Julkkikset

Lapsen saanut Salkkarit-tähti Monika Lindeman: ”Kotona olemisesta on vaikea nauttia”

Salatut elämät -sarjasta tutun näyttelijän Monika Lindemanin elämä muuttui viime marraskuussa, kun hän sai esikoislapsensa. – Kaikki on muuttunut, mutta hyvällä tavalla, Monika sanoo. Haasteitakin on ollut.

Teksti:
Johanna Yrjölä
Kuvat:
Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Monika Lindemanin muusikkopuoliso on kotoisin Iso-Britanniasta. –Olemme lähdössä Portugaliin ystävän häihin ja vietämme jonkin verran aikaa myös Englanti-Irlanti-akselilla, Monika kertoi perheensä kesäkuvioista.

Salatut elämät -sarjasta tutun näyttelijän Monika Lindemanin elämä muuttui viime marraskuussa, kun hän sai esikoislapsensa. – Kaikki on muuttunut, mutta hyvällä tavalla, Monika sanoo. Haasteitakin on ollut.

Salatut elämät -sarjasta tuttu näyttelijä Monika Lindeman, 32, on totutellut viime kuukaudet uuteen elämänvaiheeseen. Monika sai marraskuussa esikoispoikansa brittiläisen muusikkopuolisonsa Darren McStayn kanssa.

– Kaikki on muuttunut, mutta hyvällä tavalla. Ajattelin, että olisin tosi väsynyt koko ajan, mutta äitiyshormonit ovat pitäneet minut positiivisena ja pirteänä. Eihän tämä mitään rakettitiedettä ole. Samuel on aika helppo lapsi ja tiedän jo melko hyvin, mistä milloinkin tuulee, Monika kertoi Zoégas-kahvihetkessä Hotelli Havenissa.

Haastavinta työteliäälle näyttelijälle on ollut tottua paikallaan olemiseen. Monika ei osaa vielä sanoa, milloin hän palaa takaisin töiden ääreen, tai nähdäänkö hänet tulevaisuudessakin Salkkareissa.

– Yrittäjäperheen kasvattina on ollut vaikeaa olla vain kotona ja nauttia siitä, vaikka se on tietysti kaikista tärkeintä juuri tällä hetkellä. Olen niin tottunut siihen, että minulla on kaiken aikaa monta rautaa tulessa, onhan meillä oma perhehotellikin Nuuksiossa. Olen tehnyt äitiyslomallakin joitakin pikkujuttuja freelancerina, mutta vielä on vähän auki, milloin palaan kokonaan töihin, tai mitä Salkkareiden suhteen tapahtuu, Monika sanoo.

Monika palautui nopeasti synnytyksestä

Eniten Monika on yllättynyt siitä, miten lyhyessä ajassa hän on palautunut raskaudesta ja synnytyksestä.

– On ollut ihana huomata, miten nopeaa raskaudesta ja synnytyksestä palautuminen on ollut sekä henkisesti että fyysisesti. Synnytyksestä on nyt aikaa puoli vuotta, ja tuntuu, että olen taas täydessä terässä. Ajattelin jopa, että olisin osallistunut kuun lopussa puolimaratonille, mutta ehkä se olisi ollut vielä liian aikaista, kun treenejä ei ole vielä niin montaa kuukautta takana.

Monika Lindeman
Monika Lindeman hämmästyi itsekin sitä, miten nopeasti hän on palautunut raskaudesta ja synnytyksestä.

Vauva-arjesta huolimatta Monika ja Darren ovat viettäneet toisinaan myös kahdenkeskisiä hetkiä. Kahvitilaisuudessakin mukana ollut Monikan isä toimii mielellään lastenvahtina Samuelille.

– Isäni on ihan loistava hoitaja. Hänen pitää saada vähintään kerran viikossa vauva hoitoon, jolloin meille jää mieheni kanssa yhteistä aikaa. Olemme käyneet muun muassa parihieronnassa ja leffassa. Tuntuu hirveän tärkeältä, että saamme säännöllisesti olla pieniä hetkiä ihan vain kahdestaan.

X