Julkkikset

Antti Tuiskulta löytyi kasvain – lääkärit eivät olleet nähneet aiemmin vastaavaa

Tänään julkaistussa elämäkerrassaan Antti Tuisku kertoo häntä vaivanneista terveysongelmista. Kevään areenakiertueen ajan hän sairasteli jatkuvasti, ja terveyshuolet huipentuivat selästä tehtyyn löydökseen.

Teksti:
Anniina Nirhamo
Kuvat:
Pekka Nieminen/Otavamedia

Antti Tuiskun kevättä varjostivat terveyshuolet.

Tänään julkaistussa elämäkerrassaan Antti Tuisku kertoo häntä vaivanneista terveysongelmista. Kevään areenakiertueen ajan hän sairasteli jatkuvasti, ja terveyshuolet huipentuivat selästä tehtyyn löydökseen.

Poptähti Antti Tuiskun, 34, odotettu elämäkerta Antti Tapani on julkaistu tänään.

Tuiskun, Antti Aron ja Anton Vanha-Majamaan kirjoittamassa kirjassa laulaja kertoo häntä alkuvuonna vaivanneista terveysongelmista.

Antti Tuisku jäi kesäkuun lopussa pitkälle tauolle musiikin tekemisestä ja esiintymisestä. Elämäkerrassaan hän kertoo, että keväällä 2018 tekemällään areenakiertueella hän oli terveenä vain kahdella viimeisellä Hartwall-areenan keikalla.

Terveysongelmat vaivasivat koko areenakiertueen ajan

Antti Tuisku sairasteli koko kiertueen ajan, eikä saanut nukuttua. Hänellä lähti ääni treeneissä ja yhdellä keikalla, jolloin jouduttiin turvautumaan taustanauhaan.

Lopulta lääkäri löysi hänen äänihuulestaan verenpurkauman, ja hänen piti olla hiljaa useita päiviä. Välillä Tuisku kuitenkin tunsi itsensä myös terveeksi.

”En ottanut huomioon sitä, että kun on fyysisesti tarpeeksi hyvässä kunnossa, pystyy tiedostamattaan tekemään kipeenä aika paljon asioita”, Tuisku kertoo kirjassa.

”Lääkäri totesi myöhemmin, että todennäköisesti mulla oli hermoston yliaktiivisuustila päällä koko kiertueen ajan. Maaliskuun lopusta toukokuun alkuun.”

Selästä löytyi kasvain

Terveysongelmat kärjistyivät, kun Tuisku lähti keikkojen välissä rentoutumaan mökille viikoksi ystävänsä kanssa. Eräänä aamuna, kun hän nosti päänsä tyynystä, niskassa napsahti.

Tuiskun pää ei kääntynyt, mutta hän sai raahauduttua vessaan, jossa hän tuupertui lattialle. Hetken aikaa Antti Tuisku luuli olevansa halvaantunut.

Jenna-niminen ystävä auttoi Tuiskun ylös ja he soittivat tutulle lääkärille, joka sanoi, että niska pitää kuvata heti.

Tuisku ja Jenna ajoivat 60 kilometriä Lapin keskussairaalaan, jossa niskaa ei kuitenkaan ryhdytty kuvaamaan. Tuisku sai lihasrelaksanttia, vahvat kipulääkkeet ja yöpyi vanhempiensa luona. Hänelle nousi yli 39 asteen kuume.

Muutaman päivän päästä Tuisku lensi Helsinkiin ja niskasta otettiin magneettikuvat. Selän oikealta puolelta, lapaluun ja selkärangan välistä, löytyi kasvain. Kukaan lääkäreistä ei ollut nähnyt aiemmin vastaavaa.

Lääkärit epäilivät, että kasvaimella on yhteys niskan lukkoon. Lisätietoja odotellessaan Tuisku otti kiertueelle mukaansa tutun hierojan, joka hieroi auki lihaksia kasvaimen ympäriltä.

”En mie voinut kertoa totuutta”

Viikon päästä HUS:ista tuli helpottava tieto: kasvaimella ja niskalukolla ei ollut yhteyttä. Kasvain kuvattaisiin uudestaan vuoden päästä.

Röntgenhoitajana työskentelevä sisko Henna rauhoitteli, että vastaavanlaisia sivulöydöksiä tehdään usein ja suurin osa on vaarattomia. Myös lääkäri sanoi, että kasvainta voidaan pitää hyvälaatuisena.

Sosiaalisessa mediassa Antti Tuisku jakoi kuvan Lapin keskussairaalasta ja kertoi ainoastaan, että niska meni lukkoon.

”En mie voinut kertoa totuutta. Lehdet olis alkaneet repiä otsikoita ja spekuloida, että joudunko perumaan keikkoja”, Tuisku toteaa kirjassa.

X