Julkkikset

Ex-suunnistaja Minna Kauppi suuntaa nyt kunnianhimonsa äitiyteen: ”Puhuimme läpi sen, että tässä vaiheessa perhe on ykkönen”

Huippu-urheiluvuosiensa jälkeen suunnistaja Minna Kauppi sukelsi perhekuplaan. Nyt kahden pienen lapsen äiti on alkanut miettiä, mikä hänestä tulee isona.

Teksti:
Maria Mäkelä
Kuvat:
Liisa Valonen, Om-Arkisto, Kimmo Hirvonen, Minna Kaupin Kotialbumi

Minna Kauppi sai kaksi lasta heti kilpauransa jälkeen.

Huippu-urheiluvuosiensa jälkeen suunnistaja Minna Kauppi sukelsi perhekuplaan. Nyt kahden pienen lapsen äiti on alkanut miettiä, mikä hänestä tulee isona.

Minna Kauppi on viettänyt lokakuisen yön mökillä Heinolan Santarannassa aivan yksin – ja nauttinut joka hetkestä. Metsässä suurimman osan elämästään rämpinyttä huippusuunnistajaa ei pimeä pelota.

– Metsä on omin elementtini, sen hiljaisuudessa saan aivoni ja elämäni kuosiin, Minna sanoo mökin keittiöstä järvelle tähyillessään.

– Olen vähän tällainen metsänpeikko.

Kahden pienen lapsen äiti osaa arvostaa myös katkeamattomia yöunia ja rauhassa nautittua aamukahvia. Lahden-kodissa häntä odottavat Ukko, 5, ja Hertta, 2.

– Minulla on aina ollut erikoispatterit, mutta lasten kanssa valvottuani olen huomannut virran ajoittain hiipuneen.

Minnalle parasta lääkettä väsymykseen on tekeminen. Mökin pihalla lojuvat trampoliini ja lasten lelut muistuttavat vielä kesästä, mutta Minnan katse hakeutuu lehtikasoihin.

– Sormeni oikein syyhyävät päästä haravoimaan. Tykkään tehdä töitä kehollani.

Hän on luvannut itselleen, että lehdet ovat poissa ennen kuin hän tulee puolisonsa Simo ”Sipe” Santapukin kanssa mökille juhlimaan pariskunnan 10-vuotispäivää.

Perheen ”mökki” eli Sipen rakennuttama Santaranta on oikeastaan vierastalo, jonka arkkitehtuuri nojaa amerikkalaisen arkkitehdin Frank Lloyd Wrightin tyyliin. Hiukan ylemmäs tontille on tarkoitus rakentaa päätalo, mutta toistaiseksi paikalla on vain kuoppa.

– Talon rakentaminen tulee olemaan vuosien projekti, en pidätä henkeäni sitä odotellessa, Minna sanoo ja nauraa.

Parin vuosipäivästä alkava juhlaki­­­mara valaisee koko loppusyksyä. Simo täyttää 45 vuotta joulukuussa, mutta sitä ennen vietetään Minnan omia nelikymppisiä.

– Ajatukseni on juosta syntymäpäivänäni lapsuusmaisemia kierrellen 40 kilometrin lenkki, joka olisi elämäni pisin juoksulenkki.

Näin saat käyttöösi kaikki upeat edut

Annan tilaaja pääsee käsiksi kaikkiin klubietuihin.

Tilaaja: Kirjaudu tai luo tili tästä.

Kirjaudu

Mikäli et ole vielä tilaaja, tilaa Anna tästä.

Tilaa

Pulmatilanteissa ole yhteydessä asiakaspalveluun.

X