Julkkikset

Näyttelijä Anu Sinisalo nauttii olostaan ilman parisuhdetta: ”Pidän kiinni vapaudestani”

Näyttelijä Anu Sinisalo, 52, elää yksin, mutta hän ei pidä sinkku-sanasta. – Siihen sisältyy ajatus pyrkimyksestä sitoutumiseen ja johonkin normitilaan. Minulla on hyvä olla juuri näin, tässä hetkessä, itsellisenä naisena, Anu kertoo Annan Nainen puhuu miehestä -juttusarjassa.

Teksti:
Sanna Wirtavuori
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Anu Sinisalo viihtyy yksin.

Näyttelijä Anu Sinisalo, 52, elää yksin, mutta hän ei pidä sinkku-sanasta. – Siihen sisältyy ajatus pyrkimyksestä sitoutumiseen ja johonkin normitilaan. Minulla on hyvä olla juuri näin, tässä hetkessä, itsellisenä naisena, Anu kertoo Annan Nainen puhuu miehestä -juttusarjassa.

Milloin mies on parhaimmillaan?

Aamulla. Heräävässä miehessä on jotain hyvin eroottista, läsnä on vielä yön tuoma viattomuus.

Samoin on mielestäni koskettavaa ja kaunista, kun mies puuhaa keskittyneesti jotain omaansa. Siinä on jotain ehdottoman vilpitöntä ja puhdasta.

Mitä yhteistä elämäsi miehissä on?

Kaikilla heillä on ollut rohkeutta elää. Heissä on myös jokin syvyys ja mysteeri, jotain salattua. On kiinnostava, että ihmisessä on tasoja ja elämää: jotain mitä voi vähitellen löytää. Eräs ystäväni kuvaa tätä asiaa tosi kauniisti. Hän sanoo, että ihmisen sisätilan avaruus on suuri ja syvä.

Ulkoisia yhtäläisyyksiä elämäni miehistä en löydä. Olen kovin utelias, ja olisihan se surullista, jos hakisin samanlaisuutta.

Mitä olet oppinut päättyneistä parisuhteista?

En osaa eritellä, mitä olisin oppinut kumppaneiltani mutta olen oppinut paljonkin ajanjaksoista, jotka olen jakanut elämäni toisen ihmisen kanssa.

Ainakin olen oppinut tuntemaan itseäni. Kuulun ihmistyyppiin, joka yliajattelee aika ajoin kaikkea. Olen ankara itseäni kohtaan ja sopivasti vatuloiva. Mietin, että mitä, miten ja miksi.

Olen aina halunnut kohdata pelkoni enkä juokse itseäni karkuun. Pääsen eteenpäin ja pystyn hengittämään vasta, kun uskallan käydä tunteeni läpi enkä säilö niitä sisääni.

Virheitä olen tehnyt rutkasti. En todellakaan ole täydellinen.

Mikä miehen kanssa elämisessä on vaikeinta?

Koska työni on epäsäännöllistä, minun on toisinaan vaikeaa päästä samaan rytmiin kumppanin kanssa. Toinen voi olla täynnä energiaa, ja itse olen lopen uupunut.

Pidän kiinni omasta vapaudestani ja annan sen myös toiselle. Olen itsellinen ja itsenäinen, ja joidenkin miesten mielestä se voi olla jopa pelottavaa.

En elä nyt parisuhteessa. Olen siis sinkku mutta vierastan sitä sanaa. Sinkkuuteen sisältyy ajatus pyrkimyksestä sitoutumiseen, johonkin normitilaan.

Minulla ei ole koskaan ollut tarvetta täyttää mitään normaaliutta, enkä pyri mihinkään. On hyvä olla juuri tässä, ihan vain minuna.

Mihin tarvitset miestä?

Vaikka mihin. Elämään, yhteiseen arkeen ja matkaan. Keskustelukumppaniksi ja ihmiseksi, jonka kanssa voin jakaa yhteiset asiat.

Minulla ei ole koskaan ollut tarvetta ’päästä’ naimisiin, enkä ole ollut kenenkään kumppanini kanssa naimisissa.

Kaikki parisuhteeni ovat olleet rakkaussuhteita. Ja kun kaksi ihmistä välittää toisistaan, siunauksellisuus on läsnä ilman virallista vahvistusta. Ehkäpä vielä tulee mies, jonka kanssa voin vanheta yhdessä.

Luit lyhennelmän Annan kansijutusta 47/2018, jossa näyttelijä Anu Sinisalo vastaa Nainen puhuu miehestä -juttusarjan kysymyksiin. Anu kertoo myös, mitä hän on oppinut miehistä omilta vanhemmiltaan, entä millaista miestä hän on kasvattanut omasta pojastaan. Millaisia kokemuksia Anulla on seksuaalisesta häirinnästä, ja mitä hän ajattelee Me too -liikkeestä? Millä Anun voi hurmata, entä mikä polttaa hänen pinnansa heti? Lue lisää numerosta 47/18 tai tilaa lehden lukuoikeus täältä!

X