Julkkikset

Jukka Rasila kehuu vuolaasti Mirva-kihlattuaan – herkistyy muistellessaan suhteelle tärkeää hetkeä

Näyttelijä Jukka Rasila nähdään Amazing Race Suomi -ohjelman ensimmäisellä kaudella parinaan avopuolisonsa ja kihlattunsa Mirva Nieminen.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Jukka Rasila ja Mirva Nieminen ovat pitäneet yhtä kolme ja puoli vuotta.

Näyttelijä Jukka Rasila nähdään Amazing Race Suomi -ohjelman ensimmäisellä kaudella parinaan avopuolisonsa ja kihlattunsa Mirva Nieminen.

Rakas. Se on Annan lukijoiden mielestä söpöin hellittelynimi kumppanille – ja sillä Jukka Rasila kutsuu sydämensä valittua, avopuolisoaan ja kihlattuaan Mirva Niemistä. Asia ei jäänyt Amazing Race Suomi -kilpakumppaneilta huomaamatta.

– Tähän asiaan moni kiinnitti reissussa huomiota, Mirva kertoo hymy huulillaan.

Parin rakkaustarina alkoi Tinderistä

Jukan ja Mirvan rakkaustarina alkoi Tinderistä. Pari tapasi 11. maaliskuuta 2020 korona-ajan alkuaikoina. Kun maailma ulkopuolella sulkeutui, Mirva ja Jukka elivät intensiivistä tapailuvaihetta.

– Pääsimme sukeltamaan toisiimme. Aika nopeasti olimme jo sellaisessa tilanteessa, että kyllä siinä kulmia hiottiin. Mutta sekin oli antoisaa ja mahtavaa, Mirva kuvailee.

Jo samana vuonna oli selvää, että Jukka halusi kosia Mirvaa.

Kihlat solmittiin alle vuosi ensitapaamisesta

– Olen niin old school, että piti kysyä Mirvan vanhemmilta lupa. Ja minä kysyin, Jukka kertoo.

Kun Jukka muistelee tuota lokakuun 2020 hetkeä, kyyneleet nousevat miehen silmiin.

– Olimme syömässä heillä. Kysyin, onko heillä mitään sitä vastaan, jos nain heidän tyttärensä. He sanoivat, että ei.

Tasan kahdeksan kuukauden päästä ensitapaamisesta eli 11. marraskuuta 2020 Jukka kosi Mirvaa.

Sen, miten kaikki tapahtui, pari haluaa pitää poissa julkisuudesta. Mirva paljastaa päivästä kuitenkin hieman.

– Se oli mukava päivä, mutta kuitenkin ihan meidän arkipäivä. Ehkä olimme molemmat hieman jännittyneitä, että lähdetään nyt sitten ostamaan ne sormukset, Mirva kuvailee.

Jukka kertoo, että heille selvisi vasta kosinnan jälkeen, että 11.11. on sinkkujen päivä.

– Ja me ei tiedetty sitä! Se tulee päivämäärän sisältämistä ykkösistä. Valitsimme sinkkujen päivän kihlautumispäiväksemme, mutta mikäs siinä, kaksi sinkkua löysi toisensa, Mirva toteaa.

– Ja kahdesta ykkösestä tulee kaksi, Jukka sanoo.

Jukan ja Mirvan rakkautta ei voi täysin selittää sanoin

– Kauneuden lisäksi uskomaton älykkyys, herkkyys ja luovuus. Ja löytyy Mirvasta jääräpäisyyttäkin, sellaistakin täytyy olla, jotta päästään tavoitteisiin, Jukka kehuu Mirvan parhaita puolia estoitta.

Jukka on myös huomannut, että on saanut tuotua Mirvasta uusia puolia esille.

– Minun myötäni Mirvassa on avautunut sellainen hulluus ja hulluttelu. Se on ollut mahtavaa huomata, hän kertoo.

Mirvaltakin irtoaa helposti ylisanoja kumppanistaan. Jukan parhaita puolia on ”elämää syleilevä innostuneisuus kaikesta”.

– Olen itse enemmän harkitsija ja rauhallinen. Jukan spontaanius ja räjähtävyys tuo erilaista dynamiikkaa ja rytmiä myös minun elämääni. Kaikki ei ole liian tasaista ja turvallista, Mirva selittää.

Lue myös Seuran artikkeli: Jukka Rasila korjasi elintapojaan viidenkympin villityksenä – Alkoholi jäi, kunto nousi: ”Intohimo palasi elämään”

Mielenkiintoiset keskustelut ovat arjen ylläpitäjiä

Parisuhde on tuonut Jukalle ja Mirvalle loputtoman antoisia keskusteluja.

– Ne ovat meidän arkemme ylläpitäjiä. Voimme yhtäkkiä huomata, että meillä on mennyt kolme tuntia, kun olemme ensin alkaneet puhua vaikka omenalajikkeista ja sitten yhtäkkiä päädytty keskustelemaan Ukrainan sodasta. Sillä välillä on käsitelty kahdeksan muuta aihetta.

Pariskunnan suhteessa on kummankin mielestä jotain selittämätöntä.

– Meillä on sellainen erikoinen, kummallinen ja selittämätönkin tuttuuden tunne toisistamme, vaikka olemme hirveän erilaisia persoonia ja taustamme ovat kovin erilaiset, Mirva kuvailee.

Amazing Racen voittajapari palkitaan 30 000 eurolla. Jukka ja Mirva ovat jo aiemmin paljastaneet julkisuuteen, että potti menisi häihin. Milloin niitä on määrä tanssia?

– Olemme me niitä miettineet, mutta ei meillä päivämäärää vielä ole, Jukka sanoo.

– Sitä odotellessa, että milloin saamme aikaiseksi. Olemme vähän hitaita tietyissä asioissa. Ja sitten kuitenkin elämä on hyvin näin, Mirvakin toteaa.

Amazing Race Suomi alkaa Nelosella ja Ruudussa lauantaina 30. syyskuuta.

X