Ihmissuhteet

Oletko introvertin ja ekstrovertin välimaastoon sijoittuva joustava ambivertti?

Usein ajatellaan, että ihmiset ovat joko tarkkasanaisia ja pohdiskelevia introvertteja tai energisiä ja sosiaalisia ekstroverttejä. Mutta etkö koe mahtuvasi vain toiseen näistä ryhmistä? Saatatkin olla ambivertti.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Ambivertti nauttii sekä yksin olemisesta että sosiaalisista tilanteista.

Usein ajatellaan, että ihmiset ovat joko tarkkasanaisia ja pohdiskelevia introvertteja tai energisiä ja sosiaalisia ekstroverttejä. Mutta etkö koe mahtuvasi vain toiseen näistä ryhmistä? Saatatkin olla ambivertti.

Jos tunnistat nämä 12 merkkiä itsestäsi, saatat olla introvertin ja ekstrovertin välimaastoon sijoittuva maltillinen ja mukautuva, välillä sosiaalinen ja toisinaan yksinäisyyteen vetäytyvä ambivertti.

1. Ambivertti tykkää sekä ryhmätöistä että yksin työskentelystä

Et juurikaan välitä, työskenteletkö osana ryhmää vai itseksesi. Olet tuottelias ja pystyt mukautumaan tilanteen ja työtehtävän mukaan.

2. Et vaivaudu sosiaalisista tilanteista, mutta väsyt niistä

Yhtenä viikonloppuna käyt ulkona joka päivä, toisena sulkeudut yksin kotiisi rentoutumaan. Ambivertti nauttii sosiaalisista tilanteista, mutta kaipaa seuraelämänsä vastapainoksi yksin olemista. Liian pitkään yksin oleminen saa sinut kuitenkin tylsistymään ja haluamaan takaisin ihmisten ilmoille.

3. Ambivertti tykkää olla lyhyitä aikoja huomion keskipisteenä…

…mutta jatkuva valokeilassa oleminen saa sinut hermostuneeksi. Voit siis esimerkiksi nauttia esiintymisestä, mutta julkisuuden henkilö ei ole haaveammattisi.

4. Avaudut ihmisille helposti, mutta luottamustasi ei ansaita hetkessä

Pystyt olemaan avoin ja kertomaan elämästäsi helposti uusille tuttavuuksille. Sinulta vie kuitenkin aikaa, että pystyt todella luottamaan uuteen tuttavuuteen.

5. Ambivertti osaa tulkita ihmisiä hyvin

Koska sinussa on sekä introvertin että ekstrovertin piirteitä, olet empaattinen ja pystyt helposti ymmärtämään ihmisten päämääriä ja ajatuksenjuoksua.

6. Ystäväpiiriisi kuuluu sekä introvertteja että ekstroverttejä

Tulet hyvin toimeen ja nautit niin introverttien kuin ekstroverttienkin seurasta. Lähimpiin ystäviisi kuuluu kumpaakin persoonallisuustyyppiä.

7. Ystäväsi kysyvät sinulta usein neuvoa

Olet hyvä puhuja ja kuuntelija, minkä takia ystäväsi avautuvat sinulle helposti ja kysyvät sinulta neuvoja omiin ongelmiinsa. Neuvojen antamisen lisäksi selvittelet usein myös ystäviesi välisiä riitoja ja ongelmia.

8. Sinun voi olla vaikeaa ilmaista todellisia tunteitasi

Välillä sinun on vaikea ilmaista muille ihmisille, mitä todella tunnet. Joustavuutesi, empaattisuutesi ja mukautuvuutesi takia saatat sivuuttaa omat tarpeesi. Tämän takia sinulla voi olla joskus myös vaikeuksia tehdä päätöksiä.

9. Small talkin sijaan tykkäät käydä pitkiä keskusteluja

Pystyt kyllä tekemään tikusta asiaa, mutta se saa sinut helposti kyllästymään ja uppoamaan omiin ajatuksiisi. Tykkäät syvällisten puhumisesta pienellä porukalla enemmän kuin vitsin vääntämisestä suuressa väkijoukossa.

10. Ambivertti on samaan aikaan leikkisä ja syvällinen

Olet loistava ystävä (ja myös kumppani), sillä sinusta löytyy sekä leikkisä että syvällinen puoli.

11. Sinulla on viha–rakkaussuhde sosiaaliseen mediaan

Osa sinusta haluaisi roikkua sosiaalisessa mediassa päivät pitkät, osa haluaisi olla näyttäytymättä siellä lainkaan. Siksi saatat perjantaina tapittaa puhelinta taukoamatta ja lauantaina olla avaamatta sitä lainkaan. Sama pätee myös ystävien kanssa viestittelyyn ja puheluihin: välillä viestittelet ja soittelet tuon tuosta, toisinaan sinusta ei kuulu yhtään mitään.

12. Ambivertti on loistava matkakumppani

Olet tavallista joustavampi ja mukautuvampi – eli täydellinen matkakumppani!

Lähteet: Forbes, Lifehack, The Wall Street Journal, Thought Catalog

Lue myös:

Temperamentti erottaa – Oletko introvertti vai ekstrovertti?

Oletko tyypillinen suomalainen luonne? Testaa ja ota selvää!

Numerologia: Elämänpolun numero paljastaa luonteesi ja elämäntehtäväsi

Testaa, mikä väri kuvastaa persoonallisuuttasi!

X