Ihmissuhteet

Nainen, ei ole sinun vikasi, jos et löydä kumppania – 5 todistetta

Nykyään naisia syyllistetään usein nirsoilusta parisuhdemarkkinoilla. Suomalaisnaisten kokemukset kuitenkin osoittavat, että kumppanin löytäminen ei ole ainoastaan heidän omasta toiminnastaan kiinni.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Kumppanin löytäminen voi olla haastavaa sekä naisille että miehille.

Nykyään naisia syyllistetään usein nirsoilusta parisuhdemarkkinoilla. Suomalaisnaisten kokemukset kuitenkin osoittavat, että kumppanin löytäminen ei ole ainoastaan heidän omasta toiminnastaan kiinni.

Helsingin Sanomissa julkaistiin mielipidekirjoitus, jossa lääketieteen tohtori Markus Sormaala väittää kulttuurimme opettavan tytöt nirsoiksi kumppania valittaessa ja toteaa miesten roolin olevan torjutuksi tuleminen. Kirjoitus aiheutti sinkkunaisten keskuudessa kuohuntaa.

Kysyimme suomalaisnaisilta, miksi he eivät ole löytäneet kumppania. Naisten kokemukset osoittavat, että kumppanin löytämisen vaikeus ei läheskään aina ole yksin naisen vika.

1. Vaatimukset naisen ulkonäöstä ovat kohtuuttomat

”Monet miehet ilmoittavat seuranhakupalveluissa, kuten Tinderissä, etsivänsä ’urheilullista’ naista. Mutta minä ja moni sporttinen sinkkusiskoni olemme joutuneet huomaamaan, että tämä kuvaus ei suinkaan tarkoita paljon liikuntaa harrastavaa vaan fitness-vartalolla varustettua glamour-mallia.

Esimerkiksi erään liikunnanohjaajakaverini deitti ihmetteli intiimin hetken koittaessa, miten voi olla mahdollista, että ystäväni on liikunnanohjaaja, kun hänellä ei näy sixpackiä. Ja naisten odotuksetko muka epärealistisia?”

2. Halua sitoutumiseen tai sen kokeilemiseen ei ole

”Olen huomannut, että enää harva mies todella haluaa sitoutua. Usein intensiivistä tapailua jatkuu pari viikkoa, jonka jälkeen mies ilmoittaa, että hänen elämäntilanteensa on hiljattain muuttunut ja aika ei juuri nyt ole paras mahdollinen suhteelle. Uusi elämäntilanne, jonka kanssa mies kertoo parhaillaan painivansa, on useimmiten samaa sarjaa mökkikauden alkamisen kanssa.

Oikea syy tapailun lopettamiseen on varmasti pelkkä kiinnostuksen puute ja haluttomuus sitoutua. Sitä ei kuitenkaan toki lausuta ääneen, vaikka nainen sitä erikseen kysyisi. Vika on miehessä itsessään, ja oikeastaan hän ehti jo ihastua naiseen. Hän on vain todella sekaisin omien tunteidensa kanssa ja tarvitsee aikaa ajatella.

Ja olisipa ongelma ainoastaan tuo! Ei nimittäin ole. Todennäköisesti sitoutumishaluton mies ei täysin jätä naista, vaan kertoo, että yhteistä tulevaisuutta voidaan katsoa uudelleen sitten, kun elämäntilanne muuttuu.

Voin kokemuksesta sanoa: yhteistä tulevaisuutta ei ikinä katsota uudelleen. Valitettavasti tällainen takaoven auki jättäminen tekee kuitenkin seuraavaan potentiaaliseen kumppaniin siirtymisestä naiselle vaikeampaa, sillä haavetta yhteisestä tulevaisuudesta voi olla vaikea kitkeä yksin pois.”

3. Baarituttavuudet eivät johda mihinkään vakavaan

”Olen baarissa jutellut järkeviä ja typeriä miehille, mennyt heidän kanssaan sänkyyn ja ollut menemättä. Mikään baarissa aloitettu tuttavuus ei ole kuitenkaan johtanut edes treffeihin, vaikka olen antanut lukuisille erilaisille miehille puhelinnumeroni pyydettäessä.”

4. Miehet vain katoavat

”Minulle on useamman kerran käynyt niin, että miehen tapailu päättyy ykskaks siihen, että miehestä ei enää kuulu pihaustakaan.

Hän ei vastaa viesteihini tai puheluihini. Tiedän kuitenkin, että mies on hengissä, sillä näen, että hän on lukenut WhatsApp-viestini. Parhaassa tapauksessa tapailusta tiennyt tuttavani on törmännyt mieheen kaupungilla ja näin todistanut uskomukseni miehen elossa olemisesta todeksi.

Pahinta on, että katoamistemppua ei voi mitenkään aavistaa ennalta. Luultavasti mies on viimeisimpien treffien päätteeksi ilmoittanut, että hänelle sopisi näkeminen seuraavalla viikolla.

En tunne yhtään naista, joka olisi harrastanut tällaista toimintaa.”

5. Hyvä tuuri ei ole osunut kohdalle

”En usko, että kumppanin löytäminen on erityisesti kiinni naisista tai miehistä. Tarvitaan aina myös hitunen tuuria, että löytää toisen sinkkuna olevan ihmisen, jonka kanssa syntyy nopeasti tai hitaasti aito yhteys, joka johtaa parisuhteeseen.”

Lue myös:

Nämä ovat 11 huonointa parisuhdeneuvoa seurustelevilta sinkuille

Näin tunnistat aidosti itsevarman kumppanin jo tapailuvaiheessa

Keski-ikäinen sinkku – Näin löydät elämäsi treffit Tinderistä

Sinkkuhoroskooppi kertoo, millainen sinkku olet ja miten voit löytää rakkauden

X