Ihmissuhteet

Rakkausvalmentaja Mia Halonen: Anna treffikumppanille toinenkin mahdollisuus – 10 treffivinkkiä kesään

Vietätkö kuumaa sinkkukesää? Onko tiedossa treffejä? Rakkausvalmentaja Mia Halonen, 50, listasi tärkeimmät vinkit kesädeittailuun. ”Älä mieti, mitä vikaa treffikumppanissasi on, vaan mitä häneltä voi oppia.”

Teksti:
Virpi Valtonen
Kuvat:
Om-Arkisto

"Moni arvioi miesten ulkonäköä rankalla kädellä, muttei halua omaa ulkonäköään arvosteltavan. Harva meistä oikeasti on supermalli", sanoo rakkausvalmentaja Mia Halonen.

Vietätkö kuumaa sinkkukesää? Onko tiedossa treffejä? Rakkausvalmentaja Mia Halonen, 50, listasi tärkeimmät vinkit kesädeittailuun. ”Älä mieti, mitä vikaa treffikumppanissasi on, vaan mitä häneltä voi oppia.”

1. Muista hyvä fiilis

– Ruoki itessäsi iloa ja hyvää fiilistä. On viehättävää, kun ihmisessä on eloa ja pilkettä. Kukaan ei hakeudu seuraasi, jos olet masentunut, vihainen ja kärttyinen.

2. Pidä hauskaa

– Jos tietäisit, että tämä on viimeinen sinkkukesäsi, nauttisit kaikesta täysillä: tietäisit, että asiat tulevat muuttumaan. Elämänmyönteiset ihmiset ovat puoleensavetäviä. Kun näkee jollain olevan hauskaa, ajattelee, että hänen kanssaan varmaan olisi hauskaa.

3. Unohda tutut kaavat

– Yllätä itsesi, äläkä tee samoja juttuja joita aina teet. Laajenna elinpiiriäsi ja tutustu uudenlaisiin ihmisiin.

4. Lähde liikkeelle

– Suomi on täynnä mahtavan hienoja kesätapahtumia. Käy katsomassa kavereita ympäri Suomea. Kolua Kolit ja kansallispuistot.

5. Hylkää häpeä

– Ihmiset, jotka eivät häpeile itseään ovat kiinnostavia. Kun menin diskoon kansallispuku päällä, sain taatusti enemmän huomiota kuin tanhukokoontumisissa.

6. Puhu uusien ihmisten kanssa

– Ala jutella uusien ihmisten kanssa, ja kerää heiltä tarinoita. Jos treffit eivät muuten onnistu, saat niiltä ainakin uuden tarinan. Yksi kiinnostavimmista piirteistä ihmisessä on, että hän osaa kuunnella. Kun kuuntelee avoimin korvin, kuulee huikeita tarinoita. Monella on myös tarve jutella. Ihmiset puhuvat mielellään asioistaan, kun osoittaa, että on kiinnostunut heidän tarinoistaan.

7. Pidä järki päässä

– Usein ajatellaan, että deittailu tarkoittaa sitä, että menet sänkyyn kaikkien kanssa. Kannattaa pitää järki päässä. Sovi treffit julkiselle paikalle. Älä anna omaa osoitettasi ihmiselle, josta et oikeasti tiedä välttämättä mitään. Näin vältät myös stalkkerit.

8. Älä arvostele

– Jos käyt joka päivä syömässä, kahvilla, leffassa tai kävelyllä, niin mikset yhdistäisi niihin treffeillä käyntiä? Mene treffeille kuin menisit tutustumaan uuteen ystävään. Jätä arvostelevat silmät kotiin äläkä mieti, mitä vikaa deittikumppanissa on. Mieti sen sijaan, mitä häneltä voisi oppia. Me kaikki olemme opettajia ja oppilaita.

9. Anna uusi mahdollisuus

– Deittailu on kahden kauppa, mutta et voi tietää, onko kumppanisi ensitreffeillä kauhean jännittynyt tai oliko hänellä huono päivä. Anna toinen ja kolmaskin mahdollisuus.

10. Ole lempeä

– Ulkonäön merkitys on korostunut deittailussa entisestään. Moni arvioi miesten ulkonäköä rankalla kädellä, muttei halua omaa ulkonäköään arvosteltavan. Harva meistä oikeasti on supermalli. Rakastuneena ihminen on lempeämpi ja katsoo toista myötätuntoisemmin. Katso myös treffikumppaniasi lempeämmin.

Lue myös:

Tätä oikeasti toivomme treffeiltä – Naiset kertovat

Vältä treffeillä nämä sudenkuopat

X