Julkkikset

Arkisin Niko-rakkaansa kanssa eri kaupungissa asuva Jaana Pelkonen: ”Tavoitteemme on, että jonain päivänä asuisimme samassa paikassa”

Kansanedustaja Jaana Pelkonen viettää parhaillaan pitkää perhelomaa. Arkena hän asuu eri kaupungissa Niko-rakkaansa kanssa. Jaana toivoo, että koko perhe asuu vielä joskus samassa kaupungissa.

Teksti:
Johanna Yrjölä
Kuvat:
Pekka Mustonen

– Yksi suurimpia haaveitani politiikassa on ollut päästä ulkoasianvaliokunnan jäseneksi, ja nyt se kävi toteen. Odotan jo, että pääsemme valiokunnan kanssa syksyllä kunnolla vauhtiin, kansanedustaja Jaana Pelkonen hehkutti.

Kansanedustaja Jaana Pelkonen viettää parhaillaan pitkää perhelomaa. Arkena hän asuu eri kaupungissa Niko-rakkaansa kanssa. Jaana toivoo, että koko perhe asuu vielä joskus samassa kaupungissa.

Kansanedustaja Jaana Pelkonen saapui Ranskan kansallispäivän kunniaksi järjestettyihin juhliin yhdessä Niko-puolisonsa kanssa, joka tosin kieltäytyi kohteliaasti kuvista. Pari viettää parhaillaan pitkää perhelomaa yhdessä 2-vuotiaan tyttärensä kanssa.

– Heinäkuu on lomakuukautemme, jolloin vietämme aikaa perheen ja ystävien kanssa, ja pyrimme olemaan kaikkialla paitsi kotona. Töihin on helpompi saada etäisyyttä muualla, sillä kotona tekisin kuitenkin aina jotain hommia. Lähdemme huomenna seikkailemaan ympäri Suomea mukanamme Rovaniemen-mummo, joka hoitaa nytkin tytärtämme. Yleensähän kuljen tyttäreni kanssa kaikkialla yhdessä, mutta näihin juhliin ei saanut tuoda lapsia, Jaana jutusteli Ranskan suurlähetystössä järjestetyllä vastaanotolla.

Vielä joku päivä koko perhe samassa paikassa asumassa

Arkisin perhe on tavallisesti erossa toisistaan, sillä hävittäjälentäjänä työskentelevä Niko asuu viikot Tampereella Jaanan tehdessä kansaedustajan töitä Helsingissä.

– Työmme jatkuvat vielä ensi vuonnakin samanlaisina, mutta tavoitteemme on, että vielä jonain päivänä asuisimme samassa paikassa. Olemme kuitenkin jo hyvin tottuneita tähän tilanteeseen. Vastapainoksi vietämmekin sitten kaiken mahdollisen ajan yhdessä. Siksi lomillakin olemme niin tiiviisti perheen kanssa, Jaana kertoi.

X