Ihmissuhteet

Naiset kertovat: Tämä on kauneinta, mitä mies on minulle sanonut

Millaisia kehuja tai kiitoksia naiset muistavat vielä vuosienkin jälkeen? Suomalaisnaiset paljastivat parhaiten mieleen jääneet miesten lausumat kohteliaisuudet.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Ääneen lausuttu kohteliaisuus voi lämmittää mieltä vielä vuosienkin päästä.

Millaisia kehuja tai kiitoksia naiset muistavat vielä vuosienkin jälkeen? Suomalaisnaiset paljastivat parhaiten mieleen jääneet miesten lausumat kohteliaisuudet.

Kohteliaisuus ja kauniit sanat lämmittävät kummasti mieltä. Suomalaisnaisten kokemukset osoittavat, että ei ole yhtä oikeaa tapaa esittää kehua tai kiitosta.

Huumorilla höystetty kehu säväyttää

”Lähdin kerran firman pikkujoulujen jälkeen jatkoille homobaariin, koreana kuin joulukuusi. Muuan täysnahkaan pukeutunut hemmo mittaili minua päästä jalkoihin ja tokaisi: ’Jos sä olisit mies, mä rakastuisin suhun heti.’”

”’Sä olet älykkäämpi ja hauskempi kuin minä, silloin harvoin kuin haluat olla’, rakas aviomieheni sanoi minulle.”

Vaikeana hetkenä lausuttu kohteliaisuus muistetaan

”Eron hetkellä, ennen kuin exäni lähti viimeistä kertaa yhteisestä asunnostamme, hän halasi minua ja sanoi, että olen upea ja sydämellinen nainen. Hän kiitti minua ihanista ajoistamme ja sanoi, että minun takiani hän on parempi ja empaattisempi ihminen nyt kuin ennen suhdettamme. Koin, että viimeinen kohtaamisemme oli täynnä kunnioitusta ja lämpöä, vaikka tiedossa oli, että olemme jatkamassa eri suuntiin.”

”Mieheni kiitti minua siitä, että olin mukana hänen isänsä puolison hautajaisissa. Se oli mielestäni kaunista.”

Ulkonäön huomioiminen piristää mieltä

”Olin aika otettu, kun mies laittoi puhelimensa näyttökuvaksi minun kuvani. Hänen mielestään oli niin ihana nähdä hymyni aina puhelinta katsoessa.”

”Tapasin opiskeluajoilta tutun ihmisen noin kymmenen vuoden jälkeen. Hän katsoi minua arvostaen ja sanoi, että ’Täytyy kyllä sanoa, että ikä pukee sinua.’ Olin oikein otettu.”

Älykkyydestä kiinnostuminen nostaa myös miehen pisteitä

”Eräs mies sanoi minulle kerran, että ’Silmistäsi näkee heti, että olet älykäs. Se tekee sinusta kiinnostavan.’ Se kohteliaisuus ainakin aiheutti sen, että pidin myös kyseistä miestä älykkäänä.”

”Siskoni kertoi minulle kerran opiskeluaikoina, että hänen miespuolinen ystävänsä oli paljastanut pitävänsä minua maailman seksikkäimpänä naisena. Syynä oli kuulemma älykkyyteni: hän oli samalla matikankurssilla kanssani ja oli vahvasti siinä uskossa, että pystyisin ratkaisemaan minkä tahansa tehtävän.”

Aito kehu voi muuttaa omaa näkemystä

”Poikaystäväni ja minä olemme aika lailla eri maailmoista. Sen huomaa etenkin kaveripiireistä. Hänen ystävillään on supersliipatut kodit, sellaiset raivolla sisustetut. Baariin lähdettäessä etenkin naiset laittautuvat tosi paljon ja illanistujaisissa he hääräilevät keittiössä. Sellaista en omassa kaveripiirissäni juurikaan näe. Jossain vaiheessa mieleeni tuli, että mitä jos kundikaverini haluaa, että olen joskus samanlainen kuin hänen kavereidensa naisystävät. Kysyin poikaystävältäni, että tietäähän hän, ettei minusta koskaan ja missään olosuhteissa tule vastaavanlaista pynttäytyjää eikä kotimme tule minun ansiostani koskaan näyttämään samalta kuin heidän kämppänsä. Kundikaverini sanoi, että minun ei pidä vertailla itseäni hänen kavereidensa tyttöystäviin. Että minun kannattaa muistaa, että minulla on jotain, mitä hänen kavereidensa naisystävillä ei ole: paremmat jutut.”

Lue myös:

Lukijat kertovat, millaista on naisten ystävyys: ”Jos kuolisin, lapsuudenystäväni pitäisi miehestäni huolta”

Lukijat kertovat: Nämä asiat tekevät avioliitosta onnellisen – poimi vinkit

Juuttunut vibraattori, lemmiskely metsässä ja muut epäonnistuneet seksikokeilut – Naiset kertovat

X