Julkkikset

Game of Thrones -tähti Pilou Asbæk ihailee suomalaisnaisia: ”Ei ole mitään seksikkäämpää kuin sivistynyt nainen”

Tanskalaisnäyttelijä Pilou Asbæk näyttelee suomalaisohjaaja Arto Halosen ensimmäisen kansainvälisen elokuvan pääroolin. – Suomi on outo maa. Juuri siksi rakastan sitä, sanoo Suomi-fanina tunnettu näyttelijä.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Getty Images Europe

Pilou Asbæk tunnustaa rakastavansa Suomea.

Tanskalaisnäyttelijä Pilou Asbæk näyttelee suomalaisohjaaja Arto Halosen ensimmäisen kansainvälisen elokuvan pääroolin. – Suomi on outo maa. Juuri siksi rakastan sitä, sanoo Suomi-fanina tunnettu näyttelijä.

Game of Thrones -hittisarjasta maailmanmaineeseen noussut tanskalaisnäyttelijä Pilou Asbæk, 36, näyttelee pääroolin suomalaisohjaaja Arto Halosen ensimmäisessä kansainvälisessä elokuvassa The Guardian Angel – Suojelusenkeli. Elokuva on tositapahtumiin perustuva tarina tanskalaismiehestä, joka manipuloi toisen miehen pankkiryöstöihin ja kahden sivullisen murhaan hypnoosia käyttäen.

Elokuvaa kuvattiin Tanskassa ja Kroatiassa. Pilou kertoo, että hän tuli Arton kanssa loistavasti toimeen kuvausten aikana.

– Meidän piti tulla. Valkokankaalla minä olen hänen kasvonsa ja hän on minun mieleni. Pidän Artosta, koska Arto ei ole tavallinen. Hän on outo. Mutta rehellisesti sanottuna niin ovat kaikki suomalaiset. Suomi on outo maa. Juuri siksi rakastan sitä, Pilou tunnustaa.

Outous ei kuitenkaan ole ainoa asia, joka huumoriveikkona tunnettua tanskalaistähteä Suomessa kiehtoo.

– Pidän Suomesta, koska tämä on ainoa maa, jossa minua ei pyydetä hymyilemään. Teidän mielestänne tämä on hymyilyä, Pilou sanoo ja ottaa kasvoilleen neutraalin ilmeen.

Tätä neutraalia ilmettä tähti kutsuu suomalaiseksi hymyksi.

Suomalaisnaisten sivistys ihastuttaa

Ensikosketuksensa suomalaisiin Pilou sai opiskellessaan Kööpenhaminan teatterikoulussa reilu 10 vuotta sitten. Hänellä oli koulussa suomalainen opettaja, johon Pilou pitää edelleen säännöllisesti yhteyttä. Sittemmin Piloun kaveripiiri on täydentynyt useammallakin suomalaisella. Pilou osaa kertoa suomalaisista monia vitsejä, joissa useissa on mukana myös totuuden siemen.

– Miten erottaa introvertin ja ekstrovertin suomalaisen? Introvertti suomalainen katsoo omia kenkiään tervehtiessään. Ekstrovertti suomalainen taas katsoo tervehdittävän kenkiä. Sellaisia te olette. Sanotaan, että suomalaiset eivät juhli, tanssi tai puhu. Se on valhe. Te olette yksi puheliaimpia kansoja, joita tiedän. Te olette vain varautuneita. Teissä on kollektiivista ujoutta. Sen takia teillä varmaan on alkoholikulttuurinnekin, Pilou pohtii.

Pilou on onnellisesti naimisissa näytelmäkirjailija Anna Bron kanssa, eikä hän ole koskaan tapaillut suomalaisnaista. Silti hän on pannut merkille suomalaisnaisten sivistyksen ja koulutuksen korkean tason.

– Minuun iskee suomalaisnaisten sivistys. Ei ole mitään seksikkäämpää kuin sivistynyt nainen.

Pahiksen roolit ovat näyttelijän mieleen

The Guardian Angel – Suojelusenkeli -elokuvassa Pilou näyttelee sankaria. Sen sijaan Game of Thronesissa Piloun hahmo Euron Greyjoy on yksi sarjan pahiksista. Näytteleekö Pilou mieluummin sankaria vai pahaa poikaa?

– Pidän pahiksen näyttelemisestä. Se on hauskempaa. Pahiksena saan näytellä isosti. Rakastan sitä, Pilou sanoo.

Euron Greyjoyn hahmo on noussut myös monen naisen suosikiksi. Pilou uskoo tietävänsä, mikä pahoissa pojissa vetoaa naisiin.

– Uskon, että naiset haluavat pelastaa heidät, Pilou sanoo.

– Ja tietenkin he haluavat myös rajun rakastajan, Pilou lisää pilke silmäkulmassa.

Kaikki pahikset eivät kuitenkaan lumoa katsojia. Tällaisen kaikkien inhoaman pahiksen roolissa Pilou tullaan luultavasti näkemään elokuvassa, jonka kuvaukset eivät ole vielä edes alkaneet. Piloulle on kaavailtu elokuvassa roolia, joka on niin yksiulotteisen ilkeä, että Pilou ei usko kyseisen roolihahmon voittavan kenenkään sympatioita puolelleen.

– Sain juuri käsikirjoituksen Hollywoodista. Luultavasti tulette näkemään tuon elokuvan puolentoista vuoden kuluttua, Pilou paljastaa.

X