Julkkikset

Paula Vesala panostaa nykyään vapaa-aikaan: ”Minua kiinnostaa enemmän kuin ennen olla tekemättä mitään”

Muusikko ja näyttelijä Paula Vesala myöntää kysyttäessä, että hänessä on jonkin verran perfektionistin vikaa. Vain elämää -ohjelman 10. tuotantokauden kuvauksiin hän lähti kuitenkin leppoisalla mielellä. – En jaksanut yhtään ajatella, että minun pitäisi todistella jotain, Paula sanoo.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Nelonen Media

Maaseudun rauhassa nykyään asuva Paula Vesala viihtyy hyvin yksin tai pelkkien läheistensä seurassa.

Muusikko ja näyttelijä Paula Vesala myöntää kysyttäessä, että hänessä on jonkin verran perfektionistin vikaa. Vain elämää -ohjelman 10. tuotantokauden kuvauksiin hän lähti kuitenkin leppoisalla mielellä. – En jaksanut yhtään ajatella, että minun pitäisi todistella jotain, Paula sanoo.

Paula Vesalaa, 37, kuvaillaan usein monilahjakkuudeksi. Häneltä luonnistuu niin musiikin tekeminen kuin näytteleminenkin. Paula on opiskellut sekä Teatterikorkeakoulussa että arvostetussa UCLA:n yliopistossa Yhdysvalloissa. Onko Paula omasta mielestään perfektionisti?

– Tietyssä mielessä olen. Jos saan jonkun idean, yritän toteuttaa sen niin kuin olen ajatellut, Paula sanoo.

Vain elämää -ohjelman 10. kaudelle eli ohjelman juhlakaudelle Paula lähti kuitenkin leppoisalla mielellä.

– En jaksanut yhtään ajatella, että minun pitäisi todistella jotain, Paula sanoo.

Hyväksi luovuudelle

Nuorempana Paula saattoi tehdä töitä jopa yöaikaan.

– Kun esimerkiksi kävin Teatterikorkeakoulua, kiersin silti lapsen ja bändin kanssa. Öisin käänsin musikaaleja, Paula muistelee.

Enää Paula ei vastaavaa tee. Vapaa-ajan merkitys on hänelle tällä hetkellä suurempi kuin koskaan aiemmin.

– Tykkään tehdä, olen puuhakas ihminen ja minulla on aina joku projekti menossa. Vaikka kivoja töitä on tarjolla, otan niitä vähemmän vastaan, jotta saan vietettyä myös kivaa vapaa-aikaa, nukuttua ja oltua läheisteni kanssa. Minua kiinnostaa enemmän kuin ennen olla tekemättä mitään tai tehdä jotain turhaa.

Paula on myös huomannut, että vapaalla oleskelulla on hyvää tekevä vaikutus.

– Se on hyväksi ajattelulle ja luovuudelle, Paula summaa.

Paula Vesalaa kuvaillaan usein monilahjakkuudeksi.
Paula Vesala on monilahjakkuus.

Omassa rauhassa

Vuoden 2018 joulukuussa Paula muutti Justus-poikansa kanssa Suomeen Los Angelesista. Paula on jo aiemmin paljastanut Annalle, että nykyisin hän nauttii Suomen maaseudun rauhasta, eikä muuttaisi enää keskustaan.

– Tykkään olla omassa rauhassa ja pidän siitä, että ympärilläni ei ole koko ajan paljon ihmisiä. Viihdyn hyvin yksin tai pelkästään läheisteni kanssa.

Nykyään musiikin äänittäminenkin onnistuu kotoa käsin.

– Minulla on kotistudio, se on kiva juttu, Paula kertoo.

Esikuvana Maija Vilkkumaa

Paula nähtiin Vain elämää -ohjelmassa ensimmäisen kerran 3. tuotantokaudella vuonna 2014. Silloin hänen kanssaan Hirvensalmen Satulinnassa nähtiin Jenni Vartiainen, Toni Wirtanen, Samuli Edelmann, Vesa-Matti Loiri ja Paula Koivuniemi sekä 10. kaudellakin mukana oleva Elastinen.

– 3. tuotantokaudella oli aika syvällinen ja rauhallinen porukka, nyt hysteerinen, Paula kuvailee eroa kuvausten tunnelmissa pilke silmäkulmassa.

– Nyt oli vauhdikas kausi ja sai nauraa paljon, Paula summaa.

Vain elämää -juhlakauden artistit
Vain elämää -ohjelman 10. kauden artistit ovat Lauri Tähkä, Antti Tuisku, Erin, Paula Vesala, VilleGalle, Maija Vilkkumaa, Elastinen ja Samu Haber.

Paulasta oli erityisen mukavaa tutustua ja vaihtaa ajatuksia Erinin ja Maija Vilkkumaan kanssa.

– Oli todella upeaa jutella naispuolisten musiikintekijöiden kanssa musanteosta ja elämästä, Paula sanoo.

Maija on ollut Paulalle tärkeä esikuva.

– Maija Vilkkumaa on minun ikäisteni naispuolisten musiikintekijöiden esikuva ja tärkeä artisti tässä maassa. Kun Jonna Tervomaa ja Maija Vilkkumaa tulivat esille omalla musiikillaan, he olivat ensimmäisiä naisartisteja ja musiikintekijöitä, jotka tekivät ja esittivät rock-musiikkia – he näyttivät, että se on mahdollista. Heidän esiinmarssinsa oli iso läpimurto Suomen musiikin historiassa. PMMP tulee suoraan heidän jalanjäljissään.

Vain elämää Nelosella perjantaisin klo 20.

Lue myös:

Vain elämää -sarjan 10. kaudella nähdään oikea tähtisikermä – äänestä, ketä artistia sinä odotat kaikkein eniten!

Kohtaaminen espanjalaisella vuorella muutti Antti Tuiskun elämän: ”Se vapautti hirveästi energiaa ja aukaisi kanavia”

Samu Haber arvioi ostaneensa 10 Rolexia lahjaksi viimeisen 3 vuoden aikana – naisystäväänsä hän hemmottelee aivan eri tavalla

X