Julkkikset

Kaija Koo kannustaa rohkeuteen: ”Meidän aikamme täällä on niin rajattu, että kannattaa miettiä, mihin sen käyttää”

Kaija Koo kertoi Annan 55-vuotisjuhlalehden haastattelussa elämän avautuneen uudella tavalla avioeron jälkeen. Vaatii rohkeutta ottaa riskejä, mutta epätyydyttävään tilaan on turha jäädä, Kaija ohjeistaa.

Teksti:
Tyyne Pennanen
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Kaija Koo, 55, aloitti uransa 1980-luvulla. Hän on ainoa solisti, joka on voittanut vuoden naissolistin Emma-palkinnon kolme kertaa.

Kaija Koo kertoi Annan 55-vuotisjuhlalehden haastattelussa elämän avautuneen uudella tavalla avioeron jälkeen. Vaatii rohkeutta ottaa riskejä, mutta epätyydyttävään tilaan on turha jäädä, Kaija ohjeistaa.

Kaija Koo ja monet muut upeat #huippunaiset kertoivat rohkeasti sydämenasioistaan Anna-lehden 55-vuotisjuhlanumerossa.

Kaija Koo: ”Ihmisen sielu on herkkä”

”Kannustan ihmisiä olemaan rohkeita. Tuttu ja turvallinen on kuin pohjaimu, joka vetää puoleensa. Varsinkin kun tulee ikää, on vaikeampi tehdä muutoksia, vaikka elämä olisi epätyydyttävää. Meidän aikamme täällä on niin rajattu, että kannattaa miettiä, mihin sen käyttää.

Itse otin riskin silloin, kun ryhdyin taiteilijaksi. Otin riskin myös myöhemmin, kun erosin. Elämänvirta oli pysähtynyt ja luovuuteni sammunut. Eron jälkeen maailma avautui uudestaan. Kaikkea ei kuitenkaan pidä heittää romukoppaan. Ihminen tarvitsee myös asioita, jotka säilyvät. Kannattaa välillä vain tarkistaa, sopivatko ne edelleen omaan maailmankuvaan.

Ihmisen sielu on herkkä. On tärkeää kuunnella itseään. Siinä auttaa musiikki, sillä se avaa syvimpiä tunteita. Minulle kerrotaan usein, että musiikkini on auttanut silloin, kun on ollut vaikeaa. Musiikkini on tuonut myös iloa.

Kyse ei kuitenkaan ole minusta. Laulajana vain välitän jotakin, mikä on ihmistä suurempaa. Musiikki on melkein kuin hengellinen kokemus, sillä se koskettaa niin syvältä. Joskus olen jopa miettinyt, että kun uskonnon merkitys tuntuu yhteiskunnassa vähenevän, niin kenties ihmiset alkavat etsiä muita kanavia. Musiikki voi olla yksi näistä kanavista.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Anna (@anna_lehti) jakama julkaisu

X