Julkkikset

Jenni Haukio suitsuttaa kehopositiivisuutta Kotiliedessä: ”Omasta itsestä saa olla terveesti ylpeä”

Rouva Jenni Haukio muistuttaa Kotilieden kolumnissaan, että jokainen keho ulkomuotoonsa katsomatta on yhtä arvokas. Hänen mielestään kehopositiivisuus on äärimmäisen kannatettava arvo. ”Erityisesti ajatellen nuoria, joista moni painiskelee itsetunto-ongelmien kanssa”, Haukio kirjoittaa.

Teksti:
Sari Hannikainen
Kuvat:
Pekka Nieminen/Otavamedia

Jenni Haukio muistuttaa, että jokainen keho on yhtä arvokas.

Rouva Jenni Haukio muistuttaa Kotilieden kolumnissaan, että jokainen keho ulkomuotoonsa katsomatta on yhtä arvokas. Hänen mielestään kehopositiivisuus on äärimmäisen kannatettava arvo. "Erityisesti ajatellen nuoria, joista moni painiskelee itsetunto-ongelmien kanssa”, Haukio kirjoittaa.

Ensimmäistä lastaan odottava rouva Jenni Haukio, 40, ottaa Kotilieden kolumnissaan kantaa kehopositiivisuuteen. Kehopositiivisuudella tarkoitetaan myönteistä, arvostavaa suhtautumista kaikenlaisiin vartaloihin.

”Jokainen keho ulkomuotoonsa katsomatta on yhtä arvokas ja omasta itsestä saa sekä tuleekin olla terveesti ylpeä. Suunnatkaamme siis kehopositiivisina kohti edessä siintävää kevättä!” Haukio kirjoittaa.

Hän käy kolumnissaan läpi Kotimaisten kielten keskuksen Kotuksen kokoamia sanapoimintoja vuodelta 2017. Haukion mukaan kieli on kiehtonut häntä murteineen, sävyineen ja nyansseineen lapsuudesta asti. Kehopositiivisuuden hän nostaa esiin positiivisena asiana ja sanana.

”Äärimmäisen kannatettava arvo, meille kaikenikäisille ja erityisesti ajatellen nuoria, joista moni painiskelee itsetunto-ongelmien kanssa.”

Kauan toivottu lapsi syntyy helmikuussa

Jenni Haukio on parhaillaan äitiyslomalla Turun Kirjamessujen ohjelmapäällikön työstään. Hänen ja presidentti Sauli Niinistön ensimmäinen yhteinen lapsi syntyy helmikuussa.

Presidenttipari kertoi odotuksesta lokakuussa 2017.

”Lasta on useiden vuosien ajan odotettu ja toivottu. Näihin vuosiin on lukeutunut monia vastoinkäymisiä. Siksi onnen ohella on raskauden alkuun sisältynyt herkkyyksiä, mutta nyt voimme asiasta kertoa”, presidenttipari kertoi tuolloin tiedotteessaan.

X