Julkkikset

Huippukokki Henri Alén haluaa olla aiempaa parempi isä ja puoliso: ”On tullut aika pitää vaimosta extrahyvää huolta”

Ravintoloitsija Henri Alén vietti 40-vuotispäiviään perheensä kanssa Karibian risteilyllä. Pyöreiden vuosien täyttäminen ei aiheuttanut ikäkriisiä, mutta sai Henrin lupaamaan entistä enemmän läsnäoloa vaimolleen ja tyttärelleen.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Otavamedia

– Minulla on nelikymppisyydestä hyvä fiilis, Henri Alén sanoo.

Ravintoloitsija Henri Alén vietti 40-vuotispäiviään perheensä kanssa Karibian risteilyllä. Pyöreiden vuosien täyttäminen ei aiheuttanut ikäkriisiä, mutta sai Henrin lupaamaan entistä enemmän läsnäoloa vaimolleen ja tyttärelleen.

Äskettäin 40 vuotta täyttänyt ravintoloitsija Henri Alén, 40, vietti merkkipäiviään upeissa puitteissa vaimonsa ja tyttärensä kanssa Karibian risteilyllä. Viikon kestänyt loistoristeily oli ollut miehen pitkäaikainen unelma.

– Risteilyllä oli todella hienoa, maailmanluokan meininkiä. Sain viettää aikaa perheen kanssa, ruoat olivat todella hyviä ja oli lämpöä ja aurinkoa. Parasta oli ehdottomasti se, että risteilyllä oli kuin täysihoitolassa, Henri kertoo.

”Isänä minulla on petrattavaa”

Risteilyltä Henri Alén julkaisi Instagram-tilillään kuvan, jonka kuvatekstissä hän toteaa, että ”pitää juosta kovaa, jotta ehtii kehittyä hyväksi kokiksi, isäksi ja mieheksi ennen eläkeikää”.

– Isänä minulla on paljonkin petrattavaa. Haluan olla vielä enemmän tukena tyttärelleni ja viettää enemmän aikaa hänen kanssaan. Ja olla aina läsnä, se on tosi tärkeä juttu, Henri sanoo.

Myös aviomiehenä hän haluaa olla läsnäolevampi.

– Vaimo on saanut kestää paljon poissaoloa, joten ehkä nyt on tullut aika pitää vaimosta extrahyvää huolta.

Nelikymppisenä oloon Henri suhtautuu myönteisesti, eikä merkkipäivä aiheuttanut ikäkriisiä.

– Minulla on ollut ikäkriisi viimeiset 10 vuotta, mutta nyt kun täytin 40, sitä ei enää ole. Tajusin, ettei mikään ole muuttunut ja nyt saan olla virallisesti aikuinen, Henri nauraa.

”Loppuun asti jännittävä MasterChef-kausi”

Henri on mukana MasterChef Suomi -ohjelman viidennellä tuotantokaudella. Hän toimii tuomarina Tomi Björckin ja Sara La Fountainin kanssa.

– On tulossa aivan huikea kausi, joka on loppuun asti jännittävä. Kaikki kilpailijat ovat todella hyviä, kunnianhimoisia ja tosissaan liikenteessä.

Myös Henri itse haluaa kehittyä kokkina ja oppia uutta jatkuvasti.

– Vaikka tässä on muutava vuosi tullut kokattua, joka päivä tuntuu siltä, että oppiminen on loputonta. Mutta se on toisaalta tämän ammatin suola.

Viides MasterChef Suomi -kausi käynnistyy keskiviikkona 28.2. kello 21 Liv-kanavalla.

X