Kari Hietalahti Annassa
– Kaikki on mahdollista. Pitää vain tietää, mitä tahtoo ja uskoa itseensä.
Julkkikset

Kaverit ympärillä ovat eronneet, mutta Kari Hietalahti on yhdessä nuoruudenrakkaansa kanssa: ”Sattumaa tai säkää”

Näyttelijä Kari Hietalahti ja Minni ovat olleet yhdessä nuoresta asti. – Olemme molemmat itsenäisiä ja teemme paljon omia juttujamme.
Teksti: Annan toimitus Kuvat: Sampo Korhonen

Äskettäin 57 vuotta täyttänyt Kari ’Hissu’ Hietalahti on tuttu elokuvien lisäksi monista tv-rooleista. Vuosien karttuessa lätkäkaukaloiden kuumakallesta on kasvanut paitsi arvostettu elokuvanäyttelijä myös luontoaktivisti ja ikuista virtaamista pohtiva perhokalastaja.

– Kaikki on mahdollista. Pitää vain tietää, mitä tahtoo ja uskoa itseensä.

”Tutustuin avovaimooni Minniin jo nuorena, ja olemme yhä toisillemme tärkeitä. Kaverit ympärillä ovat eronneet, mutta me vain jatkamme. Ei siihen ole mitään salaisuutta, ehkä se on sattumaa tai säkää, mutta onneksi näin on. Olemme molemmat itsenäisiä ja teemme paljon omia juttujamme. Yhdessä hiihdämme ja katselemme ruotsalaisia dekkarisarjoja.

Asumme vuokralla, sillä tuntuu tärkeältä, että meillä on vapaus lähteä ja muuttaa uusiin paikkoihin. Emme halua sitoa itseämme omistusasuntoon.

Meillä on pieni sijoitusasunto sekä kesämökki Enonkoskella Savonlinnan lähellä, norppa-alueella. Siellä viihdymme alkeellisesti luonnon keskellä.

Emme tulleet nuorena menneeksi naimisiin, ja nyt se ei tunnu ajankohtaiselta. Näinkin on hyvä. Olen sanonut joskus syyksi polttaripelon, osittain se on tottakin. Kaveriporukassa oli aikoinaan niin hurjia polttareita, että sellaisen menon keskipisteeksi joutuminen ei lisännyt häähaluja.”

Luit juuri lyhennelmän Annan jutusta, jonka on kirjoittanut Sanna Wirtavuori. Jutussa Kari Hietalahti kertoo muun muassa pimeänpelostaan ja virtaavassa vedessä seisomisen merkityksellisyydestä.   Lue koko juttu Annasta 40/2021 tai digilehdestä. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

X