Julkkikset

Lenita Airisto 70-luvulla alkaneesta suhteestaan Vesa-Matti Loiriin: ”Miksi sen pitäisi loppua?”

Lenita Airisto paljastaa uudessa Kaunis elämä -sarjassa asioita paitsi urastaan myös yksityiselämästään. Hän kertoo muun muassa siitä, kuinka suhde naistenmiehen maineessa olleeseen Vesa-Matti Loiriin alkoi heti ensitapaamisella.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Otavamedia

– Jos suhteessa on jotain syvällistä, se ei lopu koskaan, Lenita Airisto toteaa.

Lenita Airisto paljastaa uudessa Kaunis elämä -sarjassa asioita paitsi urastaan myös yksityiselämästään. Hän kertoo muun muassa siitä, kuinka suhde naistenmiehen maineessa olleeseen Vesa-Matti Loiriin alkoi heti ensitapaamisella.

Lenita Airiston, 81 elämästä ei hänen omien sanojensa mukaan ole miehiä puuttunut. Suomen neidoksi vuonna 1954 valittu Lenita valottaa AVA:n Kaunis elämä -sarjan ensimmäisessä jaksossa yksityiselämäänsä.

”Pysähdyn ihmisiin, jotka ovat eläneet ja ottaneet riskejä. Sen mukaan olen valinnut myös mieheni.  Ja kaikki ovat minun valitsemiani. Minua ei valita, vaan minä valitsen”, Lenita kertoo.

Kaunis elämä -sarjassa elämäntarinoitaan jakavat Lenitan lisäksi Riitta Väisänen, Heidi Sohlberg, Tarja Smura, Lotta Näkyvä, Karita Tykkä, Pia Lamberg ja Lola Odusoga.

Lenitan ja Vesa-Matti Loirin ensitapaaminen oli unohtumaton

Tarja Smura ottaa Lenitan jaksossa varovasti puheeksi Vesa-Matti Loirin, jonka kanssa Lenitalla oli suhde 1970-luvulla.

”Jos olisitte nähneet Loirin parhaimmillaan…”, Lenita aloittaa.

Riitta Väisänen ymmärtää, mistä Lenita puhuu, ja sanoo Loirin olleen naistenmies.

Lenita kuvailee Loiria syvästi tuntevaksi ja hyperlahjakkaaksi ihmiseksi. Lenita kertoo myös, kuinka he tapasivat ensimmäisen kerran.

”Tein hänestä haastattelun, joka sitten jatkui hyvin pitkään” , Lenita sanoo nauraen.

”Suhteemme kehittyy ja syvenee”

Lenita kuvailee hänen ja Vesa-Matti Loirin suhdetta ainutlaatuiseksi. He pystyivät puhumaan keskenään asioista, joista kumpikaan ei voinut kenenkään muun kanssa jutella.

Tarja Smura uskaltautuu kysymään Lenitalta, kuinka kauan suhde kesti.

”Sehän jatkuu jatkuvasti. Minkä takia sen pitäisi loppua? Joku osa loppuu, koska intohimo on ajallisesti rajoittunutta, mutta jos suhteessa on jotain syvällistä, kuten minulla ja Veskulla, se ei lopu koskaan. Se kehittyy ja syvenee.”

Kaunis Elämä tiistaisin 20.2. alkaen klo 21, AVA.

X