Julkkikset

Alexander Stubbin Suzanne-vaimo sai Suomen kansalaisuuden: ”Vaimoni on kieliguru!”

Entinen pääministeri Alexander Stubb on onnellinen uudesta elämänvaiheestaan. – Politiikka on taaksejäänyttä elämää, perhe voi hyvin ja kaikki on kunnossa.

Teksti:
Johanna Yrjölä
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Entinen pääministeri Alexander Stubb on onnellinen uudesta elämänvaiheestaan. – Politiikka on taaksejäänyttä elämää, perhe voi hyvin ja kaikki on kunnossa.

Entinen pääministeri ja nykyinen Euroopan investointipankin varapääjohtaja Alexander Stubb juhli hyväntuulisena Linnassa Englannista kotoisin olevan vaimonsa Suzanne Innes-Stubbin kanssa. Pariskunnalla oli 100-vuotiaan Suomen juhlavuonna myös henkilökohtaista juhlan aihetta.

– Ilta on aivan erityinen siinäkin mielessä, että vaimoni sain jonkin aikaa sitten Suomen kansalaisuuden, Alexander Stubb hehkutti.

– Suomesta on muodostunut minulle rakas kotimaan ja olen ylpeä siitä, että minulla on nyt kansalaisuus. Kielikin alkaa vähitellen sujua, Suzanne Innes-Stubb myhäili.

Ennen kuin Innes-Stubb pystyi hakemaan kansalaisuutta hänen piti suorittaa hyväksytysti suomenkielen koe.

– Vaimoni on kieliguru. Hän oppi ensin ruotsin kielen ja sitten vielä suomen siihen päälle, itsekin sujuvasti viittä kieltä puhuva Stubb kehui vaimoaan.

Enemmän läsnä perheelle

Euroopan investointipankin varapääjohtajana elokuusta asti työskennellyt Stubb kertoi olevansa tyytyväinen nykyiseen elämäntilanteensa.

– Minulla on tosi vapautunut ja mukava fiilis, meillä on ihan uusi elämänvaihe menossa. Politiikka on taaksejäänyttä elämää, perhe voi hyvin ja kaikki on kunnossa.

Vaikka Stubb matkustaa yhä paljon Brysselin ja Helsingin väliä, hänellä on kuitenkin nykyään enemmän aikaa perheelleen kuin kiireisinä pääministerivuosina.

– Ainakin olen enemmän läsnä. Pyrimme aina ajoittamaan vaimoni kanssa reissumme samalle ajalle, niin että olemme myös samaan aikaan kotona.

X