Julkkikset

Hanna Kinnunen: ”Olen palannut takaisin kehooni, joka oli hukassa”

Näyttelijä ja radiotoimittaja Hanna Kinnunen, 42, asetti oman hyvinvointinsa etusijalle uuvuttavien pikkulapsi- ja aamuradiovuosien jälkeen.

Teksti:
Anneli Juutilainen
Kuvat:
Liisa Valonen, Hanna Kinnusen Kotialbumi

"Ikävät fiilikset haihtuvat hien mukana ilmaan, ja kotonakin olen paljon leppoisampi äiti ja puoliso", Hanna Kinnunen toteaa.

Näyttelijä ja radiotoimittaja Hanna Kinnunen, 42, asetti oman hyvinvointinsa etusijalle uuvuttavien pikkulapsi- ja aamuradiovuosien jälkeen.

Kuin pieni hetki – ja toisaalta kuin ikuisuus. Siltä tuntuu Hanna Kinnusesta, kun hän palaa muistoissaan vuoteen 2003. Tänä keväänä tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun Hanna tuli julkisuuteen voitettuaan Haluatko filmitähdeksi -tosi-tv-ohjelman.

– Moni niistä asioista, joista silloin haaveilin, on toteutunut: halusin työuran viestinnän ja viihteen parissa ja olen saanut sen. Olen tehnyt paljon töitä niiden eteen ja kohdannut myös onnenkantamoisia, hän sanoo.

Hanna sanoo olevansa hyvin pragmaattinen ja tieteelliseen todisteluun luottava ihminen, mutta myös ”vähän hörhö”.

– Luotan hyvin vahvasti intuitioon ja universumin johdatukseen – siihen, että jos on auki tietynlaisille asioille, ne voivat myös tapahtua.

Kahden lapsen, 13-vuotiaan pojan ja 10-vuotiaan tytön, äiti elää hektistä arkea tehden kolmea työtä. Elämä on helpompaa kuin pikkulapsiaikana, vaikka arjen rytmi määräytyykin lasten harrastusaikataulujen mukaan.

Hannan poika harrastaa koripalloa ja tytär taitoluistelua. Harjoituksia, pelejä ja kisoja on miltei joka päivälle, ja se vaatii perheeltä tehokasta arjen hallintaa. Nyt Hanna kertoo oman hyvinvointinsa kulmakivistä, joiden ansiosta hän pysyy elinvoimaisena.

Sosiaalisia suhteita ja täyttä hiljaisuutta

”Olen tehnyt omaa Aito Iskelmän päivä -radio-ohjelmaani kolmen vuoden ajan 90-prosenttisesti itsenäisesti työskennellen. Vaikka pidän mieluusti langat omissa käsissäni, olen oivaltanut, miten paljon nautin ryhmässä työskentelystä.

Siksi olen onnekas, että toisessa työssäni näyttelijänä Salatuissa elämissä kaikki tehdään tiiminä. Työyhteisömme on aivan superhyvä, yksi parhaista missä olen koskaan ollut. Työn tekemisen tahti on kova ja tiukka, mutta tunnelma on loistava ja huumori lentää välillä roisistikin.

Mia Ehrnroothista ja Inna Tähkäsestä on tullut minulle hyvin tärkeitä, Anu Palevaaran kanssa olemme niin läheisiä, että kutsumme toisiamme Tikuksi ja Takuksi. Myös näyttelijäkollegastani ja Vaarallinen keski-ikä -podcastin juontoparistani Maarit Poussasta on tullut minulle rakas ystävä.

Meikkaajat sanovat, että jos olemme samaan aikaan maskissa, tunnelma on usein todella levoton ja äänekäs. Käytävällä toimistotöitä tekevät ihmiset laittavat silloin usein ovensa kiinni.

”Podcast-juontoparini ja näyttelijäkollegani Marit Poussan kanssa olemme tutustuneet vasta muutama vuosi sitten mutta menneet ystävyydessä syvän päätyyn nopeasti.”
”Podcast-juontoparini ja näyttelijäkollegani Maarit Poussan kanssa olemme tutustuneet vasta muutama vuosi sitten mutta menneet ystävyydessä syvän päätyyn nopeasti.”

Näin saat käyttöösi kaikki upeat edut

Annan tilaaja pääsee käsiksi kaikkiin klubietuihin.

Tilaaja: Kirjaudu tai luo tili tästä.

Kirjaudu

Mikäli et ole vielä tilaaja, tilaa Anna tästä.

Tilaa

Pulmatilanteissa ole yhteydessä asiakaspalveluun.

X