Julkkikset

Mamma Mia! -musikaalin Veeti Kalliolla ongelmia äänen kanssa: ”Edessä mahdollisesti leikkaus”

Mamma Mia! -musikaalia tähdittävä Veeti Kallio on kärsinyt vaikeista ääniongelmista ja joutunut niiden vuoksi opettelemaan uuden laulutekniikan. Vaikka ääneen liittyvät huolet painavat, kotona rakkaus kukoistaa. – Tänäänkin minun oli pakko soittaa vaimolle heti kotoa lähdettyäni, että hän on maailman ihanin nainen, Veeti sanoo.

Teksti:
Johanna Yrjölä
Kuvat:
Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Veeti Kallio sanoo, että hänen ja vaimonsa Jenni Teräväisen suhteessa alkuhuuma kukoistaa edelleen. – Laitamme kalenteriin tasaisin väliajoin merkinnän treffeistä, Veeti sanoo.

Mamma Mia! -musikaalia tähdittävä Veeti Kallio on kärsinyt vaikeista ääniongelmista ja joutunut niiden vuoksi opettelemaan uuden laulutekniikan. Vaikka ääneen liittyvät huolet painavat, kotona rakkaus kukoistaa. – Tänäänkin minun oli pakko soittaa vaimolle heti kotoa lähdettyäni, että hän on maailman ihanin nainen, Veeti sanoo.

Näyttelijä Veeti Kallio tekee perjantaina ensi-iltansa saavassa Mamma Mia! -musikaalissa Samin roolin, josta laulaja Tomi Metsäketo jäävättiin syksyllä häirintäsyytösten takia.

Vaikka Veeti on nauttinut musikaalin tekemisestä, se on ollut myös tavallista haastavampaa vaikeiden ääniongelmien vuoksi.

– Kärsin koko talven pahoista kurkunpäätulehduksista ja kävin pienessä operaatiossa, kun harjoitukset alkoivat. Jouduin olemaan jonkin aikaa poissa treeneistä, mikä oli tosi stressaavaa. Mietin jo, ettei tästä tule yhtään mitään, Veeti kertoi Mamma Mia -musikaalin lehdistötilaisuudessa Messukeskuksen Amfi-teatterissa.

Sittemmin tilanne on hieman helpottanut, vaikka Veetin pitää yhä varoa rasittamasta ääntään liikaa.

–  Nyt pystyn jo laulamaan, mutta minun täytyy olla tosi varovainen. En saa huutaa enkä kiljua, tai vetää mitään rokkibiisejä kovaa tai korkealta – tai ääni saattaa lähteä kokonaan. Olen myös joutunut opettelemaan uuden laulutekniikan.

Seuraavan kuukauden aikana Veeti vetää kahdeksan musikaalinäytöstä viikossa, mikä on äänelle melkoinen rasitus. Syksyllä edessä saattaa olla suurempi leikkaus.

– Pian selviää, joudunko äänihuulileikkaukseen. Se tarkoittaisi puolentoista kuukauden sairaslomaa, jonka aikana ei saa puhua yhtään mitään. Se on vähän haastavaa, kun kotona on 6-vuotias tytär, jolla on koko ajan jotain asiaa minulle, Veeti nauroi.

Maailman ihanin nainen

Kesällä Veetiä ei juuri kotona näy. Heti Mamma Mia! -rupeaman jälkeen näyttelijä suuntaa Samppalinnan Kesäteatteriin Turkuun, jossa hänellä on rooli Naimakaupat Vegasissa -nimisessä esityksessä. Kaiken liikenevän vapaa-ajan hän haluaakin viettää puolisonsa Jenni Teräväisen ja pariskunnan Aava-tyttären kanssa.

– Silloin kun olen kotona, haluan olla oikeasti läsnä. Laitan puhelimen sivuun ja otan Barbiet esiin. Olen saanut kiitosta, että osaan kuulemma leikkiä niillä äitiä paremmin.

Säännöllisin väliajoin Veeti ja Jenni ottavat myös kahdenkeskistä aikaa. Juuri siitä syystä pariskunnan suhde pysyy Veetin mukaan virkeänä vuodesta toiseen.

– Laitamme kalenteriin tasaisin väliajoin merkinnän treffeistä ja viemme Aavan hoitoon. Varmasti siksi suhteemme kukoistaa yhä ja alkuhuuma on säilynyt. Tänäänkin minun oli pakko soittaa vaimolle heti kotoa lähdettyäni, että hän on maailman ihanin nainen. Edelleen ihmettelen, miten hän on voinut valita minut.

X