Ihmissuhteet

Toimittajat Piia Pasanen ja Ella Kanninen ystävyydestään Kotiliedessä: ”Tapasimme yliopistolla, mutta vauvat yhdistivät meidät ystäviksi”

Piia Pasanen ja Ella Kanninen kertovat Kotilieden ystävyyshaastattelussa kätevästä kyläilystä lapsivuoteella sekä keskinäisestä ammattiavusta.

Teksti:
Tiina Torikka
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Samanlainen työ on etu Ella Kannisen ja Piia Pasasen ystävyydelle.

Piia Pasanen ja Ella Kanninen kertovat Kotilieden ystävyyshaastattelussa kätevästä kyläilystä lapsivuoteella sekä keskinäisestä ammattiavusta.

Juontajina ja toimittajina tunnetut Piia Pasanen ja Ella Kanninen tutustuivat toisiinsa toden teolla parikymmentä vuotta sitten, kun molemmat olivat töissä Ylessä. Kotiliedessä ystävykset kertovat tavanneensa alun perin jo Tampereen yliopistossa 1990-luvulla, mutta todellinen ystävyys seurasi vasta vuosia myöhemmin.

”Vauvat yhdistivät meidät ystäviksi. Olimme raskaana samaan aikaan ja Ylen lounasruokalan jonossa selvisi, että meillä oli sama laskettu aika”, Ella kertoo Kotilieden haastattelussa.

”Esikoiseni ja Piian kuopus syntyivät peräkkäisinä päivinä. Makasin kätilöopistolla vastasyntynyt kainalossa, kun Piia tuli miehensä kanssa onnittelemaan, ennen kuin oli heidän vuoronsa siirtyä synnytyssaliin.”

Yhtäaikainen äitiysloma tiesi kyläily- ja lounasseuraa, puistokäyntejä ja kahvitteluja. Vasta myöhemmin he ymmärsivät yhdistävän rakkautensa Italiaan, josta on tullut syvällisten keskustelujen yksi teema.

”Viimeksi taisimme päivittää kuulumiset, kun vaihtelimme kielikurssin päätteeksi tilattuja oliiviöljy- ja viinilaatikoita kadulla autosta toiseen,” Piia kertoo Kotiliedessä.

Ellan ja Piian ystävyyteen kuuluu yhteistyö ja avunanto. Kun Ella putosi vuonna 2017 hevosen selästä ja loukkasi lonkkaansa, Piia paikkasi kiireellisesti Ellan juontokeikan. Vaikka lähtökohtaisesti kaksikko tahtoo vapaa-aikansa työmietteistä vapaaksi, samanlainen työ on etu ystävyydelle.

”Koska se on niin iso ja merkittävä osa molempien elämää, koen tärkeänä, että elämässäni on ystävä, joka ymmärtää millaista työarkeni on. Voimme sparrailla, pallotella ideoita ja jopa tuurata toisiamme”, Piia sanoo.

Ella ja Piia eivät näe toisiaan säännöllisen usein, mutta se ei nakerra heidän suhdettaan. Aikuinen ystävyys kestää, oli naisten edellisestä tapaamisesta sitten puoli vuotta tai viikko aikaa. Piian mukaan kumpikaan ei ole ihmistyyppiä, joka soittelee läheisilleen päivittäin tai jaksaa tavata kovin usein. Toistensa kuulumisista he pysyvät perillä somessa.

”Läheisyytemme ei riipu siitä, kuinka usein istumme saman soppakulhon äärellä”, Ella toteaa Kotiliedessä.

Ella Kannisen ja Piia Pasasen yhteishaastattelu on kokonaisuudessaan Kotilieden numerossa 3/2022.

X