Ihmiset ja suhteet

Nainen, lankeatko aina renttuihin? Näin voit muuttaa miesmakuasi

Teksti:
Anna.fi

Rakastutko toistuvasti renttumiehiin, joista joudut huolehtimaan jääden itse vastapalveluksia vaille? Asiantuntijat kertoivat, miksi naiset rakastuvat renttuihin – ja miten mieltymyksestä renttuja kohtaan voi päästä eroon.

Nainen, lankeatko aina renttuihin? Näin voit muuttaa miesmakuasi

Tämä rentuissa viehättää

  1. Seksuaalisuuden toteuttaminen vaatii heittäytymistä ja kontrollista irti päästämistä. Onko renttu esimerkiksi vapaa, huoleton, heittäytyjä, epäsovinnainen – tai edustaako renttu itselle esimerkiksi uskallusta olla oma itsensä? Rentun voi nähdä mielenkiintoisena, ennalta arvaamattomana ja jännittävänä.
  2. Monet renttuihin rakastuvat naiset kokevat, että he eivät ansaitse parempaa kumppania. Tällaiset naiset ajattelevat, että heillä kuuluukin olla kumppani, joka ei ole ihanteellinen, luotettava, vastuullinen tai huomioi heitä tarpeeksi. He sietävät huonoa suhdetta.
  3. Nainen voi valita rentun myös sen takia, että uskoo olevansa pelastaja – että rakkaus parantaa ja hän voi pelastaa renttumiehen.
  4. Ylivastuulliset naiset kokevat helposti, että heidän pitää huolehtia muiden tarpeista ja kannatella heitä.
  5. Suhde rentun kanssa antaa tunteen, että hoivaava osapuoli tulee hyväksytyksi ja rakastetuksi, kun hän saa pitää toisesta huolta. Renttu taas kokee suhteen hyvänä sen takia, että hänen ei tarvitse huolehtia mistään, kun hänen puolestaan tehdään kaikki ja kannetaan vastuu. Huolehdittava osapuoli jää vapaamatkustajaksi ja toinen ottaa koko ajan vain enemmän vastuuta. Aluksi se toimii, mutta vähitellen kaava alkaa tökkiä.

Testaa: Lankeatko renttuihin?

Näin pääset rentuista eroon ja muutat miesmakuasi

  1. On tärkeää tiedostaa, jos rakastuu aina vääriin tyyppeihin. Korjaaminen lähtee aina itsestä. Jos rentuista tahtoo päästä eroon, täytyy kehittää itseään ja itsetuntemustaan. Näiden asioiden kehittämisestä on apua myös parisuhteessa.
  2. Kannattaa miettiä, onko oma mielikuva unelmien miehestä realistinen. Millaisin perustein se on rakentunut? Moni on sopivan kumppanin löydettyään huomannut, että hän onkin aivan erilainen kuin se ”unelmakumppani”, jonka on mielessään kuvitellut.
  3. Kun alkaa huolehtia enemmän itsestään, rakastaa enemmän itseään ja tehdä itselleen hyviä asioita, ei rentuista enää kiinnostu. Sen sijaan, että huolehtii muista ja miettii koko ajan, mitä muut itsestä ajattelevat, ajattelua kannattaa suunnata enemmän siihen, miltä itsestä tuntuu ja mitä itse haluaa ja tarvitsee.
  4. Ihminen voi saada vaikka kuinka hyvän elämän, oli menneisyys kuinka ankea tahansa. Täytyy vain uskaltaa katsoa asioita suoraan, hyväksyä tosiasiat, haluta työskennellä itsensä kanssa ja oppia hyväksymään itsensä. Mutta tämä onnistuu vain, jos on riittävän terve kohdatakseen omat ongelmansa – oma lukunsa ovat vakavat psykiatriset sairaudet.

Lue myös: Miten tunnistaa pelimies? Katso 10 vinkkiä!

Asiantuntijoina psykologi Kari Kiianmaa (vasemmalla), seksuaalipedagogi Sanna Lanki (keskellä) ja hahmoterapeutti Sari Varpama (oikealla)

Lue lisää:

Jouduitko petetyksi edellisessä parisuhteessa? Näin rakennat luottamuksen uudessa liitossa
Menikö suhde solmuun? Lue parisuhdeterapeuttien parhaat vinkit!
Milloin on aika luovuttaa suhteessa? – 5 ehtoa eroon

Teksti: Hilppa Alanko
Kuvat: Colourbox, Sanna Lanki, Tuomo Manninen, MTV

X