Seksuaalikasvattaja ja vaikuttaja Kaisa Merelä toivoisi, että ihmisille jäisi deittailusta voimaantunut olo.
Ihmissuhteet

Viekö deittailu voimasi ja päättyykö se useimmiten pettymykseen? Katso seksuaalikasvattaja Kaisa Merelän vinkit voimaannuttavaan deittailuun

Kumppanin etsintä voi parhaimmillaan olla hauskaa ja tuoda energiaa päiviin. Huonoimmillaan se voi kuitenkin syödä voimavaroja ja aiheuttaa sydänsurua. Voimaannuttava deittailu pyrkii siihen, että epävarmuuden sijaan olo olisi voimakas ja deittailu olisi kivaa.
Teksti: Janna Nousiainen Kuvat: Janna Nousiainen, iStock

Joko olet kuullut termin voimaannuttava deittailu?

Deittisovellukset ovat muuttaneet deittailukulttuuria niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Tinder on mahdollistanut sen, että kasvojemme eteen pamahtaa liuta kumppaniehdokkaita, jotka ovat vain swaippauksen päässä. Parhaimmassa tapauksessa deittailu on hauskaa, mutta se voi myös aiheuttaa stressiä ja sydänsuruja.

Kaisa Merelä haluaa olla voimaannuttavan deittailun sanansaattaja

Seksuaalikasvattaja ja vaikuttaja Kaisa Merelä tietää, että ihastuminen voi helposti viedä mennessään. Iltaisin saatetaan pohtia, miksi viestiä ei kuulu. Tykkäsiköhän se toinen sittenkään? Enkö kelvannutkaan hänelle? Pahimmillaan deittailu ja ihastuminen vie voimat. Kaisa haluaa auttaa naisia deittailemaan voimaannuttavasti.

Deittisovellukset ovat muuttaneet deittailukulttuuria Suomessa.

– Haluaisin kääntää sen niin, että ihastuessa tulisi entistä voimakkaammaksi ja iloisemmaksi, hän sanoo.

Hän ei haluaisi enää kuulla jonkun poistaneen deittisovelluksen, koska menetti hermonsa. Sen sijaan hän haluaisi, että ihmiset oppisivat käyttämään deittisovelluksia tavalla, joka tuottaisi heille iloa ja nautintoa. Omia käyttäytymismallejaan tulee miettiä. Voiko jokin oma käyttäytymismalli aiheuttaa sen, että deittailu aiheuttaa pettymystä?

Lue myös: Kaisa Merelä haluaa auttaa naisia voimaantumaan seksuaalisesti: ”Ihmisestä on iso pala piilossa, jos seksuaalisuutta ei saa tuoda esille”

On tärkeää myös miettiä, mitä ihan oikeasti etsii.

– Jos ei tiedä, mitä etsii, vetää puoleensa vähän kaikkea. Se on sellaista hakuammuntaa.

Voimaannuttava deittailu – Kaisa Merelän 7 vinkkiä

1. Mieti, mitä etsit

Tee itsellesi selväksi, millaista kumppania haet ja mitä kumppaniltasi haluat. Ei ole olemassa yhtä oikeaa, joka olisi kaikkien unelma. Mieti, millainen olisi juuri sinun unelmakumppanisi.

2. Pysy lojaalina standardeillesi

Kun tiedät, mitä etsit, pysy siinä. Deittisovelluksessa valitse vain ne profiilit, jotka oikeasti kiinnostavat.

3. Älä pelkää, jos et saa osumia

Ei osumia kolmeen viikkoon? Ei hätää, elä sillä aikaa elämääsi ja pidä omasta hyvinvoinnistasi huolta. Korvaa osumien määrä laadulla.

4. Liiku itsellesi mieleisillä paikoilla

Jos deittisovellukset eivät tunnu omalta jutulta, voi ihmisiä lähestyä myös kasvotusten. Mitkä ovat lempipaikkojasi? Mikä on lempitekemistäsi? Käy lempipaikoissasi ja ympäröi itsesi ihmisillä, joilla on samoja mielenkiinnon kohteita. Muista, että miehen ei tarvitse aina olla se, joka lähestyy ensin.

5. Ole kärsivällinen

Kärsivällisyys on hyvä merkki. Se on merkki siitä, että ihminen harkitsee asioita ja kunnioittaa muiden aikaa ja energiaa. Ihastuminen voi olla intensiivistä, mutta muista, että kaiken ei tarvitse tapahtua salamannopeasti.

6. Aseta rajasi

Toisen tulee kunnioittaa asettamiasi rajoja. On hälytysmerkki, jos toinen suuttuu asettamistasi rajoista.

7. Varmista, että haluatte samoja asioita

On hyvä varmistaa, että haluatte molemmat samoja asioita. Kun molemmat tietävät, mitä haluavat, voi ottaa rauhallisemmin ja nauttia olostaan.

X