Lapsena opittu terveellinen elämäntyyli on ohjannut Miranda Kerriä hänen urallansa.
Lapsena opittu terveellinen elämäntyyli on ohjannut Miranda Kerriä hänen urallansa.
Julkkikset

Huippumalli Miranda Kerr oppi äitiyden myötä arvostamaan omaa jaksamistaan – näihin 4 hyvinvointirutiiniin hän panostaa päivittäin

Huippumalli Miranda Kerr, 36, oppi jo lapsena noudattamaan terveellisiä elämäntapoja. Äitiyden myötä Miranda on myös ymmärtänyt, kuinka merkittäviä asioita oma jaksaminen ja hyvinvointi ovat.
Teksti: Roosa Roivainen Kuvat: Sugar

Australialainen huippumalli Miranda Kerr on kansainvälisen muotimaailman tunnetuimpia kasvoja. Hänet muistetaan esimerkiksi alusvaatemerkki Victoria’s Secretin mallina.

Vastikään Miranda toivotti tervetulleeksi kolmannen lapsensa yhdessä aviomiehensä, Snapchat-sovelluksen perustaja ja toimitusjohtaja Evan Spiegelin kanssa. Lapsi on parin toinen yhteinen. Lisäksi Mirandalla on 8-vuotias poika ex-aviomiehensä, näyttelijä Orlando Bloomin kanssa.

Anna haastatteli Mirandaa sähköpostitse pian sen jälkeen, kun Mirandan ja Evanin perhe oli kasvanut uudella vauvalla. Kolmen lapsen äiti kertoikin panostavansa hektisessä elämäntilanteessa ennen kaikkea jaksamiseen ja hyvinvointiin.

– Varaan päivittäin hetken itselleni, ja teen asioita joista nautin  – on se sitten treenaamista, meditaatiota, hierontaa tai lukemista. On tärkeää pysähtyä, kuulostella itseään ja tehdä jotain, mikä tuntuu itsestä hyvältä.

Äitien opeilla eteenpäin

Mallin uran ohella Miranda on  intohimoinen hyvinvoinnin ja luonnonmukaisen kosmetiikan lähettiläs. Mielenkiinto hyvinvointiin kumpuaa lapsuudesta, sillä Mirandan vanhemmat opettivat hänelle terveellisen elämän aakkoset.

Mirandan mukaan hän on pienestä pitäen suhtautunut elämään optimistisesti, samoin kuin vältellyt esimerkiksi turhia kemikaaleja käyttämissään tuotteissa.

– Siinä missä opettelimme lapsina pesemään hampaamme, petaamaan vuoteemme ja tiskaamaan astiamme, isoäitini ja äitini painottivat yhtä paljon itsestään huolehtimisen tärkeyttä, Miranda sanoo.

Vanhemmilta ja isovanhemmilta saadut opivat ovat vaikuttaneet merkittävästi siihen, että Miranda on luonut uraa terveyden  ja kauneuden parissa. Hänellä on muun muassa oma luonnonkosmetiikkasarjansa. Maanläheinen kasvatus onkin asia, josta Miranda on erityisen kiitollinen.

– Parhain oppi, jonka äidiltäni ja isoäidiltäni sain, on kantaa itseäni ylpeydellä ja itsevarmuudella – sekä hymyillä ja antaa oman sisäisen valoni loistaa, Miranda kertoo.

Miranda on kiitollinen siitä, että sai kasvaa maanläheisessä, terveyttä vaalivassa perheessä.

Miranda on kiitollinen siitä, että sai kasvaa maanläheisessä, terveyttä vaalivassa perheessä.

4 x Miranda Kerrin hyvinvointivinkit 

Miranda Kerrille terveellinen elämäntyyli on asia, johon hän haluaa panostaa arjessaan. Nämä neljä hyvinvointirutiinia Miranda pyrkii sisällyttämään päiväänsä:

1. Hetki itselle

Oma aika on erittäin tärkeää Mirandalle.

– Jo 15 minuuttia on riittävästi. Sen aikana esimerkiksi meditoin, treenaan tai luen vaikkapa kirjaa. Tämän jälkeen tunnen oloni paljon tasapainoisemmaksi ja pystyn olemaan enemmän läsnä perheelleni, työlleni ja ystävilleni.

2. Yöunille valmistautuminen

Pysähtymisen ohella Miranda kertoo panostavansa hyviin yöuniin. Tämä onnistuu iltaisin tehtävällä rutiinilla, jonka tarkoituksena on rauhoittaa ja parantaa unen laatua.

– Uni on erittäin tärkeää hyvinvoinnin kannalta. Itse esimerkiksi meditoin iltaisin ja katkaisen wifi-yhteyden.

Lue myös: Kokeile Sanna Mämmin ihanasti piristävää loving kindness -meditaatiota – alle 3 minuutissa parempi olo

3. Gua sha -kasvohieronta 

Uutena rutiinina Miranda kertoo hierovansa kasvojaan aamuisin ja iltaisin kiinalaisesta lääketieteestä ammentavalla gua sha -kammalla.

– Hieron kasvojani sekä kaulaani noin viiden minuutin ajan ruusukvartsista tehdyllä kivellä, Miranda kuvailee ja sanoo kokevansa hieronnan auttavan muun muassa turvotukseen ja lisäävän verenkiertoa.

4. Kylmäpuristettu sellerimehu

Miranda ei aloita aamuaan kahvilla, vaan kylmäpuristetulla sellerimehulla. Mirandan mukaan sellerimehu on terveellinen ravinnepommi.

–  Juon lasin mehua tyhjään vatsaan. Sen jälkeen odotan noin 20 minuutta ennen kuin syön varsinaista aamiaista. Se sisältää muun muassa kaliumia, kalsiumia, K-vitamiinia sekä folaattia.

Ennen kuin vaihdat oman aamukahvisi sellerimehuun, ota kuitenkin huomioon, että selleri voi aiheuttaa muun muassa koivun siitepölylle allergiselle paikallisia ristireaktio-oireita.

Miranda Kerr kertoo varaavansa päivässä myös pienen hetken itselleen. Oma aikaansa malli viettää esimerkiksi jumpan parissa.

Miranda Kerr kertoo varaavansa päivässä myös pienen hetken itselleen. Oma aikaansa malli viettää esimerkiksi jumpan parissa.

Muut lähteet: Elle 

Lue myös: 

Brad Pitt avoimena: ”Minut kasvatettiin ajatukseen, että miehen pitää aina olla vahva eikä heikkoutta saa näyttää”

Kevätmuoti 2019 leikittelee pitsillä, neonväreillä ja linjakkailla leikkauksilla – katso, miten Céline Dion on ottanut tyylin haltuunsa

Michelle Obama kertoo kirjassaan avoimesti parisuhteensa ongelmista ja niiden selättämisestä: ”Barack oli aluksi haluton kokeilemaan parisuhdeterapiaa”

X