Julkkikset

Näin Piia Pasanen juhli 50-vuotissyntymäpäiväänsä pikkutunneille: ”Kieltämättä vähän jänskätti”

Uutisankkuri Piia Pasanen täytti 50 vuotta ja juhlisti pyöreitä ystävien ympäröimänä.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Liisa Valonen, Instagram

Piia Pasanen juhlisti 50-vuotissyntymäpäiväänsä.

Uutisankkuri Piia Pasanen täytti 50 vuotta ja juhlisti pyöreitä ystävien ympäröimänä.

Uutisankkuri Piia Pasanen täytti hiljattain 50 vuotta. Merkkipäivää juhlittiin viikonloppuna pikkutunneille asti. Piia julkaisi Instagram-tilillään kuvia juhlatunnelmista.

– Olin pohtinut, haluanko/jaksanko/viitsinkö järjestää syntymäpäiväjuhlia. Että jospa vain ”karkaisi” matkalle tai käyttäisi juhlabudjetin johonkin muuhun. No, matkoille ehtii ja pääsee myöhemminkin. Olen niin iloinen, että päätin pitää kemut ja sain viettää ikimuistoisen illan, Piia kirjoittaa Instagram-julkaisussaan.

Voit selata kuvia eteenpäin oikeassa reunassa näkyvästä nuolesta.

Juhlissa kuultiin muun muassa laulaja Jonna Tervomaan musiikkia, Kaisa Pylkkäsen stand up -esitys sekä kaksi Piia-aiheista tietovisaa. Juhlia vietettiin pitkän kaavan kautta.

– Kun keski-ikäinen valvoo yhden illan pikkutunneille asti, toipumiseen menee viikko, Piia kirjoittaa.

Kuvissa loistaa onnellisen näköinen syntymäpäiväsankari.

– Tykkään elämästä ja sanon sille mahdollisimman usein kyllä. Eikä juhlia ole koskaan liikaa, sekin vielä, Piia summaa juhlien jälkeisiä tunnelmiaan.

Edessä uran uusia aluevalloituksia?

Viime syksynä Piia Pasanen pohti 50 vuoden rajapyykkiä Annan haastattelussa.

– Vääjäämättä se tarkoittaa sitä, että olen elänyt yli puolet elämästäni. Se tuntuu hurjalta. On tunnettu klisee, että mitä vanhemmaksi tulee, sitä nopeammin aika kuluu. Se on täysin totta, Piia pohtii.

Piia on tehnyt pitkän uran tv-toimittajana ja uutisankkurina, mutta hän kertoo tunnistaneensa hiljaa heränneen tarpeen ja pohdinnan ajatukselle uusista aluevaltauksista.

– Olen viime aikoina ryhtynyt pohtimaan, mitä haluaisin tehdä isona. Mitä muuta osaisin? Mitä ehkä vielä haluaisin kokea? Piia sanoo.

Hän kertoo ihailevansa ihmisiä, joilla on rohkeutta repäistä itsensä irti vanhasta ja hypätä uuteen alkuun. 

– On kuitenkin tärkeää muistaa, että yli 50-vuotiaana uuden aloittaminen työelämässä on vaikeampaa kuin nuorempana. Ikäsyrjintää on valitettavasti hyvin paljon monella eri alalla, Piia miettii.

X