Ihmissuhteet

Mitä jos tarvitsetkin lomaa parisuhteesta? Lue merkit!

Tuntuuko parisuhteessa oleminen pakkopullalta? Tai juoksetko pakonomaisesti treffeillä ja hypit parisuhteesta toiseen? Tauko treffeillä käymisestä ja parisuhdekuvioista saattaa olla jopa hyväksi rakkauselämäsi kannalta. Olisiko sinun aika tehdä hetki tuttavuutta sinkkuelämän kanssa? Nämä merkit kertovat…

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Colourbox

Tuntuuko parisuhteessa oleminen pakkopullalta? Tai juoksetko pakonomaisesti treffeillä ja hypit parisuhteesta toiseen? Tauko treffeillä käymisestä ja parisuhdekuvioista saattaa olla jopa hyväksi rakkauselämäsi kannalta. Olisiko sinun aika tehdä hetki tuttavuutta sinkkuelämän kanssa? Nämä merkit kertovat…

1. Toistat samoja virheitä yhä uudestaan

Ajatko potentiaaliset kumppanisi pois jo alkumetreillä, koska et suostu kompromisseihin ja vaadit paljon? Tai rakastutko aina renttuihin, joiden kanssa parisuhteet menevät aina solmuun? Jos toistat suhteissasi aina samaa kaavaa, saattaa hetki poissa parisuhdemarkkinoilta auttaa ymmärtämään toimintasi syitä ja toimimaan tulevaisuudessa toisin.

Lue myös: Nainen, lankeatko aina renttuihin? Näin voit muuttaa miesmakuasi

2. Et ole hetkeäkään sinkkuna

Vaihdatko kumppania kuin paitaa? Kun vanha parisuhde vetelee viimeisiään, on sinulla jo seuraava vieteltävä päätettynä. Lopulta asiat sutviintuvat niin, ettet päädy olemaan sinkkuna hetkeäkään eron jälkeen. Ei näin! Suhteeseen ei kannata ryhtyä ainoastaan siksi, että on mieluummin parisuhteessa kuin sinkkuna.

Testaa: Oletko sitoutumiskammoinen vai ripustautuja?

3. Et ole koskaan täysin tyytyväinen parisuhteisiisi

Alku on ihana, mutta suhteen arki on vain ok tai ihan kivaa. Kuulostaako tutulta? Jos suhde ei tee sinua aidosti onnelliseksi, älä haaskaa siihen aikaasi – tai kumppanisi aikaa. Odota siihen asti, että löydät parisuhteen, joka todella merkitsee sinulle jotain.

Lue myös: Pitäisikö erota? Nämä 10 merkkiä paljastavat, onko suhteenne väljähtänyt

4. Tarvitset aikaa itsellesi

Aika ilman parisuhdetta voi auttaa kasvamaan ihmisenä. Sinkkuna voi oppia huimasti asioita omasta itsestään ja tarkastella rauhassa sitä, mitä elämältään haluaa. Ja mitä paremmin tunnet itsesi ja toiveesi, sitä paremmin pystyt myös etsimään kumppania, joka sopii juuri sinulle ja jonka kanssa suhteen voi saada toimimaan.

Lue myös: Parisuhdeongelmat – Korjaa ne yksin

5. Sinun täytyy keskittyä muihin asioihin

Haluaisitko käyttää kaikki voimasi uralla etenemiseen tai opiskeluihin? Joskus elämässä tulee eteen aikoja, jolloin parisuhteen etsiminen ei ole prioriteettilistalla ensimmäisenä. Silloin voi olla järkevää jättää deittaileminen kokonaan ja ottaa aikaa asialle, johon haluaa keskittyä täysin.

Keskustele: Ura vai parisuhde?

6. Sydämesi on särkynyt

Jos sydämesi on juuri särkynyt, ei uuteen suhteeseen kannata rynnätä vain tunteitaan turruttaakseen. Suhteen päättymisen jälkeen on järkevää ottaa omaa aikaa ja surra ennen uuden suhteen aloittamista.

Lue myös: Millainen on hyvä ero? Lue asiantuntijan haastattelu

7. Pelkäät sinkkuna olemista

Jos ajatus sinkkuna olemisesta kauhistuttaa, saatat hyvinkin tarvita hetken yksineloa. Usein sinkkuutta pelkäävät uskovat tuntevansa itsensä yksinäiseksi ilman kumppania tai ajattelevat, että sinkkuus tarkoittaa, että he eivät ole tarpeeksi viehättäviä kenellekään. Pelko ei kuitenkaan ole terve perusta parisuhteelle. On tärkeää opetella nauttimaan myös hetkistä, jolloin ei ole parisuhteessa.

Lue myös: Oletko rakkausriippuvainen? Nämä merkit paljastavat vaarallisen takertumisen

Lue lisää:

Katja Halme: ”Tony aivopesi minut riippuvaiseksi itsestään”
Milloin on aika luovuttaa suhteessa? – 5 ehtoa eroon
Yksitoista erilaista naistyyppiä – Löydätkö itsesi listalta?

Lähde: All Women Stalk

X