Julkkikset

Nämä parit edustivat ensimmäistä kertaa yhdessä Linnan juhlissa

Linnan juhlissa nähtiin tänä vuonna yllätyspariskunta ja muita suurelta yleisöltä salassa pysyneitä pareja.

Teksti:
Karoliina Kakko
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Linnan juhliin saa tuoda aveciksi vain vakiintuneen kumppanin.

Linnan juhlissa nähtiin tänä vuonna yllätyspariskunta ja muita suurelta yleisöltä salassa pysyneitä pareja.

Linnan juhliin saa ottaa aveciksi henkilön, jonka kanssa on vakiintuneessa parisuhteessa. Avioliittoa kutsu ei siis tarkalleen vaadi. Tänä vuonna Linnassa nähtiin uusia kiinnostavia pariskuntia tai ainakin pariskuntia, jotka eivät ole aikaisemmin julkisesti esiintyneet yhdessä.

Hjallis Harkimo ja Jasmine Pajari

Mikäs sen parempi paikka tuoda uusi kumppani koko kansan tietoon kuin Linnan juhlat. Näin taisi ajatella ainakin kansanedustaja Hjallis Harkimo, 70, joka saapui juhliin uuden naisystävänsä Jasmine Pajarin kanssa.

Jasmine on viestinnän ja tapahtumien ammattilainen, joka tekee parhaillaan töitä Kangasalan kaupungin tapahtumakoordinaattorina. Hänen äänensä on saattanut kuulla myös esimerkiksi Radio SUN -kanavalla juontajana.

Jasmine on media-alan lisäksi kunnostautunut myös urheilussa. Hän on toiminut räpyläuinnin maajoukkueessa ja menestynyt lajissa SM-mitaleille.

Pariskunta paljasti seurustelunsa suurelle yleisölle vasta aiemmin samana päivänä, joten heidän ilmestymisensä kättelyjonoon tuli varmasti monelle yllätyksenä. Pariskunta pysyi vaitonaisina suhteensa taustoista Linnassa.

Kahdesti eronnut Hjallis on aiempina vuosina osallistunut itsenäisyyspäivän vastaanotolle Leena Harkimon sekä sittemmin Merikukka Forsiuksen kanssa, mutta viime vuosina edustanut yksin. Myös Jasmine on ollut aikaisemmin naimisissa.

Hjallis Harkimo ja Jasmine Pajari julkistivat suhteensa itsenäisyyspäivänä.

Ulla Tapaninen ja Maria Blomfeldt

Näyttelijä Ulla Tapanisen avecina juhlissa oli hänen kumppaninsa Maria Blomfeldt. Maria oli Linnan juhlien ensikertalainen.

Juhlat olivat tiettävästi myös ensimmäinen kerta, kun pariskunta esiintyi yhdessä julkisuudessa. Maria kättelee kuvassa juuri tohtori Jenni Haukiota.

Näyttelijä Ulla Tapaninen saapui Linnan juhliin Maria Blomfeldtin kanssa.

Marko Ahtisaari ja Sanna Saastamoinen-Barrois

Presidentti Martti Ahtisaaren poika Marko Ahtisaari saapui Linnan juhliin naisystävänsä Sanna Saastamoinen-Barrois’n kanssa. Sanna nähtiin Martti Ahtisaaren hautajaisissa noin kuukausi sitten, mutta hän ei edustanut tilaisuudessa Markon rinnalla.

Sanna on entinen huippumalli, joka on kiertänyt töiden vuoksi ympäri maailmaa. Nykyään hän toimii taiteilijana. Sanna maalaa, suunnittelee vaatteita ja valokuvaa. Helsingin Sanomien haastattelussa vuonna 2013 hän kertoi monipuolisesta urastaan, tuolloisesta puolisostaan ja kahden tyttären äitiydestä.

Marko Ahtisaari on ollut kahdesti naimisissa aikaisemmin. Tiuku Raskin kanssa hän oli naimisissa vuodet 1999–2002 ja Lisa Sounion kanssa vuodet 2008–2020. Hänellä ei ole lapsia kummastakaan liitosta.

Marko Ahtisaari edusti juhlissa Sanna Saastamoinen-Barrois’n kanssa.

Käärijän sisääntulo kiinnosti myös avec-mielessä

Räppäri ja Suomea Euroviisuissa menestyksekkäästi edustanut Jere Pöyhönen eli Käärijä saapui Linnaan yksin. Ennen juhlia spekuloitiin, tuoko yksityiselämästään vaitonainen räppäri juhliin avecin. Tästä huolimatta Käärijän ympärillä riitti seuraa Linnassa, kun vieraat halusivat yhteiskuvia ja juttutuokion räppärin kanssa.

Käärijä edusti Linnassa ilman avecia.

Kysymykseen siitä, onko hän sinkku, Käärijä vastasi Annan toimittajalle pilke silmäkulmassa.

– Sitä ei kukaan tiedä, en edes itsekään, Käärijä nauroi.

X