Julkkikset

Näyttelijä Kristiina Halkola kohtasi elämänsä rakkauden 54 vuotta sitten: ”Olimme Eero Melasniemen kanssa päättömän rakastuneita”

Kun näyttelijä Kristiina Halkola, 73, kohtasi Eero Melasniemen 54 vuotta sitten, molemmat tajusivat, että nyt tapahtui jotain. – Olimme niin päättömän rakastuneita. Ei tämä enää ihan pieneen kaadu.

Teksti:
Sanna Wirtavuori
Kuvat:
Ella Karttunen, Kristiina Halkolan Kotialbumi

Kristiina Halkola aloitti näyttelijänuransa 1960-luvulla.

Kun näyttelijä Kristiina Halkola, 73, kohtasi Eero Melasniemen 54 vuotta sitten, molemmat tajusivat, että nyt tapahtui jotain. – Olimme niin päättömän rakastuneita. Ei tämä enää ihan pieneen kaadu.

Näyttelijä Kristiina Halkola, 73, on ollut naimisissa näyttelijä Eero Melasniemen kanssa yli 40 vuotta. Pariskunnalla on kolme lasta, ja lisäksi Kristiinalla on poika edellisestä suhteesta. Lapsenlapsia on seitsemän.

Mikä on heidän pitkän parisuhteensa salaisuus?

– Hoidan parisuhdettani olemalla mahdollisimman avoin oma itseni. Meillä on pitkä liitto Bimbon (näyttelijä Eero Melasniemi) kanssa. Kun vuonna 1964 kohtasimme, me molemmat tajusimme, että apua, tämä on nyt menoa. Olimme niin päättömän rakastuneita, että siitä syntyi halu olla toisen kanssa. Ei tämä enää ihan pieneen kaadu, Kristiina kertoo.

– Lempinimi Bimbo muuten juontaa jostain kouluajoilta, eikä siihen liity mitään irvailua.

Sekä Kristiina että Eero aloittivat näyttelijäuransa 1960-luvulla: molemmat tunnetaan erityisesti suomalaisesta kulttielokuvasta Käpy selän alla.

Eero Melasniemi ja Kristiina Halkola ovat olleet yhdessä 54 vuotta.
Eero Melasniemi ja Kristiina Halkola ovat olleet yhdessä 54 vuotta. ”Rakkaan Eeron kanssa kutsuvieraina Sodankylän elokuvajuhlilla”, Kristiina kertoo.

Annan Juuri nyt -haastattelussa Kristiina kertoo, että ikääntyminen tuo omat haasteensa.

– Vanheneminen on pottumainen juttu ja tuo tullessaan kaikenlaisia kremppoja. On pakko tehdä jotakin, vaikka vesijuosta. Minulta leikattiin rintasyöpä vuonna 2006, ja sen jälkeen olen luottanut suomalaiseen terveydenhuoltoon entistä vankemmin. Meistä pidetään täällä uskomattoman hyvää huolta, Kristiina kiittelee.

– Toivon pysyväni terveenä, sillä haluan elää vielä pitkään ja hartaasti.

Lue Kristiina Halkolan Juuri nyt -haastattelu Anna 30/18 -numerosta tai tilaa digilehti täältä

X