Julkkikset

Hammasoperaatio sai Nicke Lignellin miettimään elintapojaan: ”Olen viimein oppinut olemaan tupakoimatta”

Näyttelijä Nicke Lignell lopetti tupakoinnin hammasoperaation seurauksena ja toivoo sen vaikuttavan positiivisesti myös yöuniin.

Teksti:
Sanna Wirtavuori
Kuvat:
Om-Arkisto

Nicke Lignell näyttelee Syke-ohjelmassa kirurgia.

Näyttelijä Nicke Lignell lopetti tupakoinnin hammasoperaation seurauksena ja toivoo sen vaikuttavan positiivisesti myös yöuniin.

Näyttelet Syke-sarjassa sydänkirurgia. Oletko samanlainen kuin roolihahmosi, Nicke Lignell?

Jari on kunnianhimoinen ja pyrkii täydellisyyteen. Työ menee hänellä perheen ja kaiken muun edelle. Hän ottaa asiat tosi vakavasti ja on suoraan sanottuna aika nipo. Ei siis minun kaltaiseni.

Et siis ole nipo, mutta oletko kuitenkin kunnianhimoinen?

Toki haluan tunnustusta ja pyrin tekemään hommani hyvin, mutta en ole erityisen kilpailuhenkinen. Joskus voin saada pienen kipinän kisaamiseen, mutta yleensä osallistuminen on minulle tärkeämpää kuin päteminen.

Oliko sairaalamaailma sinulle ennestään tuttu?

Äitini työskenteli lastenosastolla Tammisaaren sairaalassa, ja minulla on muutama lääkäriystävä. Olen ollut myös lyhyitä jaksoja itse hoidettavana sairaalassa ja käynyt aikoinaan partiolaisten ensiapukurssin. Nyt osaan tehdä jo joitakin ompeleita.

Miten perhe-elämänne on muuttunut, kun kaikki viisi lastanne ovat maailmalla?

Elelen vaimoni Raakelin ja kahden koiramme kanssa, joten onhan se aika erilaista kuin lapsiperhearki. Toisaalta olo on vähän haikea, toisaalta minulla on ihanasti omaa aikaa.

On mahtavaa, kun joskus harvoin olemme kaikki yhdessä koolla. Meitä on aika paljon, kun lapset tulevat kumppaneineen, joten tunnelma on kuin italialaisessa suurperheessä. Viimeksi näin tapahtui jouluna.

Oletko täyttänyt arkea joillakin omilla uusilla jutuilla?

Rentoudun biljardin parissa ja kisailen maltillisesti. Keravalla on uusi upea biljardisali, jolla viihdyn aina aikataulun salliessa.

Nicke Lignell, kenelle sanoit viimeksi, että minä rakastan sinua?

Vaimolleni. Istuimme sohvalla ja hoksasimme kesken telkkarin katselun, että tasan 27 vuotta sitten menimme kihloihin.

Minkä taidon olet oppinut viimeksi?

Minulta poistettiin pari viikkoa sitten kaksi hammasimplanttia, ja operaation seurauksena suuhuni ommeltiin muutama tikki. Lääkäri sanoi, että nyt et sitten voi enää tupakoida. Näin kävi.

Olen monen vuoden tupakoimisen jälkeen oppinut olemaan polttamatta. Ei se tietenkään ole helppoa, mutta ajatus lopettamisesta on ollut mielessäni jo pitkään. Päätös tuntuu oikealta. Toivon samalla saavani kiinni vähän pidemmistä yöunista.

Missä asiassa olet hyvä, Nicke Lignell?

Onpa vaikea kehua itseään… Tulen hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Ihminen on minulle aina keskiössä, ja olen sosiaalisesti pärjäävä. Haluaisin oppia monia asioita, kuten italian kieltä ja nikkaroimaan paremmin.

X