Julkkikset

Eva Wahlström juhli Urheilugaalassa Lady Gagan yllä nähdyssä asussa

Nyrkkeilijä Eva Wahlströmin nyrkkeilijäpuoliso joutui hiljattain sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi, mutta Eva ei ehtinyt huolestua. – Meille on aika normaalia, että jotain kremppaa on aina, Eva sanoo.

Teksti:
Johanna Yrjölä
Kuvat:
Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Nyrkkeilijäpariskunta Eva Wahlström ja Niklas Räsänen saapuivat yhdessä Urheilugaalaan.

Nyrkkeilijä Eva Wahlströmin nyrkkeilijäpuoliso joutui hiljattain sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi, mutta Eva ei ehtinyt huolestua. – Meille on aika normaalia, että jotain kremppaa on aina, Eva sanoo.

Nyrkkeilijä Eva Wahlström, 37, veti katseita puoleensa saapuessaan Urheilugaalan punaiselle matolle nyrkkeilijäpuolisonsa Niklas Räsäsen kanssa. Eva oli pukeutunut huipputrendikkääseen ja illan muusta pukuloistosta erottuvaan Björn Borgin hameeseen ja toppiin, joiden kaksoiskappaleet on nähty maailman suosituimpiin kuuluvan poptähden Lady Gagan yllä.

– Näitä hameita on maailmassa vain kaksi: yksi Lady Gagalla ja toinen minulla Urheilugaalassa. Näin asun tukholmalaisessa muotinäytöksessä ja onnistuin saamaan sen lainaan, Eva paljasti.

Niclas Räsänen oli pukenut ylleen Urheilugaalaan täysvalkoisen asun. Eva Wahlströmin yllä nähtiin harvinainen asukokonaisuus.

Sydänoireiden vuoksi sairaalaan

Evan puoliso Niklas joutui hiljattain sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi, joiden syyksi paljastui sydämen eteisvärinä eli flimmeri. Vaikka tilanne on sittemmin rauhoittunut, luvassa on vielä jatkotutkimuksia.

– Rytmi palautui ennalleen toisena yönä. Tällä hetkellä voin ihan hyvin. Ensi viikolla tutkitaan vielä vähän lisää. Täysipäiväisen harjoittelun saan aloittaa vasta, kun lääkärit näyttävät vihreää valoa, Niklas kertoi.

Eva luotti koko ajan miehensä toipumiseen, eikä osannut olla kovin huolissaan tästä sairaalareissusta huolimatta.

– En ollut lainkaan paniikissa. Meille on aika normaalia, että joudumme kuuntelemaan kehoamme, ja jotain kremppaa on aina. Enemmän minua suretti, että hänellä jäi tärkeä ja kauan odotettu treenileiri väliin, Eva harmitteli.

Elämänsä kunnossa

Evan mukaan nyrkkeilyssä ei ole varsinaista ”eläkeikää”, vaan monesti eletty elämä on urheilijalle jopa valtti.

– Ottelut ovat niin pitkiä, että niissä tarvitsee myös viisautta. Sillä voi korvata osan nuoruuden innokkuudestakin. Olen nyt 37-vuotias ja parempi nyrkkeilijä kuin koskaan aiemmin. Vaikka selkääni särkee ja muutkin vammat vaivaavat, voin myös erittäin hyvin normaalitilanteeseen verrattuna, Eva iloitsi.

Treenaamisen lisäksi pariskunta on aloittanut hiljattain nyrkkeilypromootion ja on mukana järjestämässä tasokkaita nyrkkeilyiltoja Suomeen.

– Yritämme järjestää isoja, näyttäviä iltoja, joissa on tasaväkisiä otteluita. Suomessa ongelmana on ollut se, ettei mukaan uskalleta pyytää tarpeeksi kovia vastustajia. Tavoitteenamme on luoda uusi ja parempi nyrkkeilykulttuuri tulevalle sukupolvelle, Eva hehkutti.

X