Julkkikset

Ex-missi Maija Kerisalmi kärsii ahdistelevista asiakkaista: ”Olen jo vannonut, etten enää palaa kampaamooni”

Kampaamoyrittäjä Maija Kerisalmi on häiriköiden takia harkinnut sulkevansa viime syksynä avaamansa kampaamon. Nyt Maija haaveileekin urasta musiikin parissa.

Teksti:
Johanna Yrjölä
Kuvat:
Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Urasta musiikin parissa haaveileva Maija Kerisalmi paljastaa kirjoittaneensa jo seitsemän vuoden ajan kappaleita pöytälaatikkoon.

Kampaamoyrittäjä Maija Kerisalmi on häiriköiden takia harkinnut sulkevansa viime syksynä avaamansa kampaamon. Nyt Maija haaveileekin urasta musiikin parissa.

Kampaamoalan yrityksen Tampereelle viime syksynä perustanut Maija Kerisalmi kertoo joutuneensa viime kuukausien aikana useita kertoja ahdistelluksi työpaikallaan. Siksi hän pitää nykyään kampaamonsa ovet lukittuina ja työpuhelimensa kiinni.

– Kampaamoon on alkanut ilmestyä paljon häiriköitä. Olen ollut todella peloissani ja joutunut olemaan virkavallankin kanssa tekemisissä, Maija sanoo.

Jotkut tilanteet ovat tuntuneet Maijasta niin ikäviltä, että hän on jopa harkinnut kampaamonsa sulkemista.

– Kamalimpien kohtaamisten jälkeen olen ollut niin vihainen, että olen vannonut, etten palaa enää kampaamooni. Suljin nettiajanvarauksenkin puoleksitoista viikoksi ja mietin, onko työ sen arvoista, että menen sinne ahdisteltavaksi. Lopulta lähipiirini sai minut tsempattua jatkamaan töitä, Maija kertoi.

Haaveilee urasta musiikin parissa

 Maijan mukaan kampaamoyrittäminen on ”ihan kivaa”, mutta se ei ole koskaan ollut hänen kutsumusammattinsa. Ex-missi on haaveillut jo useita vuosia urasta musiikin parissa. Hän sanookin aloittaneensa muutama kuukausi sitten musiikin opiskelun.

– Musiikki on ollut elämässäni jo pitkään läsnä. Olen kirjoittanut seitsemän vuoden ajan kappaleita pöytälaatikkoon, mutta vihdoin uskalsin mennä kouluun. Opiskelujen aloittaminen oli maailman suurin itseni ylitys, mutta olen nauttinut joka hetkestä, Maija sanoo.

Maija ei halua vielä maalailla sen suurempia tulevaisuuden kuvia musiikin parissa, ja on arastellut tähän asti koko aiheesta puhumista.

–  Katsotaan rauhassa, mitä tästä tulee. Kerroin perheellenikin opinnoista vasta ensimmäisen oppitunnin jälkeen. Jos tunti olisi mennyt huonosti, en olisi ikinä maininnut siitä kenellekään. Vanhempani olivat ihan fiiliksissä, sillä he tietävät, kuinka tärkeä asia tämä minulle on, Maija kertoi. 

X