Julkkikset

Adoptioprosessissa oleva Ellen Jokikunnas ei saa väliaikatietoja prosessin etenemisestä: ”Kun lapsi tulee, tuskin työskentelen samaan tahtiin kuin nyt”

Juontaja Ellen Jokikunnas odottaa adoptiolasta ja paiskoo siksi kovasti töitä.

Teksti:
Tyyne Pennanen
Kuvat:
Om-Arkisto

Ellen Jokikunnas, 43, juontaa Helmiradion aamua ja uutta Mental Samurai Suomi -game show’ta, joka alkaa Nelosella lauantaina 22.2.

Juontaja Ellen Jokikunnas odottaa adoptiolasta ja paiskoo siksi kovasti töitä.

Ellen Jokikunnas, onneksi olkoon perheen­lisäyksestä! Bengalikissasi Vokko on synnyttänyt ­viisi pentua.

Kiitos! Ne ovat supersuloisia, voivat hyvin ja ovat jo neljän viikon ikäisiä. Myös äiti voi hyvin.

Olitko kätilöimässä kissasi synnytystä?

Kyllä, tämä oli jo kolmas kerta, kun autoin kissaa synnytyksessä. Aikaisemmin olen hoitanut maatiaiskissani synnytykset. Kaikki meni hyvin, mutta viimeinen, kuudes pentu syntyi kuolleena.

Se on valitettavasti aika yleistä. Sen koosta pystyi päättelemään, että se oli kuollut jo noin vuorokausi aikaisemmin.

Oletteko jo löytäneet pennuille kodit?

Kyllä, kaikki on jo alustavasti varattu.

Oletko ehtinyt tehdä jotakin muuta kissanhoidon ohessa?

Kyllä. Olen tehnyt paljon töitä ja kuntoillut. Treenaan kotona joogaa ja nostelen puntteja. Lisäksi kannan päivittäin neljä Ikea-kassillista halkoja ja lenkitän koiraa.

Olen tällä hetkellä hyvässä kunnossa.

Ellen Jokikunnas, juonnat Mental Samurai Suomi -kilpailuohjelmaa, jossa testataan kilpailijoiden paineensietokykyä. Millainen olet itse tiukassa tilanteessa? 

Olen kova jännittämään esiintymistä. Olen aina aivan palasina ennen esiintymistä, mutta kova paine auttaa minua skarppaamaan. Silloin teen työn tarkasti ja hyvin.

Olet adoptioprosessissa. Miten se etenee?

Odotamme edelleen lasta, ja on ihan normaalia, että kesken adoptioprosessin ei saa väliaikatietoja. Odottaminen ei ole tuntunut raskaalta, koska olemme jo tottuneet siihen. Pääasia on, ettei enää tarvitse kokea epävarmuutta.

Nyt on hyvä aika tehdä asioita, joita en ehkä myöhemmin ehdi tehdä. Olen tosiaan tehnyt paljon töitä, koska haluan varautua taloudellisesti tulevaan. Kun lapsi tulee meille, tuskin työskentelen samaan tahtiin kuin nyt.

Millaisia suunnitelmia sinulla on kevääksi, Ellen Jokikunnas?

Yleensä keväisin minuun iskee puutarhavimma, mutta nyt kun luonto on ollut näin sekaisin, saa nähdä, mitä tapahtuu. Täällä ovat jo mansikat ehtineet versoa ja sipulikukat ovat punkeneet ylös mullasta.

Nyt jännitän, mitä kukille ja muille kasveille käy, kun niillä ei ole ollut lumisuojaa, vaan koko ajan on ollut kylmää ja märkää.

Lue lisää:

Upeasti uudistunut Anna: Ellen Jokikunnas kertoo odottavansa nyt adoptiolasta, Pia ja Leif Segerstamin räiskyvä suhde & 10 kysymystä endometrioosista

 

X