Julkkikset

Maija Vilkkumaa: ”Kapina ei lopu keski-ikään” – muusikko paljasti, pakkaako mukaansa meikit, ketjut vai vyöt

Maija Vilkkumaan mielestä keski-ikä ja kapina sopivat hyvin yhteen – ja jopa levylle. Entä pakkaako muusikko mukaansa meikit, ketjut vai vyöt? Valinta on hänelle helppo.
Teksti: Hilppa Alanko Kuvat: Nelonen Media

Vain elämää -ohjelman juhlakaudella eli 10. tuotantokaudella nähtävä Maija Vilkkumaa, 45, on yksi Suomen populaarikulttuurin suunnannäyttäjistä. Nainen tunnetaan kappaleistaan, joissa on aimo ripaus kapinahenkeä.

– Kapina ei lopu keski-ikään, Maija vakuuttaa.

Itse asiassa Maija on tehnyt jopa kappaleen, jossa yhdistyvät keski-ikä ja kapina: vuonna 2018 julkaistun Siks kun mä halusin -kappaleensa.

– Se on tietyssä mielessä sellainen keski-ikäisen ihmisen kapina. Se on kapinabiisi, ja siinä näkyvät sellaiset asiat kuin toisella kierroksella oleva avioliitto, yhteishuoltajuudet ja työpaikanvaihdokset, Maija listaa.

Lue myös: Erin ei anna maailman määritellä, millainen nainen ja äiti hän on – nämä 3 asiaa hän on tehnyt yleisten odotusten vastaisesti

Vain elämää -ohjelman 10. kaudella nähtävät artistit ovat Lauri Tähkä, Antti Tuisku, Erin, Paula Vesala, VilleGalle, Maija Vilkkumaa, Elastinen ja Samu Haber.

Vain elämää -ohjelman 10. kaudella nähtävät artistit ovat Lauri Tähkä, Antti Tuisku, Erin, Paula Vesala, VilleGalle, Maija Vilkkumaa, Elastinen ja Samu Haber.

Meikit ketjut vai vyöt – Maijan valinta on helppo

Maijalta on ilmestynyt useita menestyslevyjä. Meikit, ketjut ja vyöt on Maijan toinen studioalbumi, joka muistetaan yhä muun muassa hiteistään Totuutta ja tehtävää ja Ingalsin Laura. Albumi julkaistiin vuonna 2001, ja se pinkaisi oitis julkaisun jälkeen Suomen virallisen albumilistan kärkeen hyväksi toviksi. Albumia on myyty lähes 37 000 kappaletta.

Jos Maija nyt saisi pakata mukaansa joko meikit, ketjut tai vyöt, mikä olisi hänen valintansa?

– Meikit, ehdottomasti. En käytä vöitä enkä koruja, mutta tykkään meikata. Se on ollut sellainen ihana itseilmaisun väline, jota olen aina rakastanut teini-iästä lähtien, Maija kertoo.

Maija Vilkkumaa on Paula Vesalan esikuva

Maija Vilkkumaan kanssa Vain elämää -ohjelman 10. kaudella nähtävä muusikko Paula Vesala kertoi Annan haastattelussa ihailevansa Maijaa.

– Maija Vilkkumaa on minun ikäisteni naispuolisten musiikintekijöiden esikuva ja tärkeä artisti tässä maassa. Kun Jonna Tervomaa ja Maija Vilkkumaa tulivat esille omalla musiikillaan, he olivat ensimmäisiä naisartisteja ja musiikintekijöitä, jotka tekivät ja esittivät rock-musiikkia – he näyttivät, että se on mahdollista. Heidän esiinmarssinsa oli iso läpimurto Suomen musiikin historiassa. PMMP tulee suoraan heidän jalanjäljissään, Paula kertoi Annalle.

Lue koko juttu!

Vain elämää Nelosella perjantaisin klo 20.

Lue myös:

Samu Haber on huomannut, ettei menestys vie pois surua ja pelkoa: ”Hetken voi kuvitella olevansa jotakin suurta, mutta sitten alkaa ahdistaa”

Lauri Tähkä: ”En ajattele elämää saavutuksina” – supersuosittu muusikko paljasti, mistä hän tällä hetkellä haaveilee

Elastinen räppää rakkaudesta – ja syy siihen löytyy kotoa: ”Vasta sitten, kun rakkaudesta saa siivun, asian ymmärtää”

X