Anna Puu täyttää 40 täysin eri elämäntilanteessa kuin suunnitteli.
Anna Puu täyttää 40 täysin eri elämäntilanteessa kuin suunnitteli.
Julkkikset

Anna Puu antoi mahdollisuuden toiselle lapselle ja laittoi reissusuunnitelmat uusiksi: ”Nyt eletään erilaista nelikymppisyyttä”

Anna Puu ajatteli, että yksi lapsi riittää ja 40 vuotta täytettyään hän jäisi tauolle matkustellakseen maailmalla. Helmikuussa pyöreitä juhliva laulaja nauttiikin nyt poikavauvan kanssa kotona olemisesta.
Teksti: Emilia Saloranta Kuvat: Jukka Alasaari

Laulaja Anna Puu käväisi äitiyslomalta The Voice of Finlandin kuvauksissa, kun hänen ja tuottajapuoliso Jukka Immosen poika oli neljän kuukauden ikäinen. Anna on alkavalla kaudella yksi ohjelman viidestä tähtivalmentajasta.

– Etukäteen ajattelin, että saanko kameran edessä mitään järkevää lausetta suusta, kun ei pieni ollut vielä mikään mestarinukkuja.

– Minulla oli kuitenkin vanhemmat viiden päivän kuvausten ajan Porvoossa mukana. Kun pääsin settiin, tuntui että en olisi poissa ollutkaan, laulaja totesi ohjelman lehdistöpäivässä.

Annan tytär edellisestä liitosta on 11-vuotias. Hänen kasvettuaan laulaja ehti jo päättää, että lapsiluku on täynnä. Mielipide pysyi pitkään samana senkin jälkeen, kun hän tapasi nykyisen puolisonsa.

– Kun sain esikoisen, minulla oli juuri julkaistu toinen levy. Äitiys osui siinä sellaiseen tilanteeseen, ettei ollut mahdollisuutta vain olla vauvan kanssa, vaan piti tehdä uraa, Anna mietti.

– Esikoisen aikaan meni ristiin äitinä, minuna ja artistina oleminen. Siitä selvittyäni ajattelin, että yksi lapsi riittää.

Pikkuhiljaa ajatus lapsiluvusta alkoi muuttua.

Enpä olisi vielä 1,5 vuotta sitten uskonut, että tänään heitä on kaksi. Onneksi annoin itselleni luvan muuttaa ”ei enää ikinä” muotoon ”no mitäs sit jos kuitenkin?”, Anna kirjoitti viime elokuussa Instagram-kuvaan , jossa isosisko pitelee lempinimellään kulkenutta ”Kapselipoika”-vauvaa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Anna Puu (@annapuuofficial) jakama julkaisu

Pitkäkestoiset ulkomaan-haaveet siirtyivät kauas

Moni asia on mahdollistanut, että äitiys on ollut Anna Puusta toisella kierroksella rennompaa. Anna täyttää helmikuussa 40 vuotta ja palaa kesällä lavalle – kahden vuoden tauon jälkeen.

– Varmasti tämä ikä, lähestyvä nelikymppisyys tuo rauhaa. Mutta onhan elämäntilanteeni nyt ihan eri kun esikoisen kohdalla. Nyt minulla alkaa olla alalla jalansija ja olen osannut nauttia eri tavalla vauvan kanssa olemisesta kotona.

Anna naurahtaa, että poikkeusaika on muuttanut suunnitelmia muutenkin kun perhekoossa. Alun perin laulaja ajatteli, että julkaisee albumin alkuvuodesta ja jää nelikymppisten jälkeen pidemmälle tauolle.

– Jotenkin ajattelin, että sitten olen nelikymppisyyden huipulla ja lähdemme Jukan sekä tyttäreni kanssa kiertämään maailmaa. Tauolla olisin näyttänyt tyttärelleni mielettömiä paikkoja, joita täältä löytyy.

– No, suunnitelmat ovat koronan alettua vaihtuneet monta kertaa. Nyt en usko, että helmikuussa voi järjestää edes juhlia ja taukoa olen pitänyt nyt vauvan kanssa. Nyt eletään erilaista nelikymppisyyttä, laulaja hymyili.

Nuorempana Chilessä isänsä työn puolesta asunut Anna on haaveillut joskus myös pidempään ulkomailla asumisesta.

– Minulla on tyttärestäni yhteishuoltajuus. Siinä on vaikea sanoa, että me lähdetään pitkäksi aikaa pois. Ehkä joskus sitten kun tytär on lukiossa, kyllä koneet kulkevat tulevaisuudessakin.

The Voice of Finland alkaa Nelosella 28.1.

X