Julkkikset

Lenni-Kalle Taipaleen harvinainen ominaisuus havaittiin jo kaksivuotiaana – katso suloinen kuva muusikosta pienenä

Pianisti Lenni-Kalle Taipale tiesi jo alle kaksivuotiaana, mikä hänestä tulee isona. Muusikon tärkein ominaisuus on periytynyt myös hänen tyttärelleen.

Teksti:
Riikka Heinonen
Kuvat:
Lenni-Kalle Taipaleen Kotialbumi, Om-Arkisto

Pianisti Lenni-Kalle Taipale suhtautuu musiikkiin ja kaikkeen muuhunkin elämässään lapsen innolla.

Pianisti Lenni-Kalle Taipale tiesi jo alle kaksivuotiaana, mikä hänestä tulee isona. Muusikon tärkein ominaisuus on periytynyt myös hänen tyttärelleen.

”Kuvassa olen alle kaksivuotias ja seison pianon edessä lapsuudenkodissani Espoon Kivenlahdessa. Ylsin tuolloin juuri ja juuri koskettimien tasolle.

12-vuotias isoveljeni harrasti pianonsoittoa ja hän oli huomannut, että minulla on absoluuttinen sävelkorva. Veljeni oli havainnut, että ryhdyin laulamaan kappaleita aina samasta sävellajista kuin hän soitti niitä pianolla.

Samalla tavalla huomasin muutama vuosi sitten nyt seitsemänvuotiaan tyttäreni sävelkorvan.

Lenni-Kalle Taipale noin kaksivuotiaana. 
Lenni-Kalle Taipale tiesi jo alle kaksivuotiaana, mikä hänestä tulee isona.

Lenni-Kalle Taipale: ”Aloin soittaa ohjatusti kolmevuotiaana”

Piano oli rakkain esineeni kotona. Kuvassa on vanha pianomme, jolla aloitin soittamisen, mutta vuoden kuluttua tuosta hetkestä meille ostettiin kiiltävänmusta Yamaha-piano.

Kolmevuotiaana aloin soittaa ohjatusti, pianonsoiton opettaja kävi kotonamme kerran viikossa. Viisivuotiaa­na ryhdyin soittamaan myös viulua, mutta se ei ollut minulle koskaan yhtä rakas soitin kuin piano.

Kotonamme soi usein musiikki, vaikka perheessämme ei ollut muusikoita. Musikaalisuuteni olen perinyt isänisältä, joka toimi kuoronjohtajana.

Istuin pienenä usein isäni sylissä hänen laulaessaan unilauluja. Muistan kappaleet edelleen ulkoa. Siitä, että äidilläni ei ole lainkaan sävelkorvaa, tuli perheessämme vitsi. Oma korvani oli jo lapsena niin tarkka, etten antanut äitini koskaan laulaa.

Lue myös: Musiikin vaikutus terveyteen on kiistaton – nämä asiat sinussa tapahtuvat, kun kuuntelet musiikkia

Olen antanut kuvalle nimen ”Kaiken alku”. Musiikillinen matkani on lähtenyt käyntiin näistä hetkistä. Uskon, että olen jo tuolloin vaistonnut musiikin energian ja kauneuden. Minulle oli lopulta olemassa yksi ainoa polku.

Pidän kuvassa kättä korvallani kuin symbolisena eleenä tulevasta muusikon urasta. Aivan kuin olisin jo aavistanut jotain, mitä en vielä tiennyt tulevaksi.

Olen edelleen sama tyyppi, vaikka vettä onkin ehtinyt virrata välissä. Suhtaudun musiikkiin ja kaikkeen muuhunkin elämässäni samalla lapsen innolla.”

Lenni-Kalle Taipale, 42, on pianistina BumtsiBum-musiikkiohjelman uusissa jaksoissa. Hän on mukana myös Elämäni Biisi -televisiosarjan bändissä.

X