Tuukka Hämäläinen kirjoitti kirjan OCD:stä.
OCD kirvoitti Tuukka Hämäläisen kirjoittamaan aiheesta kirjan.
Ihmissuhteet

Terapeutti pakotti pakko-oireista kärsivän Tuukan koskettelemaan kirpparilla tavaroita ja hieromaan käsiä hiuksiin: ”Mieli oppi, ettei tilanne ollutkaan niin uhkaava kuin kuvittelin”

OCD eli pakko-oireinen häiriö kutisti elämänpiirin kovin pieneksi. Oli aika, jolloin Tuukka Hämäläinen näki ympärillään vain uhkaavaa likaa. Nyt olo on kuitenkin toiveikas.
Teksti: Miia Siistonen Kuvat: Sara Pihlaja ja Tuukka Hämäläisen kotialbumi

OCD eli pakko-oireinen häiriö on ollut Tuukka Hämäläiselle, 35, koko aikuisiän sairaus. Vuosi sitten Tuukka tapasi pitkästä aikaa vanhaa ystävää. He istuivat baarissa nokatusten ja hetken tarkkailtuaan ystävä totesi: ”Vaikutat jotenkin erilaiselta. Rennommalta.”

Totta se olikin. Aiemmin Tuukka oli hieman varautunut kavereidenkin seurassa julkisissa tiloissa ja vältteli koskettamasta niin ihmisiä kuin esineitäkin. Usein hän vitsaili tau­koamatta. Ahdistava tilanne oli helpompi sietää, kun oli jatkuvasti äänessä.

Pieni Tuukka imitoi isäänsä, joka on myös toimittaja ja kirjailija. Pieni Tuukka imitoi isäänsä, joka on myös toimittaja ja kirjailija.

Tilaa Anna ja jatka lukemista

Tämä artikkeli on tilaajille varattua maksullista sisältöä.

Tilaa Anna Kirjaudu

X