Julkkikset

Laulaja Kasmirin mielestä miehen ei aina tarvitse olla vahva: ”Tyttöystäväni sylissä saan olla ihan rikki”

Vain elämää -ohjelmassa mukana oleva Kasmir haluaa murtaa mallia siitä, millainen miehen pitäisi olla. ”Olen niin tunteella etenevä tyyppi, ettei se ole edes hyväksi minulle”, Kasmir sanoo nauraen.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Nelonen Media

– Meillä oli Vain elämää -kuvauksissa hulppeat puitteet. Linna oli todella hieno. Olemme lähdössä viettämään isäni 60-vuotissyntymäpäiviä Espanjaan ja aion näyttää perheelleni linnan, Kasmir kertoo.

Vain elämää -ohjelmassa mukana oleva Kasmir haluaa murtaa mallia siitä, millainen miehen pitäisi olla. "Olen niin tunteella etenevä tyyppi, ettei se ole edes hyväksi minulle", Kasmir sanoo nauraen.

Laulaja Kasmirilla, 33, ei ole mitään pahaa sanottavaa 8. kauden Vain elämää -ohjelman kuvauksista.

– Vain elämää oli kertakaikkiaan upea kokemus. Kun tuollaisten ihmisten ympäröimänä saa olla 10 päivää, kyllä sitä tulee henkisesti rikkaampana takaisin reissusta, Karmir kertoo.

Miestä oli jo kerran aikaisemminkin kysytty mukaan ohjelmaan, mutta hänen omasta mielestään hänellä ei vielä silloin ollut tarpeeksi kappaleita.

– Nyt kun kysyttiin uudestaan, oli tosi helppo sanoa kyllä. Etenkin, kun sain kuulla ketkä ovat mukana. Näillä kaikilla artisteilla on niin isoja, tärkeitä ja suomalaisten sydämissä olevia biisejä.

Vain elämää -ohjelmassa nähdään tälläkin tuotantokaudella upeiden musiikkiesitysten lisäksi kyyneliä. Mutta mitä mieltä Kasmir on mieheyteen liittyvistä stereotypioista: onko suomalaisen miehen vaikea näyttää tunteitaan? Pyysimme häntä vastaamaan Annan Kliseitä mieheydestä -juttusarjan kysymyksiin.

Mies tekee päätökset järjellä, ei tunteella.

– Tarua. Olen niin tunteella etenevä tyyppi, ettei se ole edes hyväksi minulle. Kyllä sisälläni asuu pieni realisti, joka haluaa pitää asioita hyppysissään, mutta sen osuus on minusta ehkä 30 pinnaa.

Äiti on miehen elämän tärkein nainen.

– Pitää ehdottomasti paikkansa ainakin omalla kohdallani. Meillä on tosi läheiset välit äitini ja koko perheeni kanssa. Perhe on minulle ihan kaikki kaikessa. Mutsi on mahtava äiti, ja hän on patistanut minua esimerkiksi käymään koulut loppuun. Vaikka se aikanaan ärsytti, olen ollut siitä hänelle kiitollinen jälkikäteen.

Miehen pitää olla vahva.

– Tämä on hyvä kysymys. Kirjoitin juuri biisin, jonka nimi on Mies. Sen kertosäkeessä sanotaan, että haluan olla mies niin, että saan tarvita toista. Ettei aina tarvitse olla vahva.

Haluan ehdottomasti olla murtamassa vuosien saatossa sementoituneita rooleja siitä, millainen miehen pitäisi olla. Minusta on ihanaa, että saan olla ihan rikki tyttöystäväni sylissä.

Miehen on vaikea puhua tunteistaan.

– Se on yksilökohtaista. Minulle se ei missään nimessä ole vaikeaa. Joistain asioista voi olla vaikea puhua, mutta kyllä minä aina tunteeni näytän. Faijani on aina näyttänyt tunteensa hyvin avoimesti ja kertonut, miltä hänestä tuntuu. Häneltä olen sen perinyt.

Mies voi rakastaa, vaikkei sanoisikaan sitä ääneen.

– Tämä on varmasti sellainen hyvin perisuomalaisen miehen piirre. Kaverini isä kuvaili kuvaili myyrän työksi niitä pieniä asioita, joita tehdään arjessa ja jotka eivät ole itsessään eepppisiä, mutta joista toiselle tulee olo, että toinen rakastaa ja välittää.

Itse tykkään järjestää pieniä yllätyksiä, joista tulee hyvä fiilis. Ne voivat olla tosi arkisiakin. Niin arkisia, että lähden meidän koiran kanssa ulos ja haen yllätyksenä Mäkistä safkat. Sitten toinen on, että jee!

Mies rentoutuu vain kahdella tavalla: juomalla olutta tai urheilemalla.

– Urheilu ei kuulu vahvuuksiini. Itse rentoudun pelaamalla videopelejä. Tämä ei ehkä hyvä vastaus, mutta ainakin se on rehellinen vastaus.

Muusikot ja jalkapalloilijat saavat aina naisia.

– Pohjaten omiin kokemuksiini läpi elämän: laittaisin rahani jalkapalloilijoiden puolesta likoon.

Mies haluaa parisuhteessakin säilyttää vapautensa.

– Jos parisuhde on hyvä ja tasa-arvoinen, se ei synnytä tarvetta etsiä vapautta mitenkään erikseen.

Vain elämää perjantaisin ja torstaisin kello 20 Nelosella.

X