Julkkikset

Onnellinen Jukka Rasila muutti naisystävänsä kanssa yhteen – ehti asua 16 vuotta ilman kumppania: ”Hän tekee minulle todella hyvää”

Jukka Rasilalla kävi hyvä tuuri: viimeiset 25 vuotta täystyöllistettynä ollut näyttelijä oli kaivannut hengähdystaukoa – ja sellaisen hän myös sai.

Teksti:
Johanna Yrjölä
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Jukka Rasila tapasi nykyisen avopuolisonsa teatterissa.

Jukka Rasilalla kävi hyvä tuuri: viimeiset 25 vuotta täystyöllistettynä ollut näyttelijä oli kaivannut hengähdystaukoa – ja sellaisen hän myös sai.

Näyttelijä Jukka Rasila muutti hiljattain avoliittoon uuden naisystävänsä kanssa. Helsingin Jätkäsaaressa asuva pariskunta on seurustellut noin vuoden päivät.

– Tapasimme teatterissa, vaikka hän ei olekaan samalta alalta kanssani. Hän oli katsomassa esitystäni, jonka jälkeen aloimme jutella.

– Hän tekee minulle todella hyvää, ja olen hyvin onnellinen. Ehdin asua 16 vuotta ilman kumppania, joten nyt oli jo aikakin jollekin muulle, Jukka myhäilee Elisa Viihteen Kioski-sarjan puhelinhaastatteluina toteutetussa etäpressitilaisuudessa.

Jukka Rasila on elänyt pandemia-aikana dubbaus- ja tv-töillä sekä säästöillä.

–Minulla ei ole onneksi mitään hätää, varsinkin, kun meitä on nyt kaksi maksajaa kotonamme. Taloudellisesti kestäisin tällaista tilannetta vielä pari vuotta, näyttelijä sanoo.

Lue myös: Saako sinkulta kysyä kumppanin puuttumisesta? Psykologi kertoo, miten vastata kumppanista uteleville sukulaisille

Jukka Rasila nauttii uudesta elämäntilanteesta

Pari vuotta sitten Jukka päätti, että keskittyy vastedes entistä enemmän omaan onnellisuuteensa.

– Elämässäni alkoi toissa kesänä laskennallisesti viimeinen kolmannes, kun täytin 50 vuotta, ja päätin, että nautin siitä täysillä. Haluan pitää itseni sekä fyysisesti että henkisesti tosi hyvässä kunnossa – toistaiseksi olen mielestäni myös onnistunut siinä.

Vaikka koronapandemia on vienyt teatterityöt, Jukka Rasila ei ole ollut asiasta kovin pahoillaan. Hän oli suunnitellut pitävänsä viime vuonna joka tapauksessa välivuoden uusista teatteriprojekteista.

– Minulla kävi siinä mielessä käsittämätön tuuri. Olen ollut viimeiset 25 vuotta täystyöllistetty. Parhaimmillaan minulle on kertynyt jopa 190 matkustuspäivää vuodessa, kun olen reissannut ympäri Suomea. Halusin pitää pienen hengähdystauon, ja sellaisen todellakin sain. On ollut ihmeellistä, kun vapaa-aika saneleekin yhtäkkiä töiden sijaan aikatauluni, Jukka Rasila sanoo.

Lue myös: Katso seuraava leffa romanttisesti vanhan ajan kinossa! Listasimme perinteiset elokuvateatterit

X