Ihmissuhteet

Tätä oikeasti toivomme treffeiltä – Naiset kertovat

Onnistuneet treffit eivät vaadi ilotulitusta tai kaviaaria. Vaan mitä? Eri ikäiset suomalaisnaiset paljastavat, mitä he oikeasti treffikumppaniltaan toivovat.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
123Rf

Onnistuneet treffit eivät vaadi ilotulitusta tai kaviaaria. Vaan mitä? Eri ikäiset suomalaisnaiset paljastavat, mitä he oikeasti treffikumppaniltaan toivovat.

Suunnittele treffejä etukäteen

”Ihaninta on,  jos treffikumppani ottaa ohjat käsiinsä ja suunnittelee treffit huolella. Parhailla ja jännittävimmillä treffeillä minulle on vain ilmoitettu, monelta tulisi olla valmis lähtöön.”

”Sovi treffit paikkaan, jossa itse viihdyt. Älä vie treffikumppaniasi hulppeaan ravintolaan, jos et pysty siellä rentoutumaan.”

”Hyvillä treffeillä ei tarvitse tapahtua mitään järisyttävän suurta tai ihmeellistä: lämpimällä kalliolla nautiskellusta jäätelötötteröstä voi tulla ikimuistoinen.”

”Treffit kertovat myös kutkuttavasti niiden järjestäjästä. On kiinnostavaa nähdä, millaisesta tekemisestä, ravintolasta, kahvilasta tai vaikka puistonpenkistä toinen pitää. Älä siis kysy, minkä elokuvan haluaisin nähdä. Vie minut katsomaan sitä elokuvaa, jonka haluaisit kanssani katsoa.”

Lue myös: Miten toimia ensitreffeillä? Katso Ensitreffit alttarilla -ohjelman terapeuttien vinkit!

Käytöstavat ja keskustelutaidot kunniaan

”Luo lämmin ensivaikutelma. Halaa mieluummin kuin kättele: nyt ei olla työhaastattelussa.”

”Kohtelias käytös tekee aina vaikutuksen. Oven avaaminen naiselle ei ole vanhentunut tapa.”

”Ole valmis juttelemaan, äläkä jätä keskustelua vain toisen vastuulle. Jos menet treffeillä helposti lukkoon, mieti sopivia keskustelunaiheita valmiiksi.”

”Hyvä treffikumppani kuuntelee, mitä toinen sanoo. Ole kiinnostunut ja esitä lisäkysymyksiä. Yritä olla jännittämättä sitä, mitä sanoisit seuraavaksi.”

”Puhelias on hyvä olla, mutta aivan kaikesta ei kannata ensimmäisillä treffeillä puhua. Älä avaudu entisistä kumppaneistasi, älä puhu kenestäkään pahaa ja pidä seksielämäsi – tai sen puute – ainakin toistaiseksi omana tietonasi.

”Päätä etukäteen, aiotko tarjota treffeillä vai et. Kumpikin vaihtoehto käy hyvin, kunhan et tee asiasta suurta numeroa. On kiusallista, jos laskun maksamisen jälkeen toteat, että ‘olisihan minun pitänyt tarjota’.”

”Aseta treffikumppanisi etusijalle ja jätä puhelin taskuun. Kavereiden viesteihin ei tarvitse vastata kesken treffien.”

”Kun ehdotan, käytäisiinkö elokuvan tai illallisen jälkeen vielä drinkeillä, ei ‘ihan sama, sinä saat päättää’ ole vastaus, jonka haluan kuulla. Sano rohkeasti, mitä itse haluat tehdä.”

”Pari lasillista viiniä tai olutta voi vapauttaa tunnelmaa, mutta liikaa ei pidä juoda. Treffeillä pitää olla skarppina.”

Lue myös: Vältä treffeillä nämä sudenkuopat!

Päätä treffit onnistuneesti

”Ensimmäisiä treffejä ei ole tarpeen pitkittää turhaan. Älä pidä treffikumppaniasi panttivankina. Jos arki-iltana kello on jo yhdeksän, ja olette istuneet kahvilla pari tuntia, on aika päästää treffikumppani kotiin.”

”Kun treffit päättyvät, ilmaise itse mahdollinen halusi nähdä uudestaan. Älä siis lopeta treffejä kysymällä, haluaako toinen vielä tavata. Harva kehtaa vastata kysymykseen kieltävästi, joten et saa välttämättä edes rehellistä vastausta.”

”Vaikka et haluaisi tavata enää uudestaan, voit silti lausua treffikumppanillesi pienen kohteliaisuuden, joka jättää hänelle hyvän fiiliksen. Voit sanoa esimeriksi, että ‘näkemisesi piristi kivasti päivääni’ tai että ‘olit hauskaa seuraa’.”

”Mieti, milloin kannattaa ottaa yhteyttä uusien treffien sopimiseksi. Viestiä ei välttämättä kannata laittaa heti kolme minuuttia tapaamisen jälkeen, vaan toisen on hyvä antaa hengähtää hetki. Älä kuitenkaan odottele liian kauan: jos sinusta ei kuulu seuraavan kolmen päivän aikana, et vaikuta kiinnostuneelta.”

Lue myös: Onko mies kiinnostunut sinusta? Kehonkieli paljastaa sen jo ensitreffeillä!

Tee myös testi: Testaa, osaatko deittailla!

Lähde: Monia treffejä kolunneet suomalaiset naiset

X