

Mitä rippilahjaksi nuorelle? 5 parasta rippilahjaideaa

Mitä nuorelle voisi antaa rippilahjaksi? Onko rahalahja hyvä valinta, ja mikä olisi siinä tapauksessa hyvä summa? Siinä missä pienemmälle lapselle on helppoa ostaa ”vain jotakin”, on teini-ikäisen lahjassa enemmän pohdittavaa. Tässä viisi vinkkiä!

Teksti:
Maija Kajanto
Kuvat:
Istock

Yhteinen elämys on hyvä lahjaidea.

Mitä nuorelle voisi antaa rippilahjaksi? Onko rahalahja hyvä valinta, ja mikä olisi siinä tapauksessa hyvä summa? Siinä missä pienemmälle lapselle on helppoa ostaa ”vain jotakin”, on teini-ikäisen lahjassa enemmän pohdittavaa. Tässä viisi vinkkiä!

Nuoren konfirmaatio on tärkeä juhla, jonne mielellään haluaisi viedä hyvän lahjan. Perinteinen rahalahja on aina tervetullut, mutta on myös luvallista hypätä boksin ulkopuolelle.

Kokosimme yhteen viisi hyvää rippilahjavinkkiä.

1. Raha tai lahjakortti kelpaavat aina

Raha tai lahjakortti ovat aina hyviä lahjoja rippikoulunsa päättävälle.

Jos olet mummi, kummi tai lähisukulainen, sujauta kuoreen 50–100 euroa. Kaukaisemmalta sukulaiselta tai perhetutulta riittää pienempikin panostus.

Jos rahan antaminen tuntuu persoonattomalta, lahjakortti on hyvä vaihtoehto. Esimerkiksi kirjakaupan lahjakortti menee harvoin hukkaan: vaikka teini ei olisi kirjojen suurkuluttaja, saa kirjakaupoista nykyään paljon muutakin.

Jos tiedät nuoren maun tarkkaan, lahjakortti vaateliikkeeseen voi myös olla tervetullut.

2. Perinteet kunniaan: anna koru tai kello

Erilaiset korut ja rannekellot voivat olla oivia lahjoja. Mutta näitä hankintoja harkitessa kannattaa konsultoida rohkeasti nuorta itseään: millainen olisi nuoren oma valinta? Monet nykynuoret seuraavat muotitietoisia bloggaajia ja vloggaajia ja saattavat siksi olla asusteiden valinnassa tarkkoja.

Rippiristi on perinteinen lahja.  Jos haluat antaa ristin, tarkista juhlakalun vanhemmilta, ettei kukaan muu ole ilmoittautunut ristin ostajaksi.

Jos et ole varma nuoren korumausta, rippijuhlapäivänä voi lahjapöytään viedä myös kortin, jossa luvataan lahjaksi koru tai rannekello. Valinta voidaan tehdä yhdessä juhlapäivän jälkeen – samalla lahjan antajasta ja yhteisestä shoppailupäivästä jää mukava muisto.

3. Panosta elämykseen

Aineettomat lahjat ovat viime vuosina nousseet suosioon. Mitäpä jos keräisitte rippilapsen lähipiiristä isomman ryhmän ja hankkisitte päivänsankarille matkalahjakortin? Alaikäinen ei toki lähde reissuun yksin, mutta jos kimppaan ja matkaseuraksi saadaan kummi tai läheinen, voi tämä konfirmaatiolahja olla se, joka elää muistoissa yhtä kauan kuin rippileiri ja rippijuhlat.

Suomen kesä on myös täynnä keikkoja. Lippu konserttiin, jonne nuori ei olisi muuten päässyt, voi olla paras mahdollinen lahja!

4. Käytännölliset lahjat

Astiat ovat kärsineet pienen inflaation konfirmaatiolahjoina; harva enää keräilee tiettyä astiasarjaa. Jos haluat kuitenkin antaa jotakin kodin käyttötavaraa, laadukas ruoanlaittoväline voi olla se, josta tulee olemaan tulevaisuudessa hyötyä ja iloa.

Esimerkiksi kunnollinen teräskattila, paistinpannu tai laadukas leikkuuveitsi ovat käytännöllisiä lahjoja, joista voi olla iloa jopa vuosiksi.

5. Perintökalleus koskettaa

Paras lahja on se, joka saa sydämen jättämään yhden lyönnin väliin. Rippikoulun päättävän ympärille kerääntyy usein koko suku, ja konfirmoitava saa hetken olla vahvasti osa suvun jatkumoa.

Löytyisikö suvun historiasta jokin esine, joka sopisi tähän juhlapäivään? Esimerkiksi vanha kartta, jonka kehystää tai mummolan nurkassa lojunut puulaatikko tai jakkara, jonka voi kunnostaa tai kokoelma vanhoja valokuvia, jotka voi entisöidä ja koota kirjaksi tai kollaasiksi. Myös rippilapsen omasta historiasta kertovat kuvat uusissa kehyksissä kertovat, että juhlan sankari on sinulle tärkeä ja olet ajatellut häntä.

X