Julkkikset

Maurizio Pratesin kanssa vauvaa odottava Emilia Vuorisalmi: ”Olin heti varma, että olen löytänyt suuren rakkauteni”

Rakkaustohtori Emilia Vuorisalmi, 38, oli jo ensitapaamisen jälkeen varma, että Maurizio Pratesi, 42, on hänen suuri rakkautensa. Nyt pari odottaa vauvaa, joka syntyy pian.

Teksti:
Maria Tojkander
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Rakkaustohtori Emilia Vuorisalmi, 38, oli jo ensitapaamisen jälkeen varma, että Maurizio Pratesi, 42, on hänen suuri rakkautensa. Nyt pari odottaa vauvaa, joka syntyy pian.

Jos lääkäri, rakkaustohtori Emilia Vuorisalmi, 38, ei olisi viime keväänä juhlista lähtiessään unohtanut takkiaan juhlatilan narikkaan, hän ei olisi sinä iltana kohdannut elämänsä miestä. Mutta hän unohti, ja siitä käynnistyi tapahtumien ketju, jonka seurauksena Emilia odottaa nyt vauvaa.

– Jo tuon ensitapaamisen jälkeen olin varma, että olen löytänyt suuren rakkauteni, Emilia kertoo nyt.

Mies on Maurizio Pratesi, 42, suomalaisen äidin ja jamaikalaisen isän poika, entinen ammattilaiskoripalloilija ja nykyinen monikulttuurisuusjärjestö Walterin toiminnanjohtaja, joka lisäksi toimi Suomen koripallomaajoukkueen joukkueenjohtajana viimesyksyisissä EM-kisoissa. Kaverit kutsuvat häntä Maukaksi. Emilia ja hänen 12-vuotias tyttärensä Lilia sanovat häntä Maumauksi.

Emilian ja Maurizion suhde eteni nopeasti ja luontevasti

Vajaa vuosi sitten Emilia perusti rakkaustieteeseen perustuvan Love Inc -verkkosivuston ja yrityksen. Uskallus toteuttaa unelmia toi niin vahvan merkityksellisyyden tunteen, että hän huomasi olevansa onnellinen ilman rakkaussuhdettakin.

– Olin onnistunut virittämään rakkaushormonini tasapainoon ilman parisuhdetta. Ja koska en tarvinnut ketään, olin valmis rakastumaan oikeista syistä. Näin uskon, Emilia sanoo.

Tähän tilanteeseen asteli Maurizio, Emilian pian syntyvän lapsen isä.

– Asiat etenivät nopeasti, mutta kaikki tuntui luontevalta.

Emilia Vuorisalmi

”Olemme kiitollisia, että perheemme kasvaa”

– Lapsi tuntui melkein heti luonnolliselta ajatukselta. Tiesin, että Mauriziosta tulisi hyvä isä, Emilia sanoo.

Keskustelivathan he tietenkin jo aivan alussa siitä, toivoiko jompikumpi saavansa vielä jonakin päivänä lapsen. Kumpikin haaveili lapsesta.

Maurizion ja Lilian ensitapaaminen vakuutti Emilian lopullisesti siitä, että Maurizio oli myös lasten kanssa sellainen kuin hänen kanssaan: huolehtivainen ja herkkä aistimaan toisen toiveita ja tunnetiloja.

Emilia silittää vatsaansa. Se on iso. Lapsi syntyy alkuvuodesta, muutaman viikon kuluttua tämän lehden ilmestymisestä.

– Emme ajatelleet, että vauva tulisi ihan näin nopeasti. Mutta olemme kiitollisia siitä, että perheemme kasvaa. Varsinkaan tässä iässä mikään ei ole itsestäänselvää.

Luit lyhennelmän Annan jutusta, jossa Emilia kertoo hänen ja Maurizion rakkaustarinan. Emilia kertoo myös, mikä on aiheuttanut suhteessa eniten erimielisyyksiä ja miten niiden yli on päästy? Miten uusperhe toimii? Entä mitä pari ajattelee naimisiinmenosta? Lue juttu Annasta 1/2018. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

X